Finanţări prin Regio în valoare de peste 153 de milioane de lei la Cluj Napoca ş Bihor

F. A.
Fonduri Europene / 26 aprilie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării regionale şi Administraţiei publice, a semnat, astăzi, un nou contract de finanţare din fonduri europene, prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007-2013, informează un comunicat de presă.

Proiectul vizează dezvoltarea parcului industrial Tetarom I din Cluj-Napoca. Cele peste 69 de milioane de lei (din care aproximativ 61 de milioane de lei fonduri nerambursabile) vor fi folosite pentru construirea unor clădiri şi pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii existente - drumuri de acces, parcări etc.

Cu o lună în urmă, pe 29 martie, a fost semnat contractul pentru Parcul Industrial Tetarom IV, care va fi amenajat în comuna Feleacu, lângă Cluj; proiectul are o valoare totală de aproape 55 de milioane de lei, din care circa 35 de milioane, sumă nerambursabilă. Ambele proiecte vor fi finalizate în anul 2015.

Tot astăzi, va fi semnat un alt proiect REGIO, care va finanţa modernizarea drumului judeţean 191 Marghita-Tăşnad (27,264 Km, în jud. Bihor). Proiectul are o valoare totală de aproape 84 de milioane de lei, din care peste 67 de milioane sunt fonduri nerambursabile. Lucrările vor dura 27 de luni, iar beneficiarii sunt Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Local Tăşnad şi Consiliul Local Marghita.

Cele două proiecte semnate la Cluj şi Oradea au o valoare totală de peste 153 de milioane de lei.

Vicepremierul Dragnea a subliniat referitor la vizita sa în Cluj: "Am venit la Cluj din două motive", a declarat ministrul Liviu Dragnea. "În primul rând, am fost la aeroport, ca să mă asigur că noua pistă va fi operaţională în luna noiembrie, astfel încât să nu riscăm să plece vreun operator de zbor. Am vorbit cu ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga, şi cu ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, să asigure buna desfăşurare a lucrărilor de deviere a pârâurilor Becaş şi Murătorii. Aeroportul din Cluj este un obiectiv extrem de important pentru dezvoltarea regională şi un obiectiv strategic pentru Guvernul României - de aceea am stabilit responsabilităţile fiecărei instituţii pentru finalizarea primei etape până la 1 iunie. Al doilea motiv pentru care am vrut să vin este extinderea Tetarom I şi Tetarom IV - o poveste de succes care ne arată cum o autoritate locală ştie să atragă bani europeni, pentru Cluj, ca să devină un pol de creştere semnificativ, dar şi pentru celelalte judeţe, ca să se dezvolte într-un ritm mai alert. Povestea Tetarom, începută în 2010, ne spune că dezvoltarea nu se bazează pe măsuri de austeritate impuse, ci pe investiţii!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb