Gabriela Firea acuză Guvernul României că ar fi dat milioane de euro presei pentru campania electorală a lui Nicuşor Dan

A.B.
Politică / 29 septembrie 2020

Gabriela Firea acuză Guvernul României că ar fi dat milioane de euro presei pentru campania electorală a lui Nicuşor Dan

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a explicat, marţi, că nu a folosit în scop electoral spoturile de promovare a unor realizări ale administraţiei din Bucureşti şi că acelea nu au fost "publicitatea Primăriei Capitalei". "Dar milioanele de euro plătite de Guvernul României presei nu au fost cumva, într-un procent destul de mare, campanie electorală pentru Nicuşor Dan?", a răspuns Firea acuzaţiilor în acest sens, a transmis News.ro.

"Ei, asta-i bună! Hai să fim serioşi! Nu este publicitatea Primăriei Capitalei, sunt două subordonate care trebuie să comunice, au inclusiv măsură dată de Curtea de Conturi să comunice anumite facilităţi pe care le oferă Primăria Capitalei şi atâta tot. Aş putea să vă întreb şi eu de aceeaşi manieră: dar milioanele de euro plătite de Guvernul României presei nu au fost cumva, într-un procent destul de mare, campanie electorală pentru Nicuşor Dan?", a afirmat Gabriela Firea, într-o declaraţie de presă, întrebată fiind despre reproşurile privind faptul că a folosit bani publici pentru a se promova electoral.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis, vineri, în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale, plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, prin cei doi copreşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei.

Astfel, BEM a admis faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală. Biroul Electoral Municipal Bucureşti a considerat că spotul tv privind campania de consolidare a clădirilor istorice ale Capitalei este "un material de propagandă electorală" care "a fost şi este asociat cu imaginea primarului in funcţie", membrii BEM argumentând că în clipurile difuzate pe posturile de radio şi televiziune există "mai multe elemente care conduc la asocierea cu primarul în funcţie".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Aceasta mahalagioaica nu vrea să facă un pas în spate, practic nu poate concepe că a pierdut in fata lui Bulă Primăria Capitalei, e greu de înghițit și digerat.

    1. Firea,sa zici mersi ca ai pierdut !Aveai un C ONSILIU GENERAL de nemernici care te distrugeau !(N-am votat-o cand a fost aleasa primar.) Bucura-te ca ai fost prima femeie Primar al Capitalei!

      Eu cred ca ii place sa inghita. Dee remarcat ca are acum un cv bogat. Posibil s-o ia cineva si pe ea la divizia de maturatori, dar nu stiu daca trece testul grila.

    Mămică , matale și soțul ,sunteți cam disperați...

    Banul..... 

    Cucoana, ai pierdut din cauza de LOV. Nici un pensionar militar nu te-a votat. De aici cei 7-8 % lipsa. Sa va vedem la parlamentare, o sa va falfaie navoadele de prin parlament la multi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb