Fujitsu renunţă la parteneriatul cu Siemens

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 mai 2009

Japonezii de la Fujitsu au ieşit din concernul Fujitsu Siemens Computers, compania transformându-se într-o filială independentă, sub denumirea Fujitsu Technology Solutions, se arată într-un comunicat oficial al companiei.

"Ne vom adresa clienţilor noştri sub brandul Fujitsu", a declarat Kai Flore, director general executiv al Fujitsu.

Potrivit sursei citate, odată cu preluarea participaţiilor, concernul japonez high-tech trece în liga internaţională de top. În timp ce la nivel internaţional Fujitsu are o cifră de afaceri de 60 de miliarde dolari şi 170.000 de angajaţi, sectorul european al ofertantului japonez de servicii complete de IT are aproximativ 40.000 de angajaţi, aproximativ 10.000 dintre aceştia provenind de la divizia existentă până în prezent.

"De pe locul unu în Europa vom ajunge pe locul trei în lume", susţine Wolfgang Horak, în calitatea sa de Senior Vice President South Eastern Europe la Fujitsu, responsabil pentru un total de 18 ţări, din Austria până în Turcia şi Israel, inclusiv România.

Odată cu noua organizare, oficialii de la Fujitsu au dat asigurări că fabrica din Augsburg, unde se produc multe dintre echipamentele mărcii japoneze, "va exista cu siguranţă şi în continuare".

Pe piaţa din România, Fujitsu Techology Solutions a dominat în ultimii ani segmentele de notebook-uri şi desktop-uri. Rezultatele la încheierea anului fiscal 2008, arată o creştere pe segmentul servere (de 65,2%), ceea ce a însemnat câştigarea unei cote de piaţă de 11,1 la sută.

Pentru anul fiscal 2009, strategia globală a companiei Fujitsu ridică ştacheta, impunând un ritm accelerat în creşterea pieţei locale mai ales în privinţa segmentului servere care reprezintă vârful de lance al programului de dezvoltare internaţională, compania stabilind ca ţintă dublarea vânzărilor, până în 2010, pe acest segment, la 500.000 unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb