FLORIN CÎŢU: "Dacă evoluţia pandemiei rămâne aşa cum e, vom deschide şcolile pe 8 februarie"

A.P.
Politică / 19 ianuarie 2021

"Dacă evoluţia pandemiei rămâne aşa cum e, vom deschide şcolile pe 8 februarie"

Premierul Florin Cîţu a afirmat că vrea deschiderea şcolilor pe 8 februarie şi dacă evoluţia pandemiei rămâne aşa cum e, atunci e clar că vom începe. Şeful Executivului a adăugat că decizia privind deschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie, potrivit News.

"Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie", a afirmat Florin Cîţu, într-un interviu acordat marţi seara Europa FM.

El a adăugat că doreşte deschiderea şcolilor, deschiderea economiei şi în acelaşi timp vaccinarea cât mai multor persoane şi păstrarea restricţiilor între timp.

"Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând", a mai spus Cîţu.

Acesta a mai spus că vor fi relazate restricţiile care au fost impuse activităţilor economie, însă totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare şi pandemia de coronavirus.

"Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa... în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea", a concluzionat prim-ministrul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Aveti nevoie de analfabetii ca sa i prostiti la vot sau sa i trmiteti la sparanghel de aceia nu deschideti scolile

    1. De cand PNL a preluat Guvernarea Romaniei,cei mai HULITI oameni din guvern au fost Ludovic Orban si acum Vasile Catu.Nu discut cunostintele celor doi in probleme de conducere a Tarii si nici abilitatile lor manageriale.Spun acest lucru deoarece ,inca de la preluarea Puterii in romania de catre cele doua guverne de dreapta,cei doi premieri,nu au putut sa conduca tara dupa mintea lor si dupa constitutia romaniei.De Ce.? Pai defapt,conducerea nu numai Politica dar si administrativa a tarii,a fost preluata de catre IOHANNIS.Nimic nu s-a facut in acet timp,decat ce a ordonat IOHANNIS care a mutat sediul Guvernului la Cotroceni.IOHANNIS,inconjurat de niste sfetnici care ori sunt doar de decor si fara coloana vertebrala,ori sunt habarnisti,ori IOHANNIS nu ii baga in seam si el a luat toate DECIZIILE majore din viata ROMANILOR si mersul ROMANIEI.Orice masura s-a luat si se ia in Viata ROMANILOR si a ROMANIEI,se ia la Cotroceni,acolo unde Premierii,merg ca niste elevi care nu fac altceva decat sa transpuna in practica Sarcinile trasate de Iohannis.Odata cu Inscaunarea lui Iohannis,Constitutia Tarii,a devenit un mic caiet de maculatura din care Iohannis a rupt in fiecare zi cate o fila cu care s-a sters apoi la fund.Astfel,s-a ajuns la aberantul fapt ca,Iohannis nu mai conduce Tara dupa Constitutie care stipuleaza la art. 2 ca,""Respectarea constitutiei,a suprematiei sale si a legilor,este obligatorie".Asa ca Tara,a fost luata in STAPANIRE de IOHANNIS,iar Democratia prevazuta de catre Constitutie,a fost transformata in "dictatura lui IOHANNIS".Nimic nu misca in Romania,fara acceptul si ideile lui Iohannis,care inconjurat de GARDA PRETORIANA,compusa din Institutiile de FORTA si de JUSTITIE,a transformat TARA intr-un PASALAC al STRAINILOR si pe Romani in SCLAVII MODERNI ai EUROPEI.Asa ca ,Scolile se vor deschide in Romania,cand v-a dori Iohannis si cat mai tarziu cu putinta,pentru ca noii stapani ai Romaniei si Romanilor,au nevoie de romani analfabeti care sa munceasca pentru Tarile lor. Nu inteleg de ce Romanii,demonstreaza pe la guvern si Ministere,cand de fapt,cel care ar trebui sa raspunda pentru SARACIREA TARII si mai nou pentru VANZAREA ei,se afla la Cotroceni.ROMANI,TREZITIVA pana nu o sa fie prea TARZIU.!

    Câțu ne spune:

    "Daca testam in continuare la fel de puțin, e posibil să scăpăm de virus și să deschidem scoliile fara probleme, in timp ce alți idioți care testează mult (UK, Italia, Germania, etc) ați văzut ce probleme au, rate mare de infectare, stau ca proștii închiși în case".

    Bravo Câțu, tineti-o tot așa, băieți, după metoda Iohannis. 

    nu va lasati pacaliti.

    urmeaza un val mult mai accelerat decat cele precedente - cand se va raspandi tulpina covid din uk.  

    miza nu sunt scolile - acest subiect e marginal pentru moment.  

    miza e sa nu bagati lockdown in Romania din nou (perioada martie/aprilie....pana in mai/iunie 2021). 

    Daca iar bagati lockdown are loc W-ul de care tot aminteam in comentarii anul trecut (am renuntat la numele de Vali... sunt multi Vali in lumea asta :) ... ) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb