GABRIELA FIREA:  "Peste 7.000 de familii tinere aşteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei"

F.D.
Politică / 22 august 2022

"Peste 7.000 de familii tinere aşteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei"

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe actualul edil, Nicuşor Dan, că a oprit plata ajutorului pentru tinerii căsătoriţi, fiind afectate 7.000 de familii tinere care au depus actele pentru a obţine banii, relatează News.ro.

"Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a bătăii de joc din Noul Bucureşti! Peste 7.000 de familii tinere aşteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan a oprit plăţile, încălcând hotărârea consiliului general care obligă instituţia să ofere acest sprijin. Încă o dată, actualul primar general îşi face propriile legi", scrie Firea pe Facebook.

Ea aminteăte că în 2017, la propunerea sa, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un sprijin de 1.500 de lei pentru fiecare cuplu la început de drum, imediat după căsătorie, iar până la alegerile din septembrie 2020, aproape 22.000 de tineri au primit acest stimulent pentru constituirea familiei.

"La conducerea Bucureştiului a ajuns, însă, Nicuşor Dan şi totul s-a oprit. De aproape doi ani, tinerii căsătoriţi nu au mai primit un leu. În total, peste 7.000 de familii aşteaptă să primească banii, după ce au depus dosarul la Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti. Nicuşor Dan consideră şi acest ajutor o pomană necuvenită. Fără explicaţii, a dat ordin să fie oprite plăţile şi aşa s-a ajuns la acest număr record de dosare restante. O ilegalitate, atât timp cât hotărârea din 2017 este încă în vigoare, dar nu este prima decizia în bătaie de joc luată de actualul primar general. Sunt aproape 10 milioane de lei care trebuie plătite, iar pentru bugetul Capitalei nu este un capăt de ţară. În plus, oricând primăria poate fi acţionată în instanţa pentru neplată şi va pierde cu brio orice proces", susţine fostul primar al Capitalei, în prezent ministru al Familiei.

Ea afirmă ironic că se aşteaptă ca Nicuşor Dan să spună că este vina ei.

"Mă face să râd. Da, e vina mea şi a vechiului consiliu general că tinerele familii din Bucuresti trebuie ajutate cu 1.500 de lei după căsătorie. Mă bucur că am făcut acest demers şi că am ajutat mii de tineri pentru care această sumă reprezintă o jumătate, poate chiar un salariu întreg. La fel mă aştept ca actualul primar general să spună că acum, din poziţia de ministru, să ajut astfel toţi tinerii din România. Am făcut-o deja, aşa că Nicuşor Dan mai bine şi-ar respecta atribuţiile şi obligaţiile funcţiei pe care o ocupă vremelnic. Cât despre toate celelalte proiecte pentru tineri pe care le-a sistat...vă scriu curând", mai scrie Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. bine.... nici aia 1500 lei nu se pot considera "ajutor de casatorie" ca de drum.... nici o chirie pe o luna nu acopera, nici 1 masa cu invitati, nici fotograful... e mai mult o forma simbolica si o "colecatre de date" de pe teritoriu bun de vandut pentru "Speculatorii imobiliari si creditorii din regiune / banci".

    PS: colectare viitoare de "posibili votanti" 

    s c cret 

    1. Unora li se pare un ajutor binevenit. Sunt multi cu venituri mici. Dvs, vi se pare foarte putin? Lucrati pentru Nicusor? Aveti si pensie speciala ?

      Mă întreb doar cum s-a ajuns la acel număr 1500. Și pentru veterani decorați tov. Năstase propusese același cuantum, în locul împroprietăririi legiferate.

      asa este,pt unii inseamna ceva,pt alti comentatori mai pun 4000 si isi cumpara un un telefon smecher!

      ar trebui impozitate pensiile speciale inclusiv ale militarilor,ce trec de 4000 lei,o impozitare abrupta si data o prima de cel putin 10000 lei pt fiecare copil nascut,in care cel putin un parinte are loc de munca,sa stopam depopularea RO,ca vom ajunge o tara plina de migranti asiatici si de solicitanti de ajutorae sociale cu case cu turnulete! 

      Nu am pensie si nu incasez "Salarii"!!!

      traiesc din ce da "pamantul" = CAPITAL!!! 

      s c cret  

    firea crede ca un oras poate fi condus doar din pomeni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb