FRANCOIS SAINT-PAUL:  "Este datoria noastră să facem din memorie un scut pentru viitor"

Mina Irina
Miscellanea / 28 iunie 2016

Ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul, a declarat, astăzi, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la pogromul de la Iaşi, că "barbaria nu a cunoscut limite", afirmând că "este datoria noastră să facem din memorie un scut pentru viitor", potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Comemorăm astăzi - cu acelaşi vertij mereu reînnoit în faţa prăpastiei ororii - pogromul de la Iaşi, pentru a nu uita niciodată această parte din cea mai mare crimă împotriva umanităţii. Barbaria nu a cunoscut limite: urmărea să nimicească viaţa, să umilească fiinţele, să mutileze trupurile; în număr cât mai mare, cât de repede posibil! Dar astăzi nu este vorba doar de un act de memorie, de amintirea celor morţi, este un act de vigilenţă, un îndemn imperativ la luciditate şi la curaj; pentru astăzi şi, bineînţeles, pentru mâine. În aceste momente dificile pentru Europa, în care naţionalismele ne ameninţă cu o orbire periculoasă, este datoria noastră să facem din memorie un scut pentru viitor", a declarat Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România.

Totodată, ambasadorul francez a salutat activitatea depusă de Institutul naţional Elie Wiesel pentru studierea Holocaustului în România şi a adus un omagiu tuturor celor care au contribuit la preşedinţia Alianţei internaţionale pentru memoria Holocaustului (IHRA) asigurată în acest an de către România.

"Mă înclin în faţa muncii zilnice a reprezentanţilor comunităţilor, cultelor şi autorităţilor române. Franţa va continua să susţină aceste eforturi, aşa cum a fost mereu alături de România pe tot parcursul acestei munci dedicate memoriei", mai afirmă ambasadorul Franţei.

Declaraţia survine după ce Alena Grand, consilier de presă şi comunicare la Ambasada Franţei din România, a depus, astăzi, o coroană de flori la Cimitirul evreiesc din Iaşi, în numele ambasadorului Francois Saint-Paul, menţionând că acesta regretă profund faptul că nu a putut fi prezent la ceremoniile comemorative, deoarece se află în Franţa la colocviul de afaceri Rencontres Roumanie 2016, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb