GABRIEL OPREA (UNPR): "Există un naţionalism fără precedent în Europa"

M.I.
Politică / 19 aprilie 2019

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că Europa se află la un moment al unui naţionalism fără precedent, însă formaţiunea sa consideră că proiecutl Uniunii Europene este sustenabil şi aduce progres României.

"E clar că România se îndreaptă spre o direcţie greşită. Oamenii nu mai au un reper, nu mai au încredere în politicieni. Eu cred că este un moment - 1939 - în toată Europa. Există un naţionalism fără precedent. Foarte mulţi vor să întoarcă Europa la graniţele iniţiale. UNPR crede şi sprijină valenţele naţionale ale românilor, însă credem cu adevărat că proiectul Uniunea Europeană este un proiect sustenabil şi credem că aduce progres României, cum şi NATO aduce securitate României", a precizat liderul UNPR, conform Agerpres.

Uniunea Naţională pentru Progresul României se află într-un proces de reorganizare, iar obiectivul pentru anul 2020 este de a depăşi zece procente la alegerile locale şi parlamentare.

"În 2015, noi aveam peste 500 mii de membri de partid. Partidul avea 12% în sondaje, iar eu, personal, ca lider, aveam peste 32%. Am fost într-o guvernare de dreapta, într-o perioadă de criză economică mondială şi am pus şi noi umărul pentru a o depăşi. Am făcut parte şi dintr-o guvernare de centru-stânga, guvernată de Victor Ponta, considerată de români ca fiind una bună. Ne-am prăbuşit, ca să spun aşa. Atunci, Victor Ponta şi-a dat demisia din funcţia de premier. În aceeaşi secundă mi-am dat şi eu demisia din funcţia de preşedinte de partid, în urma unor acuzaţii care mi-au fost aduse. M-am pus la dispoziţia justiţiei. Am revenit în partid, iar acum ne reorganizăm. Avem ca obiectiv strategic, pentru anul viitor, înainte de locale şi generale, să obţinem iar zece la sută. Avem veşti bune, având în vedere că avem peste 50 mii de membri noi", a afirmat Gabriel Oprea, conform Agerpres.

Pentru europarlamentare, liderul UNPR spune că obiectivul formaţiunii sale este de a obţine un rezultat onorabil, ţinând cont de faptul că pe liste se află doi vectori de imagine, şi anume, Ilie Năstase şi Anghel Iordonescu, ambii generali aducând, de-a lungul timpului, prestigiu României.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cind sa execut mandatul de arestare definitiva dle Oprea ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb