"Filatura de Bumbac" Alba Iulia exportă 90% din producţie

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 13 aprilie 2007

"Filatura de Bumbac" Alba Iulia exportă 90% din producţie

După cumpărarea în 1999 a Fabricii "Filatura de bumbac" din Abrud, investitorii de la "Creazioni Brigitte" i-au păstrat vechea denumire. În rest, au reamenajat şi modernizat secţiile şi au pus în funcţiune opt linii ultramoderne de producţie. "Creazioni Brigitte" este o firmă cu peste 30 de ani de experienţă în producţia de confecţii pentru copii ce ocupâ locul "numărul 1" în acest domeniu în Italia. Investitorul a achiziţionat utilaje şi maşini de confecţionat numai de la firme specializate: "Yuki", "Brother", "Necchi" etc.

Fabio Milani, director la "Filatura de Bumbac", ne-a spus: "Am început imediat producţia. Aceas­ta cuprinde aproape în totalitate ceea ce este necesar pentru îmbrăcarea unei fetiţe sau a unui băieţel. În speţă, pantaloni, bluze, cămăşi, rochii, fustiţe, echipament pentru fittness, jachete, jeanşi etc, inclusiv sub forma de "pachete asortate". Acestea constituie o idee modernă de a oferi unui copil o îmbrăcăminte completă compusă din hăinuţe "coordonate" pentru un întreg sezon. Sunt 12 piese într-un pachet: pantalon, bluză, sarafan, fustă, jachetă etc. cu elemente sau materiale care le asortează.

La "Modexpo", târgul de primăvară de la Romexpo, "Filatura de bumbac" a prezentat colecţia pentru viitoarele sezoane. Managerii firmei au avut în vedere moda, care chiar şi pentru copii are o mare importanţă în creşterea vânzărilor. Părinţii, inclusiv cei din ţara noastră, după cum aprecia Fabio Milani, sunt tot mai atenţi "la ce se poartă" într-un anume sezon.

Întreaga producţie este creată în stil italian, ne-a precizat Fabio Milani, cu materiale din import, accesoriile fiind achiziţionate de la producători autohtoni. Fabrica deţine secţii de croit, confecţionat, ambalat şi etichetat. O secţie specială este cea de broderie industrială pentru care s-au importat zece maşin Tajima, dintre care una cu laser. Acestea execută broderii cu paiete şi corneli. Obiectele de îmbrăcăminte realizate cu broderii, aplicaţii, strasuri, paiete sunt tot mai mult cerute atât la export - care constituie 90% din producţia firmei - cât şi în magazinele din România.

Capacitatea "Filatura de Bumbac" este de 1,3 milioane confecţii/an. Pentru 2007, deşi există comenzi multiple, producţia nu are perspective de creştere din cauza lipsei forţei de muncă calificată. Fabio Milani sublinia că aceasta este o problemă importantă a sectorului de confecţii, dar nu numai. Domnia sa spunea că acesta este şi motivul pentru care firma va trebui să menţină ritmul de lucru într-un singur schimb.

În ţară, "Filatura de Bumbac" comercializează, sub mărcile "Brigitte", "New Trendy", "Pierre Cardin", "Mavrick", întreaga gamă de produse pentru copii. Acestea se găsesc în propriile magazine "Pinki Blue" din Bucureşti şi din marile centre comerciale din Oradea, Iaşi, Galaţi, Braşov, Sibiu şi Constanţa. Până în anul 2008, "Filatura de Bumbac" a prevăzut deschiderea altor şase sau opt magazine în mari centre comerciale din ţară.

Firma "Filatura de Bumbac" SA, din Abrud-Alba Iulia, a fost constituită cu capital italian, în anul 1999. Obiect de activitate: confecţii pentru copii. Locuri de muncă: 350. Cifra de afaceri realizată în 2006 - 2,7 milioane euro. Pe un teren de 25.000 mp, suprafaţa construită a fabricii este de 16.000 mp. Investiţii în tehnologie: 2,5 milioane euro. Preşedinta firmei investitoare "Creazioni Brigitte" SPA din Padova-Italia este doamna Brigida Guarise.

"Moda în vestimentaţia pentru copii, ca şi cea pentru adulţi, este permanent în mişcare. Am văzut la părinţii veniţi cu copiii un interes deosebit pentru moda micuţilor. Pentru primăvara şi vara anului 2008, moda are tendinţa de a reveni la cea a anilor 60, cu aplicaţii de inimioare, steluţe, paiete şi imprimeuri. Se va purta mult alb, argintiu, auriu, roz, bleu, pasteluri calde. Alături de acestea sunt la modă ţesături de culoarea nisipului, bleu Coasta de Azur şi modele coloniale de un verde aprins".

Brigida Guarise, prezentă la Târgul Modexpo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb