FLORIN CÎŢU: "Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă"

S.B.
Politică / 19 noiembrie 2021

"Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seara liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEX) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor, potrivit unor surse politice citate de news.ro.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a spus că PNL are trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele.

"Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Daca vom ceda că până acum să nu ne mire că vom avea rezultate proaste", le-a spus Florin Cîţu liderilor PNL reuniţi în şedinţa BEX.

Liderul PNL s-a plâns şi de "avalanşa de informaţii pe surse" scurse în public din cadrul negocierilor.

"Nu sunt probleme în echipa de negociere, aceste informaţii pe surse apar ca să saboteze negocierile", a mai spus el.

La rândul său, Rareş Bogdan a subliniat că ar trebui să existe câteva linii roşii în negocierile cu PSD şi UDMR şi că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre cele două. Sursele citate au precizat că majoritatea liderilor au împărtăşit această idee.

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la ora 16:30 pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului.

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul.

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu.

Tensiunile dintre PNL şi PSD nu s-au estompat nici după ce liberalii au renunţat la varianta Florin Cîţu premier.

Voci din PNL au acuzat că, în negocierile de joi, delegaţia PNL a fost dominată de cei de la PSD, care, în schimbul acceptării primului premier de la PNL, în rotaţie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. FLORIN CÎŢU:

    "Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă, cu topoarele pe masă" 

    1. Momentan, PNListii nu sunt pe pozitii de forta (si nici nu reusesc sa inteleaga asta).

      In momentul in care ai pierdut masiv din electorat, s-a dus si pozitia de forta. 

      "PNL-istii" sint o adunatura de pangolini. Momentan, mai supravietuiesc. Cit mai slujesc interesul celor care i-au tinut in viata pina acum. Statul profund, cel care a matrasit pe multi. Ultimul pe lista, circiumarul din Teleorman, un trepadus care a incercat sa incalece sistemul. Si si-a luat copita in cap.

      Citu si pangolinii, "echipa cistigatoare", nu sint suficient de prosto-megalomani ca sa trebuiasca fie executati public. O flegma, cit sa-i arunce in sant, e suficienta pentru prostii simpli.

      Si ce se alege de PNL? Sa-i fie tarina usoara! 

    Când vine Iohannis cu pretențiile lui absurde că la Orban ( vreau min de interne,de externe, apărării) nu mai prea ai marjă de negocieri!

    Rămâi cu ciclismul, golful și ce mai este! 

    Siiiigur, de pe pozitii de forta. Asa negociaza partidul mai mic, cu cojones de fier.

    Destule compromisuri am facut: 1) Florinache Mitzu nu pupa Palatul Victoria; 2) PNL nu da premierul; 3) PSD ia finantele si transporturile, posibil si internele.

    Cu Rares si Emil pretini buni cu Vasile... negociere de pe pozitii de forta. Forta PSD! 

    Duhoare de lagăr peste Grădina Maicii Domnului

    „Să se scoale Dumnezeu și să risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața Lui cei care-L urăsc pre Dânsul; să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară dracii de fața celor ce iubesc pre Dumnezeu!(...)” (din „Acatistierul” Sfântului Calinic de la Cernica, Episcop al Râmnicului Noului Severin – 1861) 

    În ciuda speranțelor pe care, poate, vi le-ați pus în conștiința aleșilor din Parlament, acolo se vor vota legile naziste împotriva noastră. Cu puține excepții, Parlamentul s-a transformat într-o hazna a dracilor, a spălaților pe creier, a mancurților, a bestiilor de sorginte nazi-stalinistă. Da, ei sunt aleșii noștri – pesediști, liberali, useriști, udemeriști, noi i-am trimis acolo să ne reprezinte, să ne slujească interesele, să ne asigure integritatea Țării și a oamenilor ei. Acestea erau și datoria și obligația lor constituțională. Personal, în ciuda unor evidențe ale derapajelor – unele grave, de-a lungul anilor nu mi-am pierdut speranța, încrederea și chiar respectul față de esența democrației care este Parlamentul Țării. Acum nu mai am nici speranță și nici măcar un minim respect față de toată haită de bestii care populează fosta Casă a Poporului. O adunătură de nemernici trădători care vor să ne arunce în Moarte și Haos! 

    Trădează oamenii și Țara așa cum respiră! Aceste animale oribile, care vor să ne transforme Țara într-un lagăr de exterminare, ar trebui ele băgate la ocnă, iar Parlamentul curățat precum în legenda grajdurilor lui Augias! 

    La fel ar trebui procedat și în toate hogeacurile criminalilor – ale Palatului Victoria, ale ministerelor Pușcăriilor și Morții, ale sediilor centrale ale trădătorilor cu sigle, ale așa-ziselor autorități locale!  

    În timp ce noi ne chinuim cu spaime, cu mari greutăți, cu boli și dureri, nenorociții cu apucături nazi-staliniste se pregătesc să adopte măsuri similare celor luate de guvernul din Osterreich, țara care l-a dat pe cel mai mare dement al secolului XX, cel care a vrut să ardă întreaga lume! 

    Puținii supraviețuitori ai lagărelor de exterminare naziste povesteau că știau atunci când o nouă „tranșă” de cadavre intrau în uriașele cuptoare ale celei mai crunte demențe a secoluli trecut. Un miros tare grețos, ușor dulceag, se răspândea și persista zile întregi de pe coșurile cuptoarelor! Cumva, o duhoare asemănătoare se lasă peste România – duhoarea Trădării, a Sărăciei crunte, a Pușcăriei sau Lagărului, a Morții! Asta se întâmplă acum cu minunata Grădină a Maicii Domnului și a amărâților lași care suntem! 

    se vede ca are suflet de dictator

    Va trebuie un pic de înțelepciune.

    Până acum PSD era ciuma roșie , acum?

    Cum veți veni la următoarele alegeri în fața electoratului? 

    1. Asta o rezolva consultantii politici. Vor sparge citeva milioane de euro, din banii furati de la romani, pe consultanta unor Finkelstein & Co, sau bastinasi ca raposatul (profesional) Bogdan Teodorescu. Astia, baieti destepti, vor incasa banii si vor face rahatul bici.

      Primarii si trepadusii politici locali ai PNL vor migra in masa la PSD, ca si esaloanele 3-4 de la nivel national, iar alde Rares, Lucian si pletora vor (re)deveni analisti politici, gen Miron Mitrea.

      Alinuta si Raluca vor trece la schimbat scutece. Au modelul Roberta la dispozitie.  

    & Deci, un reprezntant al unei minorități agresive care își spun partid politic, ?

    sa ti fie rusine Catule, din cauza ta am ajuns pe mana PSD ului, care ne pune pe toti pensionarii cu pensie peste 4000 lei sa platim Cass. Deci daca ai i pensie decenta, din contributivitatea ta de o viata, trebuie sa fii suprataxat. Sa va fie rusine comunistoizilor, cei care au muncit o viata ca sa aiba la batranete o pensie decenta trebuie sa fie pedepsiti. Sotul meu cu indexarea asta de 10% va pierde bani la pensie, acum cand inflatia e cat casa, RUSINE

    Ca și starea de alertă perpetuă, ca și moțiunea de cenzură amânată până nu s-a mai votat, acești oameni nu au nici o problemă să rămână interimar pe vecie.

    Deci orice amânare și tergiversare e doar o prelungire a propriului mandat. 

    Nu uitați, Câțu e încă premier. Și nu se vrea sa plece. 

    Deja valul scade, urgenta dispare deci negocierile pot continua și după Anul Nou! 

    & La "actorii politici", un fel de Cîțu în "Basic Instinct", ?

    & Bake Rolls Cinema Caveman 2017 , ?

    Ce a facut miliardele disparute din bugetl statului in perioadele cand a fost la Finante si ca Prim mibistru?S-a raspunda toti pentru jaful cum s-a contractat vaccinurile!

    pleaca bai Catule, din cauza ta suntem la mana comunistoizilor de pesedisti si ne baga taxe noi pentru ca am muncit din greu o viata intreaga sa avem pensii decente, Sa-ti fie rusine ca ne ai dat pe mana comunistilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb