Forţa Dreptei cere amendarea şi corectarea bugetului de stat pentru 2023

V.G.
Politică / 11 decembrie 2022

Forţa Dreptei cere amendarea şi corectarea bugetului de stat pentru 2023

Parlamentarii din Forţa Dreptei cer amendarea şi corectarea bugetului de stat pentru 2023, despre care afirmă că este "un buget împotriva dezvoltării", bazat pe indicatori ai căror corectitudine "s-a dovedit a fi îndoielnică", transmite Agerpres.

"Considerăm că sunt necesare corecţii structurale în privinţa modului în care a fost construit bugetul de stat pentru anul 2023, întrucât acesta este bazat pe indicatori economici ai căror corectitudine s-a dovedit a fi una îndoielnică. În acelaşi timp, este de datoria parlamentarilor care sunt membri ai Forţa Dreptei să întreprindă toate demersurile posibile şi necesare pentru a corecta cât mai multe dintre aberaţiile promovate de guvernarea PSD-PNL", precizează Forţa Dreptei.

Potrivit sursei citate, bugetul de stat trebuie să fie altceva decât "voucherizarea României şi transformarea măsurilor de asistenţă socială într-un instrument electoral".

Printre amendamentele propuse de Forţa Dreptei se numără reducerea TVA la 5% pentru energia electrică, gaze naturale şi energia termică, măsură menită să reducă presiunea preţurilor la energie asupra populaţiei şi să ofere un surplus de competitivitate pentru societăţile comerciale, reducerea TVA la 5% pentru carburanţi şi a accizei cu 50%, pe o perioadă de 12 luni, măsură necesară în contextul creşterii substanţiale a preţului la pompă şi a veniturilor semnificativ mai mari la bugetul de stat, sau aplicarea schemei de plafonarea preţurilor la energie pentru primii 300 kWh/lună, astfel încât toţi consumatorii să beneficieze, fără discriminare, de acelaşi preţ la energie pentru acelaşi consum realizat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Amendamentele opozitiei vor fi respinse pe banda rulanta . Asteptam o actiune comuna a aliantei USR-REPER- FORTA DREPTEI . Deocamdata vad aceste partide nu sunt vizibile . Stati in vizuina si asteptati alegerile . Pai daca acum dormiti credeti ca la alegeri va va baga cineva in seama

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb