Fondul Naţional al Asigurărilor de Sănătate din Bulgaria rulează o aplicaţie IT 100% românească

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 octombrie 2008

Specialiştii SIVECO România, împreună cu consultanţii companiei Latona Bulgaria, au finalizat implementarea proiectului informatic destinat Casei de Asigurări de Sănătate din Bulgaria (National Health Insurance Fund of Bulgaria - NHIF) primind acceptanta din partea clientului.

Astfel, SIVECO România îşi face intrarea pe o piaţă nouă, demonstrând ca poate derula cu profesionalism proiecte informatice de mare calibru şi în afara graniţelor ţării. Mai mult, se poate vorbi de o replicare internaţională de succes a expertizei pe care o deţine în implementarea de proiecte de eHealth în România.

Implementarea sistemului informatic pentru NHIF face parte din proiectul "Reforma sectorului de sănătate", finanţat de Banca Mondială, printr-un credit acordat guvernului Bulgariei.

Sistemul informatic NHIF asigură îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei activităţilor de management şi finanţare în cadrul sectorului de sănătate din Bulgaria.

Astfel, sunt garantate transparenţa şi controlul riguros în ceea ce priveşte distribuţia resurselor financiare în sectorul sănătăţii, în beneficiul cetăţenilor.

Bogdan Iavorschi, şeful echipei de proiect din partea SIVECO România, a declarat: "Acest proiect informatic este primul export de know-how IT din România. Prin finalizarea cu succes a acestui amplu demers IT, echipa SIVECO România confirmă reputaţia sa de pionier în domeniul proiectelor informatice de mare complexitate, imbogatindu-si palmaresul cu o referinta internationala de exceptie".

Scopul acestui proiect l-a reprezentat implementarea şi integrarea a două componente interconectate - sistemul de planificare şi distribuire a resurselor financiare şi sistemul de management al cererilor de restituire a cheltuielilor privind serviciile efectuate de către furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice din toate regiunile Bulgariei.

Datele furnizate de cele două componente sunt agregate folosind o componentă de rapoarte OLAP care permite efectuarea de situaţii la nivelul întregii ţări. Aceste sisteme sunt asistate de aplicaţii de suport.

Prima componentă funcţională, Kernel 1, reprezintă un sistem back - office standard, care acoperă toate operaţiunile administrative în cadrul Fondului Naţional al Asigurărilor de Sănătate şi al departamentelor sale regionale.

Kernel 1 este utilizat în activităţile de gestiune şi control al bugetelor, mijloacelor fixe, al achiziţiilor publice şi al contractelor administrative. Această componentă gestionează şi controlează resursele Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate şi ale departamentelor sale regionale, activităţile derulându-se printr-o constantă comunicare între sediile centrale şi departamente.

Aceasta conduce la un mai bun control general şi la un management mai eficient al fondurilor institutiei.

A doua componentă, Kernel 2, reprezintă un sistem de management al cererilor de restituire a cheltuielilor privind serviciile efectuate de către furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice. El generează şi controlează: înregistrări ale raportărilor furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice din sectorul sănătăţii (spitale, farmacii, producători de medicamente, cabinete de medicină primară, centre medicale de specialitate, centre medicale de stomatologie), înregistrari ale persoanelor care au asigurări de sănatate, ale contractelor furnizorilor de servicii medicale si farmaceutice si Casa Nationala de Asigurări de Sănătate.

Kernel 2 supravegheaza activitatile actorilor din sectorul sanatatii in scopul efectuarii platilor pentru furnizorii de servicii medicale si farmaceutice din sectorul sanatatii precum si al garantarii calitatii serviciilor adresate persoanelor asigurate. Totodata, Kernel 2 este utilizat si pentru obtinerea de previziuni si analize statistice.

Cele doua componente de baza ale sistemului sunt asistate de diferite aplicatii de suport, acestea cuprinzand activitati precum controlul financiar intern, auditul medical, gestiunea reclamatiilor etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb