Fondul Proprietatea dezaprobă numirea lui Aurel Bucur la conducerea "Salrom"

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 19 februarie 2013

FP: "Desemnarea a rezultat din intervenţia Ministerului Economiei în independenţa Consiliului Salrom, printr-un ordin ministerial"

Fondul Proprietatea (FP) dezaprobă desemnarea unui nou director general al Societăţii Naţionale a Sării "Salrom", pe motiv că aceasta încalcă grav prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG 109/2011) privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

FP consideră că noul director general al "Salrom" a fost desemnat de Consiliul de Administraţie (CA) fără să fie respectate criteriile şi procedurile transparente cerute de ordonanţă pentru procesul de selecţie: "Desemnarea a rezultat strict din imixtiunea Ministerului Economiei în independenţa Consiliului Salrom, ca urmare a emiterii unui ordin ministerial referitor la desemnarea unui membru al unui partid politic".

Pe 12 februarie, CA-ul "Salrom" l-a desemnat pe Aurel Bucur în funcţia de director general al companiei.

Potrivit reprezentanţilor FP, această decizie reprezintă o încălcare a prevederilor ordonanţei de urgenţă, deoarece Consiliul de Administraţie a desemnat un nou director general în urma unui ordin al Ministerului Economiei, prin care reprezentanţii Ministerului în Adunarea Generală a Acţionarilor au fost împuterniciţi să revoce fostul director general şi să îl desemneze pe Aurel Bucur.

Reprezentanţii FP arată: "Desemnarea lui Aurel Bucur a avut loc fără realizarea unui proces de selecţie efectuat de o companie independentă de recrutare, după cum este stipulat în legislaţie. În opinia noastră, experienţa şi referinţele domnului Bucur nu îndeplinesc cerinţele poziţiei de Director General. Conform CV-ului domnului Bucur, acesta nu a avut niciun fel de responsabilităţi similare în posturile ocupate anterior".

Franklin Templeton dezaprobă "lipsa de trans-parenţă" în procesul de selecţie şi "criteriile opace" prin care s-a luat decizia finală în numirea noilor manageri profesionişti şi a consiliilor independente din companiile de stat.

Reprezentanţii Fondului cer Guvernului să abordeze aceste probleme cu promptitudine şi să respecte în viitor legislaţia în vigoare.

Fondul Propietatea a criticat, în luna ianuarie, şi numirea lui Laurenţiu Ciurel în fruntea Complexului Energetic "Oltenia", acuzând Guvernul că şi-a încalcat propriile Ordonanţe. FP a susţinut că Laurenţiu Ciurel a fost numit de un Consiliu care nu era autorizat să-l numească şi care a realizat un proces de selecţie defectuos în care alţi candidaţi de pe listă nu au fost intervievaţi pentru această poziţie.

Pe 21 ianuarie 2013, Consiliul de Supraveghere al "CE Oltenia" l-a numit pe Laurenţiu Ciurel, fost membru al unui partid politic, în funcţia de director general, cu un mandat pentru patru ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb