Fonduri europene pentru un Circuit de Formula 2 la Tărlungeni

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 9 mai 2011

În comuna braşoveană Tărlungeni va fi construit în următorii ani un circuit de concurs omologat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), astfel că vor putea fi organizate competiţii internaţionale până la cele de Formula 2.

Proiectul este completat de un Centru de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată "Transilvania Motorland". Întreaga investiţie va fi realizată de Primăria municipiului Braşov şi Primăria Tărlungeni, iar finanţarea va fi, în proporţie de 50%, atrasă din fonduri europene, iar restul din fonduri locale. Deoarece proiectul este prins în Planul Integrat de Dezvoltare al Braşovului, finanţarea externă va fi asigurată prin POR Axa 1. Termenul de depunere al proiectului este 30 septembrie 2011. "Proiectul vizează dezvoltarea unui pol complex dedicat dezvoltării economice durabile şi dezvoltării turismului în regiunea Braşov. Prin implementarea proiectului se doreşte revitalizarea a două domenii de vârf pentru Braşov, cu tradiţie şi istorie - Domeniul Autovehiculelor Rutiere şi Domeniul Turismului. Totodată, un asemenea proiect va crea şi multe locuri de muncă de care este nevoie în zona Braşovului", ne-a declarat primarul George Scripcaru. Valoarea estimată la acest moment este de peste 10 de milioane de euro.

Centrul de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată "Transilvania Motorland" va avea suportul Universităţii Transilvania - Secţia de Inginerie - Autovehicule Rutiere, Electrotehnică şi Mecatronică şi va avea şi un parc tehnologic dedicat industriei manufacturiere din domeniul auto-moto (componente şi accesorii) şi producţiei în serie mică a produselor specifice industriei auto.

Consultantul proiectului, Bogdan Marinescu, susţine: "Prin crearea Centrului Transilvania Motorland se urmăreşte identificarea teoretică a noi soluţii în domeniul vehiculelor rutiere prin Centrul de Cercetare, introducerea acestora în producţie, testarea soluţiilor identificate, a prototipurilor şi a soluţiilor produse pe Circuitul omologat FIA / FIM. În plus, prin existenţa circuitului omologat, se are în vedere atragerea de competiţii auto-moto de nivel naţional şi internaţional, care la rândul lor să creeze un flux suplimentar de turişti în polul de creştere Braşov şi să contribuie la dezvoltarea durabilă a turismului".

La acest moment se lucrează la realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, finanţate de Primăria Tărlungeni, documentaţii pentru care a fost contractată cunoscuta firmă Deloitte Consultanta SRL, membru al Deloitte Touche Tohmatsu.

Aceasta, la rândul său, a contractat Tilke Gmbh care va realiza proiectul pentru circuit. Tilke Gmbh este firma lui Eberhard Tilke, celebru în lume pentru foarte multe circuite de acest fel pe care le-a proiectat. Acesta a venit în zilele trecute la Braşov pentru discuţiile tehnice ale proiectului. "Proiectul este abia la început, am plecat de la conceptul de Centru de Dezvoltare şi Cercetare Aplicată < Transilvania Motorland > şi ne vom asigura că vom găsi soluţia ideală pentru locaţia propusă", a declarat Eberhard Tilke.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb