Garanţia lui Dragnea

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2016

Garanţia lui Dragnea

Dialog Liviu Dragnea - Rareş Bogdan, Emisiunea "Jocuri de putere" din 7 decembrie 2016

Liviu Dragnea: Este pentru prima dată când, într-adevăr, un partid vine cu un program de guvernare care nu conţine declaraţii politice, ci ăsta va fi în Parlament, dacă noi vom câştiga, fără nicio modificare.

Rareş Bogdan: Dumneavoastră vă asumaţi că toate măsurile pe care le-aţi enunţat în această campanie, atât astăzi în conferinţa de presă, cât şi în urmă cu o lună de zile, vor fi aplicate în România?

Liviu Dragnea dându-i programul electoral lui Rareş Bogdan: Vi-l las dumneavoastră.

Rareş Bogdan: Dumneavoastră, ăsta îl aplicaţi, cu absolut tot... reduceri de taxe...?

Liviu Dragnea: Ăla (n.r. programul electoral) va fi aprobat de Parlament. Vi-l las dumneavoastră.

Rareş Bogdan: Exact aşa?

Liviu Dragnea: Exact. Bineînţeles, nu cu acele coperţi...

Rareş Bogdan: Mă refer la măsuri...

Liviu Dragnea: Domnule Rareş Bogdan, nu ne-am jucat. Anul viitor, nu e de joacă în România...

Rareş Bogdan: Ce veţi face în cazul în care nu veţi aplica acele măsuri? Pentru că aţi vorbit de măsuri ce vor fi puse în aplicare imediat ce intraţi la guvernare.

Liviu Dragnea: Vom fi daţi jos. Pentru că ştiţi ce nu s-a întâmplat până acum în România?

Şi nimeni nu a folosit chestia asta. Programul de guvernare este lege. Şi dacă nu o respecţi te consideri demisionat, ca şi guvern.

Asta n-a spus-o niciodată. S-a ştiut, dar nimeni nu a activat treaba asta, pentru a nu se crea un precedent. Eu o activez.

Nu ne jucăm.

Suspiciunea larg răspândită că programul electoral PSD reprezintă simple promisiuni care nu vor mai fi onorate, după ce pesediştii se vor aburca în fotoliile guvernării, a fost contracarată de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, care a invocat garanţia Legii.

În emisiunea "Jocuri de putere" din 7 decembrie 2016, a avut loc dialogul (pe care îl reproducem alăturat), în care Liviu Dragnea i-a spus lui Rareş Bogdan că, în premieră, în România, va activa prevederile legale, conform cărora nerespectarea programului de guvernare conduce la demisia guvernului.

Condamnat, dar convingător.

Adevărul este că pe niciunul dintre oamenii de afaceri nu-l interesează care partid ar impune ca plata TVA să aibă loc la încasare, iar nu la emiterea facturii - idee pe care, de fapt, a pus-o pe tapet, cu ani în urmă, actualul puşcăriaş Dan Voiculescu; pe noi toţi ne interesează, pur şi simplu, să plătim TVA la încasare.

Dacă PSD va face asta, atunci va avea recunoştinţa noastră, a tuturora, inclusiv a afaceriştilor liberali, udemerişti, userişti sau utecişti.

Chiar şi lui Dan Voiculescu i-aş fi fost recunoscător, dacă ar fi reuşit-o.

De ce nu şi lui Liviu Dragnea, care, spre deosebire de Dan Voiculescu, este în libertate?!

PSD a prezentat un Program electoral cu obiective dorite fierbinte de mediul de afaceri, bine articulat, cu evaluări cantitative şi eşalonat pe termene scadente precis definite.

I-am apreciat Programul, pentru că m-am gândit că, depăşind nivelul de însăilare pe genunchi (cum s-au prezentat ceilalţi şi cum este tradiţia noastră), indiferent că doar minte electoral, dă o lecţie celorlalte partide, pentru totdeauna, cum să se prezinte la alegeri, cum să-şi respecte cetăţenii şi cum arată respectul de sine al unui partid.

Dar, dincolo de acest câştig indubitabil al vieţii noastre politice, evident, am împărtăşit suspiciunea majoritară că Programul va rămâne literă moartă.

PSD nu face niciodată ceea ce promite (cu atât mai mult, cu cât niciun partid nu face ceea ce promite).

Dar, de data aceasta, Liviu Dragnea susţine contrariul, cu putere.

În dialogul public, reprodus alăturat, el spune că Programul electoral va deveni Program de guvernare, că Programul de guvernare este lege şi că dacă Guvernul PSD nu va aplica măsurile din Programul de guvernare, atunci va fi dat jos, conform unor prevederi legale care nu au fost activate până acum, dar pe care PSD le va activa, în premieră.

Foarte convingător!

Dar eu am un privilegiu faţă de alţi cetăţeni - sunt ziarist.

Ca ziarist, nu înghiţi găluşte.

Rareş Bogdan a înghiţit galuşca, nu pentru că n-ar fi ziarist, ci pentru că, în timpul unui interviu live, nu are cum să verifice dacă ce-i dă interlocutorul să înghită, nu-s găluşti - înghiţi pe nemestecate, înghiţi şi o muscă.

Nu-mi plac muştele.

De asta prefer presa scrisă.

Am avut timp să caut şi să verific.

Legea nr. 90 din 26 martie 2001 (actualizată) privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor spune că programul de guvernare face parte din ritualul de învestitură al Guvernului, nimic care să semene cu ceea ce a spus Dragnea.

Legea privind responsabilitatea ministerială, nr.115/1999 (republicată în 2007) spune că răspunderea pentru nerespectarea programului de guvernare este politică (vezi insertul), astfel că Guvernul poate fi demis prin moţiune de cenzură.

Şi?!

Care-i noutatea?

Ce naiba activează Liviu Dragnea, în "premieră"?

Nu au mai existat guverne trântite de moţiuni de cenzură?

Şi cum să fie trântit Guvernul PSD-ALDE, dacă, împreună cu ALDE, PSD deţine majoritatea în Parlament?!

Până la urmă, ce ne-a zis Dragnea la televizor?

În momentul când ziaristul Rareş Bogdan i-a cerut garanţii, i-a dat drept garanţie o minciună?!

Până la urmă, nici asta nu ar conta, dacă PSD ar face să plătim TVA la încasare şi toate celelalte visuri încântătoare din Programul electoral vor deveni realitate.

Minte, frate, cât vrei!

*

POST SCRIPTUM

M-aş bucura să mă înşel.

Vreau din tot sufletul să mă înşel.

Vă urez să mă înşel!

Legea privind responsabilitatea ministerială, legea 115/1999 republicată în 2007

Art. 1

Guvernul, în întregul său, şi fiecare dintre membrii acestuia sunt obligaţi să îşi îndeplinească mandatul cu respectarea Constituţiei şi a legilor ţării, precum şi a programului de guvernare acceptat de Parlament.

Art. 2

(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului, ca urmare a votului de încredere acordat de către acesta cu prilejul învestiturii.

(2) Fiecare membru al Guvernului răspunde politic în mod solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.

Art. 3

(1) Răspunderea politică a Guvernului constă în demiterea sa, ca urmare a retragerii încrederii acordate de către Parlament, prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, în condiţiile prevederilor art. 113 şi 114 din Constituţia României, republicată.

LEGE nr. 90 din 26 martie 2001 (actualizată) privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor

Art. 1 (3) Guvernul se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile constituţionale, având la bază Programul de guvernare acceptat de Parlament.

Opinia Cititorului ( 87 )

  1. creste salariul minim net cu 100de ron si un pic

    mai cresc un pic pensiile... 

    si daca va bubui econ si vor baga mana si in fondurils europ. mai va creste si in anii ce vin 

    daca nu SCUZA e la indemana : criza din zona euro de la anul etc... 

    ei au castigat cata vreme occid. nu se scufunda o sa le mearga( tarjceanu zicea azi de deficit 4 la suta, de ce nu 5-6 daca bce tipareste.ajung farimituri si la noi). 

    repet o vreme o sa creasca ..apoi o sa dea vina pe.criza de afara

    1. programul lor e f.f.realist

      se putea si mai mult optimist. 

      totul cu o precizare:  

      e valabil in era banilor ieftini, a lui qe etc. 

      in era de dupa nimeni nu stie.

      Tehnocrații UE au atras zero fonduri europene și au acordat ajutoare de stat firmelor străine. Așa da. Oamenii ăștia nu fură, iau. :D Indemnizații de la Banca Mondială pentru merite absconse. :)

    i.a. pop prim ministru in premiera pe bursa.ro

    Stimate domnule Dragnea,

    avand in vedere ca Dumneavoastra ati fost cel care a avut in atributiile sale si aceea de a delega realizarea memorandumului care trebuia sa analizeze cauzele datorita carora Oltchim a ajuns in insolventa si fiind actual in al patrulea an de cand s-a hotarat acest lucru (decembrie 2012-2016)va pun o singura intrebare: stati cumva mai bine la economie politica decat la chimie, la fizica nu prea ar fi just sa va intreb... 

    1. " Dumneavoastra" ,in interiorul unei propozitii NU SE SCRIE NICIODATA CU LITERA MARE. Ce scoala a-ti facut ?

      Aia in care "ati" se scrie fara liniuta de despartire.

    Buba, pe care articolul nu ne-o spune, este ca "promosiuni electorale" inseamna, pe limba PSD, doar darea cu banii de-a azvarlita, fara sa insemne si angajamentul pentru deficit bugetar de maximum 3% din PIB. Dar nu doar ziarul BURSA nu ne-o spune, ci nu ne-o spune nici dnul Dragnea. Ne-o spune doar domnul Tariceanu, pe care il citam ad literam: "Ar trebui ca Romania sa accepte un deficit de 3%, care ne blocheaza dezvoltarea viitoare? Sau va trebui sa discutam daca avem nevoie de un deficit mai mare?" Asa ne-a spus dnul Tariceanu, dar spusa asta nu se pune (pentru ziarul BURSA) sau nu se pune in sarcina PSD. Nu se pune, ci doar o sa ne coste, cam ca in Grecia. Mari barbati de stat si-a angajat PSD in oameni ca Tariceanu si Ciorbea!

    MAKE,

    nu mai departe decat zilele trecute, Dragnea a incercat, folosindu-l pe Ciolos sa amane reducerea celor 102 de taxe, o promisiune principala a PSD-ului!

    Deci, slabe sperante... 

    Tot programul economic PSD este o minciuna generalizata, total rupta de realitatea economica!In mai putin de un an vor aparea fenomene economice grave, poporul va fi pe strada!!!!Tara de analfabeti economici si tradatori, romanii isi merita soarta...

    1. Sintem cum vrem sa fim.

      Daca, fiind roman, spui despre tine insuti ca esti analfabet economic si tradator, atunci asa esti.

      In schimb, daca nu esti roman, atunci ma insulti spunindu-le, pentru ca astea sint minciuni. 

      Așa-i învață propaganda să spună. Băieții ăștia vor dezvoltare cu austeritate și cu majorarea profiturilor multinaționalelor. Altfel nu pot accepta. :D

      E de retinut raspunsul asta, pentru ca e tot mai raspandita alienarea unor smecheroizi in general urbani care spun ca romanii sunt de... pardon. Ei fiind de altfel romani. Omul asta chiar spune mai jos ca e "foarte roman". Eu ma multumesc sa fiu doar roman, nimeni nu-i perfect.

      Gresit Make: Suntem cum putem sa fim;multe-am vrea dar nu putem. 

      Concret: atat am votat, atata suntem. 

      Somnul natiunii, naste monstii.

      Avem dovada. 

      Prostia asta a spus-o Churchill, citindu-l pe Masaryk, amindoi, incapabili sa ia in calcul situatia in care eram obligati sa mergem la "alegeri" ca sa-l votam pe Ceausescu; al doilea candidat nu exista si prin urmare nu putea fi ales decit acela - "cel pe care il meritam".

      E o prostie, la vedere. 

      In cuprinsul moralului, putinta nu este limitativa; repeta-ti ca esti bun, cinstit, curajos si-ti va fi rusine sa nu fii asa, caci n-ai mai fi tu insuti.

      Asa arata greselile mele. 

    Sunt foarte roman, imi fac singur banii prin munca si seriozitate, dar este enorm de mult populism in programul P.S.D., care niciodata nu a facut nimic bun pentru economie!!!!De la Vacaroiu, Nastase, Ponta, acum Dragnea, nu cred ca apare vreun miracol...

    1. Miracolul a venit de la Băsescu, 20 mld împrumutați de la FMI, austeritate și creștere zero timp de cinci ani.

      PSD nu este definitia Romaniei.

      Una-i una si alta-i alta. 

      De ce "ti-ai merita soarta" daca esti muncitor si serios?! 

      Te rog, fiind roman, nu mai vorbi despre "romani", pentru ca induci confuzia ca te-ai fi referind la "ceilalti", desi esti inclus. 

      Nici tu, nici eu nu sintem analfabeti economic si nici tradatori, hai sa ne respectam, sa ne recuperam demnitatea calcata in picioare de Lucian Boia. 

      Sintem cum vrem sa fim.

      Lucian Boia vrea sa fie altfel. 

      Adica, un nenorocit.

      cam asa e cu imprumutul. In 2009 a venit in Draculas Land un domn pe nume Proell, care deja in februarie 2009 facea un turneu pe la Sofia si Bucuresti sa comunice ce important e sa fie ajutate tarile estice..."Finanzminister Pröll hat am Donnerstag in Rumänien für nationale Hilfspakete für den Finanzsektor und die gesamte Wirtschaft geworben. Er betonte die Wichtigkeit stabiler Wechselkurse. Der rumänische Leu hat seit September 2008 etwa 20 Prozent abgewertet."...Die Presse 12.02.2009. La Bucuresti domnul Pogea a cazut in extaz, la Sofia i-au dat cu flit. Conform Der Tagesspiegel din 11.03.2009 fondul de ajutorare in valoare de 25 miliarde ar fi fost marit in caz de necesitate...dar atunci nu mai era alimentat probabil contul BNR , asa cum se vede si din declaratia domnului Almunia.."Noch weiß niemand, ob Rumänien das letzte Land bleibt, das Hilfe aus dem EU- Krisenfonds braucht. Der Brüsseler Wirtschaftskommissar Almunia und Bundesfinanzminister Peer Steinbrück zeigen sich zwar überzeugt, dass der Fonds – er umfasst insgesamt 25 Milliarden Euro – nicht noch weiter aufgestockt werden muss. "...

      Ce ai cu mine? !

      what else?

    Un guvern eficient, un program ingenios si aplicabil, politicieni sinceri, bunastare, fericire generala? Adica sa dam dracului 2000 de ani de traditie a incropelii, tzepei, prostiei? Atita lipsa de patriotism si atita dispret pentru valorile nationale ne doare...

    1. Primul Tzepar ar trebui sa fie Vlad, pana atunci aceasta utensila era complet ignorata...

      Numai asta ati selectat din traditia noastra?

      Daca asta ai vazut acasa la tine, nu inseamna neaparat ca asta e traditia intregului popor. Eu, de exemplu, nu am vazut acasa la mine nici tepe, nici incropeli, nici lipsa de patriotis, si, imi place sa cred, nici prostie. Vorbeste in numele tau, altfel creezi confuzii...

      ... da. Hotarit.

      ... locuia intr-un butoi...

      Cele doua Uniri nu s-au petrecut la nivel politic?

      Razboiul de Independenta si Revolutia nu au fost procese de pe nivel politic?

      Desprinderea lui Georghiu-Dej si Ceausescu de politica Uniunii Sovietice nu s-a petrecut la nivel politic?

      Ma provocati... Unirea de la 1859 a fost o mica escrocherie care a speculat un viciu de forma al unui acord. Cuza a fost ales in locul a doua persoane distincte... Unirea de la 1918 a fost generata de dezmembrarea fortata a imperiilor vremii, tine mai mult de conjunctura decit de solutia politica.

      Razboiul de independenta nu exista in cartile de istorie altele decit cele romanesti. Conflictul se numeste Razboiul Ruso-Turc. Revolutia, tehnic, n-a fost o revolutie. Sincronismul caderii regimurilor est europene sugereaza o influenta superioara, externa.

      ... externa a lui Ceausescu a fost geniala, am mai spus-o de cca o mie de ori. A fost umbrita, inafara de sansa, de o gresita politica interna. Cind cineva a facut, la noi, ceva bun, a trebuit sa compenseze cu un rau pe masura. De exemplu, Mihai Viteazul a facut unirea principatelor, a demonstrat vincibilitatea otomana la momentul oportun dar a instituit serbia in Tara Romaneasca. Balcescu l-a urcat pe soclu... Zaharia Stancu l-a anatemizat...

      ... este mon violon d'Ingres. Sint extrem de instruit si trebuie sa stiti ca tratez la fel de critic si restul lumii si al timpurilor... si succesiunea lui David, si intronarea lui Claudius, si Razboiul lui Thomas Munzer, si invadarea Romei din 1527, si batalia de la Isandlwana, si lupta pentru Falkland. In stiinta nu exista patriotism sau sovinism.

      ... sint instruit in multe domenii, cum bine stiti... economie, literatura, plastica, geografie, stilistica retorica, semiotica, religie, am inceput sa misc si in ce priveste kabbalah... Nu sint un ignorant care pronunta sentinte gratuit, de la o altitudine sub nivelul nasului...

      Wau! o depasesti pe Salomeea. 

      ... depasesc pe toata lumea pe care o cunosc, global si defalcat. Cu trei exceptii, fiecare pe un anumit segment, dar, ce-i drept, cu un handicap apreciabil.

      daca reusiti sa-mi dovediti ca ati citit raportul financiar Deutsche Bank 2015.

    Pai PSD va putea aminti oricând de greaua mostenire de dupa Ciolos, Ana Pauker, Decebal, Adam...

    1. ... se automosteneste de multisor... Tehnic, partidul a cistigat alegerile in 1990, 1992, 2000, 2004, 2008, 2012 si 2016. Am scris un text in acest sens, sa vedem daca mi-l publica tovarasa Ancuta Carolina...

      Hmmm.

      Cred ca "Hmmm" ii apartine Ancutei - n-ar trebui sa glumiti asa cu ea, eu suport ca-s invatat sa ma controlez, dar, cu ea, riscati...

      Am fost crescut un cultul tovarasiei! Nu corelez aceasta formula de politete decit cu persoane pe care le pretuiesc. Restul sint cetateni. Domni sint doar judecatorii su cetatenii straini proveniti dinafara spatiului democrat.

      Ireverentios nu cred c-am fost, vulgar nici atit. Polemici altfel decit cordiale nu angajez, asa cum m-ati invatat...

      Ma refeream doar la statutul meu de statuie de cauciuc, menita sa primeasca suturi si scuipati din toate partile.

      Dumneavoastra nu m-ati considerat de cauciuc vreodata. 

      ... de cauciuc, de crom vanadiu sau de azbest grafitat, sincer, nu prea ar conta, ca nu pentru bucuria ochiului meu miop sau simtului meu tactil, tocit, va tin in vitrina mea cu idoli... Interiorul e ceea ce conteaza, vorba unui amic arab care tine o spalatorie auto...

    Cine spune ca respecta legea? Cineva care o incalca in mod repetat: sentinta data si trimitere in judecata? Programul nu este sustenabil. Dragnea parca este Mos Craciun!

    1. ... asta era si ideea. E spalat de varza in campanie. Ca de obicei.

    ... acuma stim cine se uita la Rares Bogdan, credeam ca audientele sint umflate, dar, iata, chiar exista telespectatori si inca si avizati!

    1. Va citesc interventiile ca si cind...nu!, ...de parca, ....asa da!...m-as uita la acel Moise al lui Mel Brooks, care coboara de pe munte cu trei table ale legii, ii scapa una si se sparge, astfel ca raminem doar cu zece porunci.

      Pentru incapatinati, nici senilitatea nu este stavila sarcasmului, nici moartea, stavila impietatii. 

      Eu as fi adus toate tablele intacte... Biserica ar fi avut o cifra de afaceri cu 50% mai mare, iertind mai multe pacate...

      Doar limite fizice... una din ele e Rares Bogdan. Cind aud timbrul sec al stampilei sonore gilgiind din laringele ardelenesc cu damfuri de singerete, si ma mai uit la tigva scalpata stingaci si furoul itit din buzunarul de la pept, ma cuprinde o mizantropie laliie si un plictis metafizic de am nevoie de trei zile de desene animate ca sa-mi reculeg simturile...

      care va este mai simpatic :-)

      Foghorn Leghorn. Sint fan Looney Toons/Merry Melodies, Chuck Jones, Tex Avery et co. Am rascolit o jumatate de zi magazinul Warner, pe vremea cind era pe Regent Street, ca sa gasesc un tricou cu cocos matinea XL, la sfirsit m-au rugat sa ma pozez cu el si mi l-au dat gratis.

      aveti dreptate, sunt caractere foarte simpatice. Dagobert Duck e slabiciunea mea :-)

      ... in schimb, am fost nevoit sa escaladez un conflict, in ianuarie 2008. L-am adus pe Mickey pe cale legala la ordine sa se pozeze cu fiica-mea. Am filmul!

      e mai fascinant decat profitul Deutsche Bank in 2015.

      ... dar nu in comentarii. Sa scriu un text? Ar cam trebui sa-i gasesc un chose, un pretext... In privat, nu-i problema, oricind.

      la domnul Florescu

      ... de se pare ca sint doi. Sinteti in patrie? La Frankfurt am fost o singura data, iarna, 2008-2009, si mi-a fost cam frig. Pot oferi eu o cafea yemenita, pe care o aduc cu ratia prin Centrul Islamic. Mai buna ca la orice Florescu.

      Cafeua cea mai buna am auzit ca se bea la domnul Florescu. Se pare ca are o masina ca din cele de odinioara din bacaniile unde mirosea a cafea proaspat macinata.

    Dragnea trebuie sa se dea afara pe el inainte sa fie investit ?!?

    Deja cateva promisiuni electorale sufera amanare ? 

    Dupa 26 de ani de politica Psd-ista cine ii prostu' care crede promisiuni electorale.

    Cel mai mare partid ales nu are premier inca ! E garantia Psd ca vor guverna "transparent". 

    V-am crezut cu abonament gratis/an, ghicitul cu votatul ... buze umflate.

    1. Ai trimis datele (nume, prenume, adresa, telefon)?

      Am avertizat Departamentul Difuzare, am crezut ca-i facut.

      Sefa Difuzarii imi spune ca nu a primit datele.

      Multe dive autohtone o sa va invidieze, sponsorii lor trebuie sa cheltuiasca din greu pentru o asemenea operatie...

      De doua ori, in doua dati diferite.

      Oricum v-am cumparat si o sa va cumpar Bursa. 

      Sponsorii nu simt nici eu, cuvantul ...

      Trimite inca o data, te rog: marketing@bursa.ro

      Ar insemna ca cersesc.

      Am castigat o singura data in viata de la Asesoft 1000$ concediu prin Perfect Tour, s-a rezolvat din prima. 

      va ofer un premiu de 300.000 de euro daca imi dovediti ca ati citit raportul financiar DBK 2015 in engleza sau germana.

      OK

      Urmeaza al treilea rind de cautare, in citeva mii de e-mail-ri; doi oameni se ocupa de asta, de citeva ore - chestia asta nu are interpretare morala, este pur tehnica. 

      Ne-ati scuti de truda, daca ati mai trimite o data e-mail-ul.

      Măi Brută, MAKE este solvabil dar tu nu. Nu crede nimeni în premiul tău.

      daca vrei mergem la notar si legalizam. Care este problema? Concursul a inceput de la 10.000 de EUR si actual este la 300.000. Nimeni nu e interesat. Repet: Esti in masura sa-mi afirmi ca ai citit raportul financiar anual Deutsche Bank 2015 in versiunea engleza sau germana primesti cadou 300.000 de EURO.

      ... daca imi furnizati documentul in engleza. Nu stiu in cit timp il pot memora, dar astept propuneri. 300.000 e prea mult, suna neplauzibil. Sa zicem 15000?

      singura cerinta este de a fi in masura sa fiti convins ca ati citit raportul financiar pentru a face comentarii plauzibile precum cei de la Bloomberg, Reuters, WSJ, Handelsblatt. 300.000 e mult pentru o companie al carei bilant este de 8 ori mai mare decat al ERSTE GROUP Bank? Ce poate fi mai umilitor pentru mine decat sa recunosc a nu fi in stare sa achit o datorie de onoare....

      Dati-mi textul! Ce poate fi mai umilitor? Va fac o lista... Deltfel, conceptul de onoare, in sensul respectarii angajamentelor, promisiunilor si cuvintului, e oriental. A fost adoptat de europeni prin avanposturile musulmane din Spania si Italia. Romanii nu credeau in promisiuni...

      orice analist financiar ar trebui sa-l consulte inainte de a face o prognoza. Cu toate acestea nume cu rezonanta au citat mai mult oracolul din Delphi sau au folosit prezicerile vrajitoarelor care au tepuit-o pe iubita lui Pepe. Asa mi-a venit ideea concursului. Am inceput cu 10.000 EUR oferiti redactiei Spiegel si am ajuns la 200.000 pentru Neue Zuercher Zeitung. Cat despre onoare sa zicem ca e prea mult spus. Credibilitate ar fi mai potrivit.

      S-a rezolvat cu abonamentul, ... ,mi-au confirmat telefonic de la 01 Ian pentru un an.

      Multumesc.

      Craciun fericit si An Nou fericit ! 

    campania electorala a fo , ca de obicei , concurs de minciuni; PSD a mintit mai cu talent si a luat potu; acu ca facem : 'dam' la popor sau ne punem pe furat? de ce ne-am ales frate : ei au votat - sa le dam ; noi am candidat- sa furam ! cine are propritate ?

    pai ce facem acum ? hai ca nu-i greu de ghicit ! 

    Titlul imi sugera, inainte de a citi articolul, o scena banala dintr-o alimentara din Teleorman, comuna Scrioastea sau Orbeasca, anii '80: "Platiti sticlele sau lasati doar garantia si mi le aduceti?"

    1. da si cand vine sticle ...

      ... vindeam sticle de 2-300 de lei la doua zile, cu un domn care acum e in CA la Radio si cu un altul care e realizator la TVR. Pe vremea aia eram bautori in principal si vinzatori de recipiente in subsidiar.

      daca ati fi capitalizat firma cu valoarea sticlelor returnate? Erati poate la acelasi nivel cu Oltchim folosind un coeficient de ajustare al inflatiei de 30...asta ar fi fost 6000..9000 la fiecare 2 zile...

    Cum reiese, numai minciuni - ascunse cu dibacie - peste tot ; cum sa iesim din aceasta mocirla in care inotam,fara speranta de a reusi ? Face-ti si D-stra mai multe propuneri, ca poate or auzi si niste surzi !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb