Finala mondială a concursului Imagine Cup pe pe continentul african

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 februarie 2009

Concursul Imagine Cup, organizat de Microsoft România şi adresat studentilor, se va desfăşura anul acesta în Cairo, Egipt

Imagine Cup, cea mai mare competiţie de tehnologie Microsoft adresată studentilor, va avea loc anul acesta la Cairo, în luna iulie. La acest concurs, al cărui mare premiu este în valoare de 25.000 USD, poate participa orice student pasionat de tehnologie, data limită de înscriere fiind 1 martie 2009. Competitorii calificaţi în finală vor avea asigurate cheltuielile de transport şi cazare în capitala Egiptului, pe toată durata evenimentului.

Studenţii români au făcut deja istorie la Imagine Cup: în 2007, la Seul, locul II la secţiunea Embedded Development, cu echipa Alexandru Vrănescu, Bogdan Tanasa, Ionel Vuza şi Bogdan Holmanu, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi şi în 2008, la Paris, locul II la categoria IT Challenge prin Cosmin Viorel Ilie, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Dintre cele 9 secţiuni ale concursului Imagine Cup, cea de Software Design are şi o componentă locală. Astfel, toate premiile acordate în rundele secţiunii Software Design în România sunt parte din programul Innovation Accelerator România.

Selecţia echipei finaliste care va reprezenta România în finala din Egipt se va efectua pe parcursul a trei runde: 8 martie 2009, faza pe instituţie - în această fază, echipele vor concura pentru un loc în semifinală (se pot califica până la doua echipe în cadrul unei singure instituţii de învăţământ), 9 martie - 12 aprilie 2009, semifinala: între 9 - 29 martie se vor selecta 10 echipe, în urma analizei raportului şi a webcast-ului prezentat de fiecare în parte, apoi între 30 martie - 12 aprilie juriul va interacţiona cu echipele selectate, prin conferinţe de tipul Live Meeting, pentru a alege cele mai bune 5 echipe pentru finală şi 16-17 mai 2009, când va avea loc finala de la Bucureşti.

Recompensele acordate în acest an echipelor câstigatoare au două componente: premii în bani, pentru finala mondială (locul I - 25.000 USD, locul II - 10.000 USD, locul III - 5.000 USD) şi sprijin în carieră şi pentru accelerarea inovaţiilor propuse pentru Imagine Cup, prin programul Innovation Accelerator.

Microsoft România colaborează, pentru a sprijinirea aceastei iniţiative, cu numeroşi parteneri locali pentru sprijinirea performanţelor studenţilor români, în termeni corecţi, ţinând cont de caracterul internaţional al competiţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb