Florin Cîţu a renunţat la mandatul de premier desemnat

D.F.
Politică / 12 martie 2020

Florin Cîţu a renunţat la mandatul de premier desemnat

Actualizare - Florin Cîţu şi-a motivat decizia retragerii mandatului de premier desemnat, datorită "comportamentului inadmisibil al PSD".

---

Actualizare - Rareş Bogdan: "Este Inadmisibil. Să-şi bată joc de ei nu de ţară şi de partid. Nu te joci cu o ţara care are nevoie de un Guvern stabil. Este o ruşine absolută. Istoria ne va judeca."

---

Actualizare - Victor Ponta: "Singurul care conduce în acest moment România e Raed Arafat."

Ponta susţinând că în urmă cu două săptămâni, când l-a propus premier pe doctorul Arafat, "au râs toţi".

---

Actualizare - Victor Ponta: "Cred că PNL s-a descalificat ca partid să mai facă o propunere, deja e a doua propunere făcută în bătaie de joc în mijlocul unei crize."

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, consideră că PNL s-a "descalificat" prin depunerea mandatului de premier desemnat de către Florin Cîţu şi susţine că liberalii nu pot să facă o propunere de premier, după ce au făcut două propuneri "în bătaie de joc". El spune că celelalte partite, cu excepţia PNL ar trebui să propună şi să voteze un premier şi guvernul acestuia

Victor Ponta spune că nu există în lume situaţia ca un premier "să fugă din Parlament cu un sfert de oră înainte să fie votat", el subliniind contextul în care are loc depunerea mandatului de premier desemnat de către Florin Cîţu şi afirmând că PNL-ul "s-a descalificat definitiv".

El a amintit susţinerea faţă de Raed Arafat pentru funcţia de prim ministru dar că susţine "orice altă propunere bună".

"În mod normal, într-o ţară normală, îl împuşcau pentru dezertare şi pe el şi pe toţi ceilalţi ai lui. I-aţi văzut pe liberali ce îşi dădeau palme de fericire că a fugit Cîţu? Din punctul meu de vedere, de azi PNL-ul este la fel de periculos ca şi coronavirusul pentru că în momente importante au dezertat. Nu veţi mai întâlni niciodată, în nici ţară în nicio situaţie ceva asemănător" a declarat Victor Ponta, joi după-amiază.

---

Actualizare - Eugen Tomac, PMP: "PNL trebuie să se trezească la realitate. Avem datoria să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum."

Tomac a transmis pe pagina sa de Facebook că România trebuie să aibă un nou Guvern până cel târziu la sfârşitul săptămânii.

"Apel la responsabilitate şi celeritate pentru instalarea unui Guvern legitim cu puteri depline care să treacă România peste furtuna îngrozitoare pe care o traversează acum. PNL trebuie să se trezească la realitate. Avem datoria să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum. România nu poate rămâne în zona de incertitudine politică în contextul crizei de sănătate publică şi a problemelor economice extrem de grave generate de aceasta. Trebuie să avem un nou Guvern - azi, mâine, până cel târziu la sfârşitul săptămânii", a transmis Tomac.

El a mai spus că PMP a propus înainte de desemnarea lui Florin Cîţu un guvern de uniune naţională sau un Executiv PNL-PMP-USR şi speră ca şeful statului să dea curs acestor recomandări.

"PMP a propus încă dinainte de desemnarea lui Florin Cîţu un Guvern de uniune naţională sau măcar un Executiv PNL - PMP - USR pentru gestionarea treburilor curente ale ţării până la alegerile la termen. Şeful statului ar fi trebuit să asculte aceste propuneri. Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, ar trebui să dea curs recomandărilor noastre", a mai afirmat liderul PMP.

---

Actualizare - Dan Barna: "Noi am avut astăzi şansa să ne terminăm criza politică şi să ne concentram pe România. În această seară aşteptăm o explicaţie din partea Preşedintelui pentru acest circ politic."

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Toată România răsuflă uşurată pentru că nu este Cîţu premier."

"Urmează să aşteptăm ca preşedintele României să ne cheme la consultări. Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României, că domnul Cîţu a renunţat la mandat. Urmează să am o discuţie în interiorul partidului sau cu alţi lideri politici reprezentanţi în Parlamentul României. Mă bucur că s-a renunţat la acest joc politic, nu anticipatele erau prioritatea României (...) Toată România răsuflă acum uşurată", a declarat Marcel Ciolacu joi, imediat după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul.

---

Actualizare - PSD: "Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români"

---

Actualizare - Călin Popescu Tăriceanu:"E o ruşine pentru PNL. E o ruşine pentru Iohannis. Preşedintele trebuie să se trezească, Orban trebuie să se trezească."

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL Ludovic Orban "acţionează iresponsabil", iar ceea ce se întâmplă este "o golănie, o bătaie de joc".

"Este o bătaie de joc la adresa Parlamentului şi a tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârşit. Premierul desemnat a făcut o simulare de consultări, au fost audiaţi miniştrii şi în momentul în care trebuia să vină la vot dă bir cu fugiţii. E o golănie, e o ruşine, o bătaie de joc, cu iresponsabilitate mai ales în perioadă de criză. Preşedintele şi Orban acţionează iresponsabil. E momentul să vină cu picioarele pe pământ. Se iau măsuri extraordinare în toată lumea şi noi ne jucăm de-a prim-ministrul", a declarat Tăriceanu la Parlament.

---

Actualizare - Roman declară că "nu se opreşte ţara în loc din această retragere", dar că PNL "a optat pentru o chestiune care poate costa electoral", dar prioritatea partidului este gestionarea luptei cu virusul.

Întrebat dacă Florin Cîţu a fost desemnat pentru ca Guvernul să nu fie votat, Roman a răspuns că "nici vorbă de aşa ceva".

"Trebuie să fim deschişi oricărei formule care ne asigură stabilitate şi normalitate în aceste zile", a mai spus Roman, întrebat fiind care ar fi soluţiile în ceea ce priveşte funcţionarea pe viitor a Executivului.

---

Actualizare - Florin Roman: "Nu se schimbă comandantul în timpul războiului."

---

Actualizare - Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, joi, când ar fi urmat ca Guvernul său să primească votul de învestitură în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de decizia sa şi urmează să facă o declaraţie de presă.

Anunţul a fost făcut timp cu puţin înainte de începerea şedinţei de plen în care Guvernul Cîţu urma să primească votul de învestitură.

Depunerea mandatului a fost făcută în condiţiile în care şansele ca Guvernul să fie votat erau foarte mari, dată fiind pandemia de coronavirus şi necesitatea unui Guvern stabil.

---

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună joi, de la ora 16,00, pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat, Florin Cîţu.

Potrivit Regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea guvernului să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari. Toate grupurile parlamentare au anunţat că vor fi prezente la şedinţă pentru a asigura cvorumul, spre deosebire de şedinţa precedentă, în cazul Guvernului Orban II.

Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, fiind necesar, de asemenea, ca 233 de parlamentari să se exprime în favoarea Cabinetului Cîţu. Votul este secret, cu bile.

Liberalii au avut negocieri cu alte grupuri parlamentare, cu excepţia PSD, pentru formarea unei majorităţi, însă nu au precizat dacă vor vota în favoarea Guvernului Cîţu şi dacă renunţă la alegerile anticipate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că parlamentarii liberali vor fi prezenţi la şedinţa privind învestirea Guvernului Cîţu.

"Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru ţară, vor acţiona în cadrul constituţional şi alături de noi sunt implicaţi în încercarea de a forma o majoritate parlamentară. Parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi cred că acest lucru este normal pentru toţi parlamentarii, indiferent din ce formaţiune politică fac parte", a spus Ludovic Orban.

În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heiuş pentru portofoliul Finanţelor.

Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate, nouă dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalţi şapte fiind avizaţi negativ de deputaţi şi senatori. Avizul comisiilor este consultativ.)

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Ei se pot aduna mai mult de 100.La ce distanta vor sta unul de altul? de ce ei au voie si noi muritorii de rand nu?

    1. Ideal ar fi când intră să de-a mana, sa se sărute pe gură și să tușească in semn de recunoaștere.

      Pentru ca ei sunt insisi virusii.

      Iohannis e o rusine pentru Romania impreuna cu guvernul de rht pe care il hraneste la san !

    "caterinca continua" by "dulap" ........marca inregistrata....si exista si aplaudaci pentru asta.......vorba aia, misto tara, pacat ca e locuita....dar totusi se intorc disporezii acasa sa-si ia tara inapoi. asta e bine.

    4 ani FIX parlamentarii nu scapă ciolanul din GURĂĂĂ!!!!!!

    Dupa ce a esuat cu numirea prim-ministrilor PSD, Johannis esueaza si cu ai lul

    IRESPONSABIL .... oare Catu a pariat din nou contra Leului si romanilor?

    1. Acum ca se intorc diasporezii dupa ce au tot construit tari pe la altii sau macar au vazut cum se face se vor apuca sa faca curatenie si sa-si construiasca si aici o tara ca afara fiindca e singurul loc unde o pot face fara sa se simta dezradacinati Ei vor fi mai greu de cumpart cu promisiuni si conteaza ca vreo cateva milioane de votanti ,forta tanara, care are ca motivatie un viitor

      Parca citezi din doctrina PCR "tezele din aprilie" - se intorc tinerii si fauresc o tara.. In afara faptului ca diasporezii asigura libera circulatie a virusului in Europa, altceva n-o sa vezi de la ei.. iti spun sigur.

      In ce scoala obscura ai invatat sa rostogolesti cuvinte fara sens, astfel: ”forta tanara, care are ca motivatie un viitor”.

      Esti mai varza decat aia de-i scriau sloganurile lui ceasca 

      Daca transpiri cand scrii, apuca-te de constructii, fa ceva cu bratele ca mintea ta e de mult plecata de la locul ei.

      Un analfabet nefunctional, exact asta esti! 

      Au venit diasporezii care nu au de lucru prin Italia sau prin alte tari.Si cu gura mare,ca de ce ii baga pe ei in carantina?Ca ei nu au nimic,cum sa nu?Sa imbolnaveasca pe toata lumea!Sper ca pe fostul sticlete care a fost in Israel si nu a spus ,sa-l aresteze cand s-o face bine!Sa fie un exemplu pentru toti cei lipsiti de omenie si de bun simt!

    In plina criza de coronavirus, cand Bursa se prabuseste, pe liberali in doare in cur de tara.

    hahahahha..hahhahahaha...si ziceau de pesedisti ca sunt iresponsabili, la astia nici cu pandemia nu le iei gandul de la jocurile cu dam jos guvernul/punem guvern, astia schimba premierii ca sosetele...bai, penele, mai penibil de asa n-a fost inca niciun partid din Ro. si ca sa fie circiul complet, sica mandolina e primul pompier al tarii...ce gluma de politicieni

    Vasile Catzu isi doreste o guvernare linistita fara virusi sau alte mortaciuni care ne dau tarcoale.

    Eu cred ca a facut bine ca s-a retras.Presedintele Iohannis a luat act .Stim ca CCR a blocar desemnarea lui Ludovic Orban exista si o motivare care spune ca domnul Orban nu mai poate fi desemnat a doua oara,este o decizie definitiva.Daca Iohannis il desemneaza din nou pe Orban prim-ministru CCR si Parlamentul Romaniei incep procedurile de suspendare a presedintelui care incalca grav Constitutia si va fi pus in acuzare de inalta tradare Parlamentul va vota 1/3 din voturi Va fi un an dificil si vom avea un presedinte interimar la Palatul Cotroceni ,din sursele PSD va fi Titus Corlateanu

    Demisia Iohannis urgent cu impostorii pe care i-a adus la putere si care nu-s in stare nici macar sa guverneze daramite sa lupte cu virusu.

    Domnule profesor, domnule Presedinte, sunteti pe drumul bun, curaj. Ceausescu a trecut pe langa glorie si nemurire la ultimul Congres al PCR. Daca atunci ar fi shimbat macazul ar fi astazi un erou national. Si unde ar fi Romania astazi, daca el ar fi avut intelepciune atunci. Nu-i prea tarziu si nici nu-i prea greu sa le indreptati pe toate acum. Trebuie insa sa vreti sa fiti roman.

    1. Macar Ceausescu era cizmar ,nu avea atata carte ca altii.

    Eu sa fi fost in locul lu Iohannis as fi dat cu PNLu de pamant chiar in aceasta seara.

    Definitiv si irevocabil.  

    Iar se duce PSD în 60% cu acordul "opoziției". Din păcate s-au obișnuit sa stea numai în opoziție. Nu știu sa guverneze. Fac doar jocul băncilor și atât.

    Romani, treziti-va din starea de SCLAVI in care va aflati.. Partidul care ar fi trebuit sa va scape de PSD, a facut kka pe el si a imputzit toata incaperea numita Romania care virusata de coruptie, slugarnicie, impostura si incompetenta pana in maduva oaselor.

    Stau si ma intreb, tinerii sustinatori ai PNL si USR care e parerea lor despre trio-ul de ipostori - Iohannis, Catzu, PNL ??? 

    ROMANIA E PROFUND VIRUSATA LA ETICA SI DEMNITATE !!!

    USR-isti.. cu ultimul gram din 1% inteligenta pe care o aveti, sfatuiti-l pe tampitul de Dan Barna sa se delimiteze clar de PNL. .... Asta daca vreti sa mai obtineti macar 5% voturi la locale.

    Asociere mai mare de tampiti decat PNL-USR-Plus, mie mai rar mi-a fost dat sa vad in aceasta viata.  

    Dan Barna, daca nu era o sluga, nu trebuia sa se asocieze niciodata cau acest partid de cretini, numit PNL, tinut in brate de Iohannis. Ciolos, la fel.. Oameni fara pic de demnitate si koaye de barabati de stat.

    Nu e de ajuns ca Iohnnanis e o sluga veritabila... se mai adauga si Ciolos si Barna ca sa completeze acest tablou sinistru al unei drepte romanesti impotente, ca un tanar caruia nu i se scoala sulla indieferent cat de buna e partenera. 

    Runsine PNL... sunteti vai de mama voastra.  

    Intotdeauna penelistii au fugit cand s-au aflat la guvernare insa acum prea au facut-o lata.Nu spuneau ei ca nu schimba niciun ministru,ca astia sunt cei mai buni?Cred ca altii nici nu aveau.

    Bursa isi va reveni, iar Iohannis e un jeg.

    Dreapta românească e o rușine națională, o să ajungem să-l regretăm pe Băsescu.

    De ce drku au mai dat jos guvernul PSD daca nu-s in stare să guverneze?? 

    Oameni de nimic - Iohannis, Orban, Catzu, Barna, Ciolos -toti din același aluat de sluga sinecurista 

    Absolut incalificabil! Pnl pdl dovedesc inca o data amatorism si iresponsabilitate! Mi e rusine ca odata votam cu ei, sunt doar o clica de ramasite jalnice e unui pnl care a disparut sub suflarea toxica a basismului

    Și ziceați că Viorica e proasta :) aia guverna, voi faceți kaka pe voi de 3 luni și ați băgat tara direct in criză, toți penelistii cu jokanis in frunte nu sunteți nici de talpa vioricai. Evident că e vai de noi dc voi proștii sunteți alternativa la hoții de la pesede.

    1. Au dezertat efectiv împreună cu diaspora care i-a votat și acum invadează tara cu viruși.

    Dancila, asa proasta cum era, ne făceam treaba cu ea...

    Vreau și eu sa vad cine mai votează cu imbecilii de la PNL după această dovadă de iresponsabilitate. Acești oameni, practic, se fac ca muncesc. 

    Florin, nu e ok ce ai facut.

    Dincolo de calcule in % pentru partid, nu e ok uman ce ai facut.

    Ce am scris aici nu legitimeaza PSD ...PSD sau ProRomania s-au deligitimat de multa vreme 

    PNL A DEZERTAT !!!!! Așa se numește gestul făcut de Câțu. Din treabă asta poate sa vadă și poporul ce gașca de incapabili a votat . Eu zic că ne merităm soarta. Este și meritul diasporei. Tot o gașcă de dezertori. Oamenii capabili au rămas în țară.

    1. O culme greu de atins a ridicolului si absurditatii : afirmatia lui Catu ca si-a retras mandatul din cauza "comportamentului inadmisibil al PSD" .E uluitor cum oameni care vor sa conduca tara pot emite asemenea perle !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb