Franţa vrea să adopte măsuri pentru a atenua efectele preţurilor ridicate ale energiei asupra companiilor

J.P.
Internaţional / 19 octombrie 2021

Franţa vrea să adopte măsuri pentru a atenua efectele preţurilor ridicate ale energiei asupra companiilor

Franţa ia în considerare măsuri pentru a uşura povara suportată de producători din cauza preţurilor ridicate ale energiei, inclusiv ajutoare pe termen scurt şi planuri pe termen mai lung, cum ar fi noi reglementări privind vânzarea energiei nucleare, au declarat oficiali guvernamentali pentru Bloomberg, conform Agerpres.

Cotaţiile la gaze naturale au atins luna aceasta noi recorduri istorice pe piaţa de referinţă din Europa, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra pieţelor de acţiuni şi obligaţiuni. La hub-ul TTF (Title Transfer Facility) din Olanda, cotaţiile pentru gazele naturale au crescut luni 15%.

Guvernul francez analizează măsuri de reduce a costurilor emisiilor de dioxid de carbon plătite de producătorii care sunt cei mai expuşi la concurenţa din afara UE, au anunţat oficiali de la Ministerul Ecologiei, sub protecţia anonimatului.

Executivul de la Paris a anunţat luna trecută un plan care prevede extinderea beneficiarilor de vouchere pentru reducerea facturilor la energie. Aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa beneficiază deja de aceste vouchere cu o valoare de 100 de euro pe lună.

Potrivit ministrului francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, extinderea beneficiarilor de vouchere pentru reducerea facturilor la energie va costa statul aproximativ 600 milioane de euro, iar plafonarea preţului la electricitate şi gaze naturale, măsură preconizată să intre în vigoare în luna februarie a anului următor, va costa statul alte cinci miliarde de euro.

Autorităţile înfiinţează un grup de lucru cu federaţiile de afaceri pentru a vedea cum firmele pot obţine pe termen lung electricitate la preţuri accesibile. Grupul va căuta să încurajeze contractele la electricitate pe termen lung bazate pe energia nucleară şi regenerabilă, iar unele instituţii financiare de stat ar putea acorda garanţii de plată, susţin oficiali guvernamentali.

De asemenea, va fi analizat modul în care producătorii pot beneficia de pe urma preţurilor reglementate pentru producţia de electricitate din centralele nucleare ale Electricite de France SA când actualul sistem expiră, la finele lui 2025.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb