FOTBAL ŞI BANI Infuzie de capital în Liga 1 de la UEFA prin CFR Cluj şi Steaua

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 22 noiembrie 2012

Infuzie de capital în Liga 1 de la UEFA prin CFR Cluj şi Steaua
  • document ataşat Clasament - Grupa E
    apasă aici pentru a descărca.

    CFR Cluj şi-a îndeplinit obiectivele europene în acest sezon şi, cu puţin noroc, poate să bată şi un record al încasărilor din Liga Campionilor. Victoria de pe teren propriu cu Sporting Braga, scor 3-1, a asigurat prezenţa în primăvara Europa League, plus bonusul de un milion de euro pentru cele trei puncte. Un rezultat bun în ultima etapă pe terenul celor de la Manchester United, în condiţiile în care Galatasaray nu câştigă în deplasarea din Portugalia, ar putea asigura chiar prezenţa în faza următoare a Ligii Campionilor, ceea ce ar fi o premieră pentru o echipă autohtonă de la schimbarea formatului competiţiei. Calculele nu sunt foarte complicate pentru atingerea acestui obiectiv: în ultima etapă CFR Cluj învinge, în deplasare, pe Manchester United, iar Galatasaray nu câştigă cu Sporting Braga sau CFR Cluj remizează cu Manchester United, iar Galatasaray pierde cu Sporting Braga. În cazul în care jocul rezultatelor nu ne este favorabil, CFR Cluj va evolua în 16-imile Europa League, ceea ce reprezintă o performanţă sportivă. De asemenea, Steaua este foarte aproape de calificarea în primăvara Europa League, având nevoie de un singur punct în următoarele două meciuri. Pentru Liga 1, prezenţa a două echipe în primăvara europeană reprezintă o performanţă sportivă extraordinară, dar şi o adevărată infuzie de capital, cele două formaţii urmând să încaseze de la UEFA peste 30.000.000 de euro.

    Conducerea administrativă, dar şi staff-ul tehnic, se întrec în calcule înaintea ultimului meci din grupe. Preşedintele clubului ardelean, Iuliu Mureşan, a declarat că echipa va merge la Manches- ter să câştige puncte: "Din păcate, Manchester a pierdut la Istanbul, dar important este că noi am câştigat. Am spart acel blestem din primele două participări în Liga Campionilor când am făcut de fiecare dată patru puncte. Mergem cu încredere să luăm punct sau puncte cu Manchester, mai ales că vor juca, probabil, tot cu echipa a doua. Braga îşi va apăra corect şansele în ultima etapă şi pentru Galatasaray va fi greu". Noua vedetă a echipei, Rui Pedro, autorul celor trei goluri din ultimul meci, speră să fie la fel de inspirat şi împotriva celor de la United: "Sunt foarte fericit că am marcat de trei ori, am făcut jocul vieţii mele. Ştim că va fi greu să marcăm la Manchester United, dar dacă tot am ajuns aici, mergem să ne încercăm şansa. Am visat să marchez trei goluri, dar nu mi-am imaginat că pot face asta". Acesta a devenit erou şi în Portugalia, acolo unde presa comentează pe spaţii ample performanţa sa. Cotidianul O Jogo îl compară cu Cristiano Ronaldo: "Internaţional portughez la nivel U16, U17, U18, U19 şi U21, Rui Pedro a ajuns la Cluj în 2011, după ce în prealabil a fost împrumutat de FC Porto la Estrela Amadora, Portimonenese, Gil Vicente şi Leixoes. Rui Pedro a repetat performanţa unică a lui Cristiano Ronaldo, numai că jucătorul Real Madridului a avut nevoie de 82 de meciuri pentru a marca un hat-trick, cu Ajax Amsterdam (4-1)". Atenţia presei internaţionale pentru Rui Pedro poate fi convertită de formaţia clujeană în bani, cota jucătorului, 700.000 de euro în vară, crescând extraordinar după această performanţă, peste 4.000.000 de euro în acest moment.

    Din punct de vedere financiar lucrurile stau la fel de bine, numai cele 7 puncte obţinute în grupe însemnând 2.500.000 de euro. Campioana va câştiga de pe urma acestei participări în Liga Campionilor peste 25.000.000 euro, premii, bonusuri, bilete, market pool. Saltul este consistent în comparaţie cu sumele obţinute din celelalte două participări, când maximul atins a fost de 17.000.000 euro, diferenţa fiind aproximativ egală cu ceea ce a încasat Steaua la calificare în grupele Ligii din sezonul 2006-2007.

    Astăzi, Steaua poate obţine calificarea în primăvara Europa League, performanţă care ar încununa un sezon de toamnă peste toate aşteptările. Un rezultat de egalitate în partida de pe Naţional Arena în faţa celor de la VfB Stuttgart este suficient pentru ca trupa lui Laurenţiu Reghecampf să obţină calificarea în 16-imile Europa League. În Grupa E a Europa League se vor disputa astăzi, cu începere de la ora 22.05, următoarele partide: Steaua - VfB Stuttgart şi Molde - FC Copenhaga.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Echipele "de casa" ale LPF SI FRF au ajuns, in sfarsit, la bani.Pe ele Mitilica si Sandel, sa nu scape cumva vreun E nevamuit.Hai ca v-ati facut planul...acum aveti bani de batraneti linistiteDaca credeti ca va ajunge Romania sa beneficieze de vre'un sfant din suma asta va inselati.Cred ca banii vor fi virati la firme offshore si apoi vor lua drumul jucatorilor "talentati" din Africa ori a SH din Brazilia.Chiar as vrea ca fiscul sa urmareasca urma banilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb