Franţa va permite Huawei să participe la licitaţia 5G

M.I.
Companii / 26 februarie 2020

Franţa va permite Huawei să participe la licitaţia 5G

Franţa îi va permite companiei Huawei să liciteze pentru dreptul de a furniza echipamente pentru reţeaua sa 5G, dar va impune restricţii în jurul zonelor nucleare şi militare dacă aceasta câştigă contractul.

Ţara susţine că nu va "ceda presiunii americane" de a exclude compania chineză de tehnologie Huawei din procesul de furnizare a echipamentelor.

Donald Trump, preşedintele SUA, a ordonat deja companiilor americane să întrerupă relaţiile comerciale cu Huawei şi a cerut aliaţilor să facă acelaşi lucru.

Cea mai recentă decizie a Franţei este similară celei adoptate de Marea Britanie şi-i oferă companiei dreptul de a furniza tehnologie, dar, în acelaşi timp, impune restricţii cu privire la zonele unde vor fi montate echipamentele.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că Parisul va acorda prioritate furnizorilor europeni precum Nokia şi Ericsson, dar nu va exclude Huawei de la licitaţie.

Franţa îi va permite Huawei să liciteze pentru dreptul de a furniza echipamente pentru reţeaua sa 5G, dar va impune restricţii în jurul zonelor nucleare şi militare dacă această companie va câştiga contractul

"Nu există nicio discriminare la adresa Huawei... Nu, Huawei nu va fi exclusă din implementarea 5G în Franţa," a declarat Le Maire pentru BFM TV.

5G reprezintă cea de-a cincea generaţie şi cea mai recentă din domeniul comunicaţiilor mobile celulare, oferind viteze mult superioare, ceea ce ar putea duce la apariţia unui ecosistem de aplicaţii noi.

În Europa are loc o dezbatere intensă cu privire la excluderea Huawei din procesul de furnizare a echipamentelor pentru reţele mobile 5G.

Criticii, în frunte cu Washingtonul, spun că Huawei este prea apropiată de Beijing şi că echipamentele sale ar putea fi folosite drept instrumente pentru spionaj - afirmaţie pe care compania o respinge cu tărie.

Procurorul general al SUA, Bill Barr, a declarat săptămâna trecută că Statele Unite şi aliaţii săi ar trebui să preia participaţii majoritare la Nokia, Ericsson sau la ambele companii pentru a contracara dominaţia Huawei pe piaţa 5G.

Întrebat dacă Franţa ar putea acorda un tratament preferenţial companiilor Nokia din Finlanda şi Ericsson din Suedia, Le Maire a răspuns: "Avem doi operatori europeni care furnizează 5G şi furnizează echipamente de calitate. Este normal să ne uităm în primul rând dacă pot oferi soluţia. Şi cred că partenerii noştri chinezi pot înţelege acest lucru."

Acesta a insistat: "Huawei nu va fi discriminată. Dacă Huawei are o ofertă mai bună din punct de vedere tehnic sau din punct de vedere al preţului, poate avea acces la 5G în Franţa."

Luna trecută, Marea Britanie a permis utilizarea echipamentelor Huawei în reţelele sale 5G, dar a exclus firma chineză din infrastructura de bază considerată ca fiind "sensibilă".

Uniunea Europeană a făcut acelaşi lucru, limitând accesul echipamentelor Huawei în reţelele 5G, dar fără să le interzică.

Comentariile lui Le Maire au venit în timp ce Wall Street Journal a relatat că administraţia Trump consideră că Huawei poate accesa în mod ascuns reţelele mobile din întreaga lume prin "uşile din spate" proiectate pentru a fi folosite de forţele de ordine.

Acesta s-a referit la oficialii americani care au spus că Huawei a avut această "capacitate secretă" timp de mai bine de un deceniu.

SUA au păstrat caracterul strict secret al acestor informaţii până la sfârşitul anului trecut, când oficialii le-au furnizat date detaliate aliaţilor, inclusiv Marii Britanii şi Germaniei, scrie ziarul.

În Europa are loc o dezbatere intensă cu privire la excluderea Huawei din procesul de furnizare a echipamentelor pentru reţele mobile 5G

Cu toate acestea, Huawei a negat vehement informaţiile din raport, afirmând într-o declaraţie că "niciodată nu a accesat şi nici nu va accesa în mod ascuns reţelele de telecomunicaţii, şi nici nu avem capacitatea de a face acest lucru".

UE s-a străduit să găsească o cale de mijloc pentru a echilibra dominanţa uriaşă a Huawei în sectorul 5G cu preocupările de securitate despre care vorbeşte insistent Washingtonul.

Iar opinia predominantă este că Huawei oferă cele mai avansate echipamente 5G.

Grupul britanic de telecomunicaţii BT a declarat că va suferi o pierdere în valoare de 500 de milioane de lire sterline din cauza restricţiilor din Marea Britanie, iar Vodafone va pierde aproximativ 200 de milioane de lire sterline, întrucât va fi nevoie de modificarea echipamentelor produse de aceste companii.

Operatorul francez de telecomunicaţii Orange a declarat luna trecută că a ales Nokia şi Ericsson pentru furnizarea echipamentelor aferente reţelei sale 5G din ţară, iar acest lucru se va întâmpla în cursul anului curent, de îndată ce autorităţile vor pune la dispoziţie frecvenţele necesare.

Stephane Richard, directorul executiv al Orange, a declarat pentru BFM Business că SUA trebuie să facă publice dovezile în sprijinul acuzaţiilor privind comportamentul necorespunzător al Huawei.

El a comparat acuzaţiile cu căutarea din anul 2003 a armelor de distrugere în masă din Irak.

"Ceea ce este cert este că în industrie Huawei nu a fost prinsă niciodată în flagrant delict şi nu avem informaţiile pe care serviciile americane par să le aibă", a spus el.

"Dar dacă au aceste informaţii, este în interesul tuturor să le facă publice".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Faptul ca vor impune restrictii in jurul zonelor nucleare şi militare face absolut clar ca zonele respective sunt prea sensibile pentru a permite spionajul chinezesc, dar publicul nu este.

    Nu cred ca Americanii au dovezi. Cel mai probabil au rapoarte de la spionii din China despre intentiile PCC si nu pot dezvaluii informatiile pentru ca ar compromite spionii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb