Fincantieri va recruta peste 400 de muncitori români pentru şantierele VARD din Brăila şi Tulcea

I.L.
Companii / 6 mai 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Italienii de la Fincantieri planifică să angajeze în următorii doi ani mai mult de 400 de muncitori români care vor fi instruiţi pe şantierele filialei VARD din Brăila şi Tulcea, scrie News.ro.

Pornind de la faptul că în România lipseşte forţa de muncă calificată, grupul italian cu 20 de fabrici pe 4 continente şi cu peste 19.000 angajaţi a preferat să se ocupe, personal, în ultimii ani, de instruirea viitorilor săi angajaţi. Astfel, în anul 2017 au fost instruiţi 158 de români, iar în anul 2018, 358 de persoane au frecventat cursurile de formare profesională. În primele trei luni ale acestui an, au fost instruite 212 persoane, iar numărul acestora se va mări, probabil, la peste 500 până la sfârşitul anul 2019, cu o tendinţă în creştere, mai informează News.ro.

Au crescut şi orele de instruire pentru fiecare participant la curs: de la 492 în 2017 la 657 în 2018, cu o estimare de 729 ore pentru anul 2019. În total, în ultimii doi ani şi jumătate, au fost organizate pe şantierele din România ale VARD peste 500.000 de ore de instruire.

Participanţii la curs sunt distribuiţi în cadrul a două instituţii de învăţământ superior, ambele denumite "Anghel Saligny": una la Brăila şi alta în Tulcea, dar şi la Universitatea "Dunărea de Jos", Facultatea de inginerie navală din Galaţi, Universitatea "Dunărea de Jos", Facultatea de Inginerie din Brăila şi Universitatea "Ovidius", Facultatea de Inginerie Mecanică Industrială şi Marină din Constanţa. Aproximativ 350 de tineri care provin de la aceste instituţii au participat la cursurile organizate în ultimii doi ani.

"Recrutăm personal necalificat din Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi, şi ne ocupăm de instruirea acestora pe cheltuiala noastră. Cei mai mulţi studenţi au între 18 şi 40 de ani, iar pe şantiere se desfăşoară instruirea teoretică şi practică", au declarat reprezentanţii VARD, potrivit agenţiei.

Instruirea durează în medie patru luni, iar la sfârşit, participanţii sunt angajaţi pe unul din cele două şantiere.

Grupul italian are, în total, 5.000 angajaţi pe cele două şantiere din Tulcea şi Brăila, din care 465 sunt vietnamezi: 65 în Brăila şi 400 în Tulcea.

"Preferăm să angajăm cetăţeni români, pentru că susţinem angajarea pe termen lung şi fidelizarea angajaţilor noştri. De asemenea, costurile pentru străini sunt mult mai ridicate, includ masă şi cazare pe lângă salariu şi celelalte impozite şi contribuţii prevăzute de lege. Preferăm să investim în instruirea personalului român pentru a crea o mână de lucru locală calificată, pentru a stimula angajarea, mai ales a celor tineri, contribuind la dezvoltarea socială şi economică a teritoriilor unde se află şantierele noastre", au adăugat reprezentanţii VARD, conform News.ro.

Comparativ cu alte societăţi, VARD recrutează personal necalificat pe care îl instruieşte de la zero, investind, astfel, pentru instruirea viitorilor angajaţi. Instruirea poate dura între 3 luni ( de exemplu, pentru vopsitori) la 6 luni (pentru tâmplari şi sudori) cu un minim de 320 de ore până la maxim 720 de ore.

Reprezentanţii grupului naval au declarat că VARD doreşte să continue cu o recrutare specifică pentru a identifica printre angajaţii români pe cei mai experimentaţi şi calificaţi pentru a-i angaja pentru proiectul unităţilor militare pentru Marina Română în cadrul licitaţiei în care Fincantieri este unul dintre cei trei candidaţi calificaţi. Expertiza Grupului Italian - principalul constructor naval occidental, care are printre clienţi cei mai mari operatori de nave din lume, Fortele Navale Italiene şi Fortele Navale din Statele Unite - dar şi faptul că este partenerul celor mai importante companii europene de apărare din cadrul programelor supranaţionale, ar putea face ca, în caz de adjudecare a licitaţiei, pe şantierele VARD din Tulcea şi Brăila să ppoată fi construite nave militare pentru Fortele Navale Române, inclusiv destinate în viitor pentru export. De asemenea, conform reprezentanţilor grupului naval, datorită nivelului ridicat de tehnologie a santierului, pot fi construite nave militare mai mari şi chiar submarine.

VARD are în România 5.000 angajaţi direcţi şi un număr indus de 3.000 persoane, ceea ce înseamnă că aproximativ 8.000 de persoane intră şi ies zilnic din şantiere, fiind efectiv cel mai mare angajator din sectorul construcţiilor navale din ţară. În ultimii ani, grupul italian a investit peste 150 milioane de Euro în Brăila şi Tulcea, fiind astfel printre şantierele cele mai tehnologizate din Europa, mai scrie News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna ziua santem un cuplu din Galați

    Căutam de munca in domeniul naval  

    Eu vopsitor naval stripecoat  

    Ea curățenie (necalificat )  

    Amândoi vorbim fluent italiana  

    De preferat in Italia  

    Tel 0756885814

    Va mulțumesc! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb