Franklin Templeton recomandă FP să convoace de urgenţă AGA, pentru aprobarea statutului de manager

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 29 iunie 2010

Mark Mobius

Mark Mobius

Franklin Templeton recomandă conducerii Fondului Proprietatea (FP) să convoa-ce de urgenţă Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pentru a aproba statutul de administrator al companiei britanice.

"Franklin Templeton Investments aplaudă aprobarea de săptămâna trecută, din Parlamentul României, a Ordonanţei 81 (...) De asemenea, compania încurajează oficialii Fondului să ia măsuri urgente în vederea convocării unei adunări generale a acţionarilor, care va aproba oficial rolul Franklin Templeton ca manager al Fondului", se arată într-un comunicat al companiei care a câştigat contractul pentru adminis-trarea FP, citat de Mediafax.

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri modificările la legea de adoptare a ordonanţei care stabileşte procedurile de despăgubire aferente imobilelor preluate în mod abuziv, actul normativ urmând să fie trimis spre promulgare la Preşedinţie.

"Încurajăm Ministerul Finanţelor să colaboreze cu conducerea Fondului pentru ca AGA să fie convocată cât mai curând cu putinţă spre aprobarea oficială a rolului Franklin Templeton ca administrator. Numai atunci putem acţiona pentru listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucureşti", a declarat în comunicat Mark Mobius, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets, divizia Franklin Templeton care se va ocupa de administrarea FP.

În luna februarie, directorul general al Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, declara că listarea Fondului Proprietatea la bursă se va face, cel mai probabil, în acest an, dar va fi necesară modificarea OUG 81/2007.

FP a anunţat că, imediat după intrarea în vigoare a legii, va fi convocată adunarea generală a acţionarilor, care va avea loc la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Printre punctele de pe ordinea de zi vor fi incluse modificarea actului constitutiv pentru preluarea administrării Fondului Proprietatea de către Frank-lin Templeton, stabilirea valorii dividendelor aferente anilor 2008 şi 2009, precum şi listarea Fondului în acest an la Bursa de Valori Bucureşti.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Activele Fondului Proprietatea sunt de circa 11 miliarde lei.

Acţionarii Fondului sunt Ministerul Finanţelor, cu 56,98% din capitalul social, de 3.469 persoane fizice - 31,62% şi 93 de persoane juridice - 11,39%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa ne lase Mobius cu declaratiile sale, ca n-avem nevoie de Franklin T. ptr listare. Demersurile le poate face si actuala conducere in frunte cu Ionut Popescu. Franklin T. ar da bine doar ca brand, deci doar ar fi arhisuficient cu 2-3 saptamani inainte... sau mai bine dupa, cind ar avea obiectul muncii, ca momentan ar incasa cei 1,3 milioane de euro degeaba. Dealtfel nu inteleg de ce nu angajeaza Min. Finantelor o echipa de manageri cu expertiza de pe piata londoneza de capital (ca e plina piata de ei) pe o zecime din valoarea uriasa pe care o cere Franklin. Devreme ce nici ei nu garanteaza ptr performanta cu altceva decit renume. Oricum, Echipa adusa de Mobius la Bucuresti, E PE DINAFARA !!! Sunt doar rezerve... Cu Franklin n-avem garantia listarii nici pe jumatate cit cu Ionut Popescu, care macar a facut interventii politice, fiind direct interesat. Insa plata dividendelor in cuantum urias este o mare inechitate, devreme ce fostii proprietari sunt blocati cu miile la ANRP si doar speculatori si citiva fosti industriasi mai fac jocul la FP. Din cei peste 45% de actionari peste 35% sunt speculatori, care au cumparat pe nimic drepturi litigioase. De aceea ar trebui reinvestit intregul profit, ca sa -i creasca valoarea fondului si nu cum s-a facut pina acum, decapitalizindu-l , vinzind din active valoroase (precum CEZ), speculind doar la dividende cit mai mari, in defavoarea substantei!!! Fostii proprietari reuniti in Forumul Civic vor demasca presedentiei toata "ingineria" financiara prin care baetii destepti vor de fapt, prin ordonanta 81, doar sa puna laba pe potul cel mare acumulat la FP, adica peste 150 de milioane de euro !!! TREBUIE REINVESTIT INTREGUL PROFIT SI LISTAT CU ACEST POTENTIAL MARIT, FONDUL LA BURSA. Cit mai grabnic ! Doar asa vor profita TOTI fostii proprietari, indiferent de faza in care se afla cu dosarul de despagubire. Eu n vreau dividende, vreau doar sa vind urgent tot si sa scap... insa la val. nominala !

    1. Nu este corect. Franklin Templeton are investitori interesati in pietele emergente.

      Nu va veni nimeni sa investeasca in romania pe mina ta sau a brokerilor din romania. Esti tu cumva unul dintre ei? Cine stie de BVB? Eesti prost sau hot una din doua.  

      Franklin nu ofgera nicio garantie. Gasiti pe net zeci fonduri ce s-au dus in cap sub conducerea lui Franklin. Nu Franklin aduce investitori ci consistenta fondului Proprietatea, care insa in mod iresponsabil tot scade prin vinzarea de active valoroase speculind Corin Trandafir dividende ptr Malaxa &co. In plus unde a-ti mai auzit la o companie sa-si goleasca conturile inaintea listarii? Cu astfel de semnale investitorii te taxeaza negativ... Franklin ar fi OK daca nu ar cere bani inaintea listarii ci doar dupa momentul listarii. Altfel incaseaza 1,3 milioane lunar de pomana. Interesele pe pachetele din energie ale lui Videanu&covor decide de fapt listarea, iar acesta mai degraba va apleca urechea la Ionut Popescu ca sef a fondului decit la Franklin T. Sunt zeci de megacompanii straine ce fac anticamera pe la guvern fara succes...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb