FOTBAL ŞI BANI Şansă pentru spălarea onoarei

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 august 2018

Play-offul Ligii Europa se poate transforma într-un coşmar pentru cele două reprezentante ale fotbalului autohton prezente în această fază a competiţiei: CFR Cluj (campioana naţională) şi FCSB (vicecampioana). Dacă pentru formaţia din Bucureşti o eliminare în faţa austriecilor de la Rapid Viena poate fi scuzabilă (în tur Rapid a câştigat cu 3-1), pentru CFR Cluj, scoatere din competiţie de către o echipă din Luxemburg reprezintă o mare ruşine. Cum Dudelange a câştigat pe teren propriu cu scorul de 2-0, o surpriză nu este atât de departe pe cât şi-ar dori fanii formaţiei din Cluj. Despre banii care pot fi câştigaţi prin calificarea în grupele Ligii Europa am relatat înainte de partidele tur, acum însă mult mai importantă este onoare a celor două formaţii.

Sperând la o asistenţă cât mai numeroasă, CFR a stabilit un preţ mic pentru biletele de intrare, 5 lei, în timp ce abonaţii nu trebuie să achite nimic. Partida dintre CFR şi Dudelange va avea loc astăzi, de la ora 20, pe arena din Gruia. Chiar dacă părea o dublă foarte simplă, întâlnirea cu Dudelange a ajuns una care se poate lăsa cu referate la UEFA din cauza unor ameninţări proferate la nivelul conducătorilor. Romain Schumacher, preşedintele echipei Dudelange a vorbit despre starea de tensiune dinaintea meciului retur: "Nu a fost deloc plăcut. Dintr-o dată, după meciul tur, românii au început să se comporte ca nebunii. Şi ne-au ameninţat direct: «Atenţie, curând o să veniţi în Româ­nia! »După tensiunile avute cu şefii CFR-ului l-am abordat pe observatorul UEFA şi el ne-a spus să punem pe hârtie toate plângerile noastre. Colegii români sunt destul de sumbri. Nu spun nici măcar «bună ziua» când vin la şedinţele UEFA. "

Supărat este şi antrenorul celor de la FCSB, Nicolae Dică, deoarece suporterii formaţiei Rapid Bucureşti au decis să se alăture celor de la Rapid Viena la partida de astăzi, de la ora 21.30, de pe Arena Naţională: "Numai la noi în România se poate întâmpla ca românii noştri să ţină cu o echipă din altă ţară. Asta este , suntem învăţaţi. Noi încercăm să face ceva pentru fotbalul românesc. Atunci când Steaua mergea în Champions League şi aduna puncte au reuşit CFR, Galaţi şi Urziceni să meargă direct, datorită Stelei. Şi a făcut şi Rapid într-un an, când era Răzvan Lucescu. Dacă nu reuşeam să facem puncte nu mai mergeau, dar aşa suntem noi, ce să facem. Cu cât mai mulţi ne ţin ghină, cu atât avem noi mai mult noroc. Trebuie să facem un meci perfect pentru a reuşi aceasta calificare. Îmi place că plecăm cu şansa a doua, pentru că sunt puţini care cred în noi, dar eu am încredere în jucători şi cred că vom face un meci mare. Putem face un meci perfect, am pregătit foarte bine acest meci şi eu sper să avem aceeaşi atitudine pe care eu mi-o doresc mereu. Cu siguranţă jucătorii se vor implica este un meci important pentru Steaua, pentru clubul nostru, nu are cum la un astfe de meci cu miză jucătorii să nu fie implicaţi. Mi-aş dori să vină cât mai multă lume la meci, să ne încurajeze, să aibă încredere în noi. Să ne încurajeze orice s-ar întâmpla pe parcursul meciului, pentru că suntem o echipă agresivă şi putem marca 2-3 goluri în decurs de 10-15 minute, suntem o echipă ofensivă. Vrem să fie alături de noi pentru că jucătorii vor da totul ca să ne calificăm. Contează şi primele pe care patronul le-a promis pentru calificare". Preţul biletelor este cuprins între 20 de lei (peluză, inel superior) şi 200 de lei ( tribuna 1, sectorul VIP 1).

Pe de altă parte, în cadrul unei conferinţe de presă, căpitanul FCSB, Florin Tănase, a afirmat că de calificarea în grupe depinde bugetul clubului pentru sezonul în curs.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rog rectificati titlul: Nicio sansa pentru spalarea obrazului. 

    Vorbiti prostii; unde ati vazut onoare la Becali?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb