FOTBAL ŞI BANI Meciul anului pentru fotbalul autohton: Steaua - Chelsea

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 7 martie 2013

Meciul anului pentru fotbalul autohton: Steaua - Chelsea

Steaua Bucureşti susţine astăzi cel mai important meci al acestui început de an, în compania ultimei câştigătoare a Ligii Campionilor, Chelsea Londra. În plan sportiv, dubla cu campioana Europei poate reprezenta o rampă de lansare atât pentru fotbalişti cât şi pentru clubul din Ghencea. Financiar, lovitura a fost dată din vânzarea de bilete, în ciuda bâlbelor şi controverselor generate de sistemul de distribuire. Aproximativ 1.800.000 de euro a încasat Steaua, un adevărat record pentru un singur meci. Reţeta era una aşteptată, având în vedere numele adversarului şi performanţele obţinute de acesta în ultimii ani. Trebuie spus că Chelsea Londra a urcat pe primul loc în clasamentul pe luna februarie stabilit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), pe poziţiile următoare aflându-se Atletico Madrid, Bayern Munchen, Corinthians, Barcelona, Boca Juniors, Real Madrid şi Juventus Torino. Cei 24 de jucători care alcătuiesc lotul echipei antrenate de Rafael Benitez valorează împreună 386.750.000 de euro, cu 345.000.000 mai mult decât valorează toţi jucătorii Stelei.

Clasica problemă a Naţional Arena, gazonul, a fost rezolvată pe ultima sută de metri de clubul organizator, care nu va solicita Primăriei Capitalei, administratorul stadionului, să îi deconteze banii plătiţi pentru înlocuirea a 400 de metri pătraţi din suprafaţa de joc. Finanţatorul clubului a anunţat că nu are pretenţii materiale pentru lucrarea efectuată: "Vreau să avem condiţii bune, dacă e nevoie să schimbăm gazonul, să îl schimbăm. Mi-a zis că avem nevoie de schimbat 400 de metri pătraţi. Câteva mii de euro a costat, parcă vreo 14.000 de euro. Nu cer banii înapoi de la primărie, păi ce, sunt găinar să cer banii înapoi? După ce încasez două milioane de euro din bilete, e o chestiune de recunoştinţă să schimb gazonul. Dacă nu dădeau ei 200 de milioane pe stadion, eu nu beneficiam de el". Vizita fanilor englezi nu este privită cu simpatie de către toată lumea. Dacă proprietarii de baruri şi restaurante au motive de satisfacţie, exis­tă oficiali din fotbalul autohton care se tem de incidente la meciul de astăzi. Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a şi găsit locul unde vor avea loc altercaţiile: "Poa­te în Centrul Vechi să fie ceva incidente pentru că suporterii englezi nu au limită la bere. Şi beţia din bere e cea mai spurcată, aşa am înţeles, eu pe pielea mea nu am încercat. Dar în Centrul Vechi o să fie poliţie multă. Dacă vin 1.200 e bine, că ne mai fac şi nouă vânzare". Preşedintele LPF nu are aşteptări foarte mari pe plan sportiv, dar speră ca în cazul în care Steaua nu se califică măcar să nu se facă de râs: "Este un joc foarte important pentru fotbalul românesc, nu numai pentru Steaua. Eu sunt mai puţin optimist, dar am mare încredere în Steaua. A făcut cinste fotbalului românesc şi sper într-un rezultat favorabil. Dacă nu ne calificăm, măcar să nu ne facem de râs. Şi nu ne facem, pentru că la acest nivel e greu, joci cu cea mai bună echipă a Europei".

Pentru a preveni incidentele, autorităţile locale au luat măsuri excepţionale. Nu mai puţin de 90 de camere video ale Primăriei Sectorului 2 vor supraveghea deplasarea spectatorilor la şi de la stadion. Acestea sunt amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională, anunţă autorităţile: "Pentru asigurarea unor condiţii de maximă siguranţă pentru cetăţenii care locuiesc în imediata vecinătate a Arenei Naţionale, dar şi pentru buna desfăşurare a evenimentului sportiv, cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate străzile de afluire şi defluire a celor 55.000 de spectatori, se va urmări respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi de conducătorii auto, impuse special în perioada meciului, dirijarea traficului rutier şi comportamentul suporterilor înainte şi după terminarea partidei. De asemenea, Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 va fi în alertă cu toate efectivele sale şi este pregătită să facă faţă misiunilor pe care le are, astfel încât bucureştenii şi suporterii să fie în orice moment în siguranţă. În acelaşi timp, comercializarea băuturilor alcoolice în zona Naţional Arena va fi interzisă între orele 14.00 - 24.00".

Meciul dintre Steaua şi Chelsea, din prima manşă a optimilor de finală ale Europa League, va începe la ora 20.00, şi va fi condus de o brigadă de arbitri din Rusia, avându-l la centru pe Serghei Karasev. Meciul retur va avea loc la 14 martie, la Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb