Gabriel Ignat şi-a dat demisia de la conducerea ELCEN

Elena Deacu
Companii #Energie / 4 martie 2015

Gabriel Ignat, directorul general al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică din România, anunţă că se retrage din funcţie începând cu data de 6 martie.

Gabriel Ignat ocupa din 31 martie 2014 funcţia de director general al Electrocentrale Bucureşti. La aproape un an de la preluarea managementului ELCEN, Gabriel Ignat anunţă schimbări, alegând un nou proiect profesional, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Acum un an de zile am fost mandatat să conduc Electrocentrale Bucureşti. Am acceptat această provocare, ştiind că va fi un proces dificil şi complex în acelaşi timp. Au fost 12 luni intense, dar interesante, deopotrivă, care m-au ajutat să-mi însuşesc abilităţi pe care nu cred că aş fi reuşit să le dobândesc într-o altă companie. Am finalizat cu succes divizarea societăţii, în scopul fuziunii cu RADET Bucureşti, am reuşit să implementăm câteva strategii de management, menite să eficientizeze producţia de energie termică şi electrică, activitatea ELCEN. În ciuda problemelor cu care compania s-a confruntat în acest an, am reuşit să menţinem vânzările, chiar să generăm profit, scopul oricărei societăţi comerciale, de altfel. Am luat, însă, decizia de a mă întoarce în mediul privat, dorind să folosesc experienţa din ultimul an pentru dezvoltarea unor noi proiecte în energetica românească", declară Gabriel Ignat într-un comunicat de presă.

Gabriel Ignat a absolvit Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti în 2005, cu specializarea inginer termotehnician. Are aproape 4 ani de experienţă în managementul proiectelor complexe şi 5 ani în proiectare.

Şi-a început cariera în 2005. Timp de cinci ani a lucrat pentru două companii de proiectare, ca proiectant inginer mecanic şi proiectant inginer energetician. Tot în această perioadă a fost detaşat în Ras Laffan Industrial City, Qatar, timp de un an.

Începând cu mai 2010 a lucrat pentru Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), unde a deţinut funcţia de Manager Proiect. În noiembrie 2013 s-a alăturat echipei Dalkia România, pe poziţia de Manager Studii Proiecte Mari, pe care a ocupat-o până în martie 2014.

ELCEN a fost înfiinţată pe 18 decembrie 2002, ca filială a S.C. Termoelectrica SA, prin reorganizarea acestei societăţi comerciale. În prezent, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri este acţionarul majoritar al ELCEN, deţinând 97,51% din titlurile companiei.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%). Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional. Pentru 2014, ELCEN estimează o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de lei şi un profit brut de 31 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb