Finanţarea publică a reţelei de staţii electrice, aprobată de Bruxelles

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 februarie 2020

Comisia Europeană a aprobat o schemă de subvenţii prin care guvernul ţării noastre va aloca 53 de milioane euro pentru staţiile de reîncărcare a vehiculelor cu emisii scăzute, potrivit unui comunicat al executivului european.

Comisia de la Bruxelles arată că măsura planificată de România pentru susţinerea realizării unei reţele de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice respectă normele europene privind ajutoarele de stat, deoarece va contribui la reducerea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante fără a distorsiona "în mod nejustificat" concurenţa pe piaţa unică.

Fostul guvern Dăncilă a aprobat în 2019 o schemă de ajutor de stat privind stimularea amplăsării de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice şi electrice hibrid plug-in şi a cerut aprobarea Comisiei Europene.

Schema aprobată ieri de oficialii europeni va avea un buget de 53 de milioane euro pentru perioada 2020-2025. Ea va stimula investiţiile în staţii de reîncărcare a vehiculelor hibride şi a vehiculelor electrice cu baterie din ţara noastră. Viitoarea reţea va acoperi zonele urbane, suburbane şi rurale, la nivelul întregii ţări.

Schema este deschisă tuturor operatorilor economici care îndeplinesc mai multe criterii. Beneficiarii vor fi selectaţi printr-o procedură deschisă şi trans­parentă de ofertare, iar sprijinul va fi acordat sub formă de granturi.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei, a declarat: "România va contribui la combaterea schimbărilor climatice, în conformitate cu obiectivele stabilite de Pactul ecologic european. Această schemă va reduce emisiile nocive generate de autovehicule şi va îmbunătăţi sănătatea cetăţenilor, fără a distorsiona în mod nejustificat concurenţa".

Green Deal (Pactul ecologic european) stabileşte măsuri care urmăresc ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Pentru atingerea neutralităţii climatice, este necesară o reducere cu 90% a emisiilor generate de transporturi până în 2050.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb