Galaţiul poate începe construcţia heliportului medical

Ana Felea
Miscellanea / 2 iulie 2022

Galaţiul poate începe construcţia heliportului medical

Galaţiul va avea singurul heliport medical din Regiunea Sud-Est dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Domnia sa a precizat că proiectul ce cuprinde construirea heliportului medical şi extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" cu încă un etaj a ajuns la startul lucrărilor.

"Vom construi la Galaţi primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aero-medicale să fie realizate 24 de ore din 24.  Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean şi va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele şi a două lifturi exterioare, astfel încât pacienţii să fie transferaţi cât mai repede la serviciul de urgenţă. De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unităţii medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare. Mai mult, noua parcare va fi dotată şi cu sisteme moderne de acces. Din păcate, pentru realizarea acestor lucrări este nevoie ca actuala parcare să fie închisă", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. Vor exista şi două lifturi exterioare, unul pentru heliport şi celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgenţe. După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unităţii medicale va avea 466 de locuri. Până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor şi închiderea parcării mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de şantier şi obţinute diverse avize şi autorizaţii. În funcţie de aceste proceduri va fi anunţată ulterior data închiderii parcării.

Licitaţia a fost adjudecată de către Asocierea S.C. Rbx Electric Flash Led S.R.L.&S.C. Edlex Pro Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 25.007.975 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb