Cu ultima ispravă a Guvernului Cîţu am depăşit cota de avarie. Împrumutul de acum câteva zile, de 3,5 miliarde de euro, ne-a pus capacul. În total, datoriile României trec binişor de 100 de miliarde de euro, un munte de bani pe care nu l-am mai datorat niciodată în istorie şi care depăşeşte 50% din Produsul Intern Brut. Automat, intrăm în austeritate. Apoi într-o criză din care nu ne mai pot scoate decât asasinii economici. Care vor proceda ca la carte.
Mă întreb dacă nu care cumva aceasta a fost misiunea deloc imposibilă, dimpotrivă, îndeplinită cu mult succes de către Guvernul Ludovic Orban şi Guvernul Florin Cîţu. Îndatorarea României până la un punct de la care să fim la discreţia băncilor şi fondurilor de investiţii. La peste 50% datorie publică din Produsul Intern Brut totul se va scumpi, rând pe rând, de fapt viaţa se va scumpi, şi putem să spunem adio pentru mult timp de aici înainte oricăror creşteri de venituri. Intrăm în mod obligatoriu în austeritate. Mai este necesar un singur pas, încă câteva miliarde, şi România va depăşi linia roşie. Începând din acel moment, care este foarte aproape, austeritatea va degenera în curbă de sacrificiu. Ce înseamnă asta?
Asupra pericolului unei curbe de sacrificiu am avertizat şi eu şi alţii cu mult timp înainte. În esenţă, curba de sacrificiu mută responsabilitatea restituirii uriaşelor datorii contractate la bănci şi fonduri de investiţii exclusiv pe umerii cetăţenilor. Să fiu mai explicit. Băncile şi fondurile de investiţii nu vor sta cu mâinile în sân, aşteptând ca noi să binevoim să ne plătim datoriile cu dobânzile aferente, în condiţiile în care nu vom mai avea de unde să facem aceste plăţi. Într-un scurt interval de timp, guvernele, oricare vor fi acelea, vor fi obligate să încerce pe toate căile rostogolirea datoriilor. Cu alte cuvinte, vor contracta noi împrumuturi pe termen scurt şi la dobânzi din ce în ce mai mari, împrumuturi de urgenţă, pentru a încerca să plătească datoriile scadente. Rostogolirea într-un asemenea ritm a unor împrumuturi disproporţionat de mari faţă de Produsul Intern Brut al unui stat conduce la colaps. Vine momentul când pur şi simplu nimeni nu ne mai împrumută, indiferent de dobândă. Vine momentul când bancherii, fondurile de investiţii şi instituţiile financiare internaţionale vor pune condiţii draconice. Când ai datorii pe care nu poţi să le plăteşti şi ţi-e foame, ce poţi să ma faci pentru a supravieţui? Vinzi din casă. Urgent. Vinzi orice. Şi la orice preţ. Numai să-ţi umpli burta încă o zi. Acest sistem financiar bancar nu este cu nimic mai sofisticat decât în exemplul de mai sus. Sistemul va impune vânzarea masivă pe preţuri de nimic a activelor statului. Şi a infrastructurii esenţiale. Aici intervin aşa-numiţii asasini economici. Un stat care nu se mai poate ridica de la pământ este ştrangulat şi forţat să-şi cedeze toate resursele. Pe termen lung sau chiar definitiv. Statutul de colonie al României va fi astfel consacrat.
Iar colonie înseamnă o forţă de muncă şi mai ieftină. Mai multă pauperizare, dar şi mai multă depopulare a României.
Pentru a înţelege mai bine cum funcţionează asasinatul economic, voi recurge la un exemplu la îndemână. În scurt timp, România va fi condamnată de Curtea de Justiţie de la Washington la plata unei penalizări în cuantum de între 4 şi 5 miliarde de euro către aşa-zişii investitori canadieni, care au mimat intenţia de a exploata aurul de la Roşia Montană pe bază de cianuri. Otrăvind şi distrugând în mod ireparabil întreg mediul înconjurător. Aceştia au avut o licenţă de exploatare dată în condiţii ilegale, dar nu au avut niciodată o licenţă de mediu. Victor Ponta, pe atunci prim-ministru, încercând să facă slalom printre miile de protestari pro şi contra exploatării de la Roşia Montană, nu a avut încotro şi a permis instituirea unei comisii parlamentare de anchetă. Aceasta a lucrat mai serios decât orice altă comisie parlamentară de anchetă din istoria recentă. A constatat în final, consultând toţi experţii disponibili, că expoatarea de la Roşia Montană pe bază de cianuri pune în pericol un sit arheologic de mare valoare şi distruge iremediabil mediul înconjurător. Fără ca statul român să beneficieze la schimb de vreun avantaj. În final au fost descoperite şi probate nu mai puţin decât şase infracţiuni majore, iar dosarul a fost predat spre cercetare procurorilor. Care, pe vremea faimosului binom, nu au acţionat în niciun fel. Între timp, Băsescu, în calitate de preşedinte, Ponta, în calitate de premier şi alţi mahări ai statului român au jucat ping pong politic, lansând fel de fel de informaţii, care creşteau programat sau scădeau programat valoarea acţiunilor pe bursa din Toronto, îmbogăţind o serie de persoane, care nu făceau numic altceva decât să lucreze într-o conivenţă secretă şi perversă cu mai marii statului român. Iar punctul culminant l-a atins Victor Ponta când, în repetate rânduri, a afirmat public, în calitatea sa de prim-ministru, că, dacă statul român va fi acţionat în judecată, va pierde miliarde de euro. Ceea ce s-a şi întâmplat. Iar la Curtea de Justiţie de la Toronto ce argument mai bun ar putea fi utilizat în procesul de acuzare al României, decât aceste afirmaţii ale unui premier în funcţie? În concluzie, probabil vom amâna sau vom arunca chiar la gunoi procedura de recunoaştere a sitului de la Roşia Montană drept patrimoniu UNESCO şi va trebui să oferim sumă colosală de bani unora care nu ne-au adus niciun fel de beneficiu. Este practic un asasinat economic încununat de succes.
Multiplicaţi vă rog acest exemplu şi veţi înţelege unde este împinsă România. Atâta vreme cât, în ciuda insistenţelor opoziţiei şi societăţii civile, cele două Guverne, Orban şi Cîţu, au refuzat cu obstinaţie să explice de ce s-au împrumutat cu sume colosale de bani şi ce au făcut cu aceşti bani, suntem îndreptăţiţi să-i acuzăm de complicitate la subminarea economiei naţionale. Au acţionat practic ca unelte ale prădătorilor de ţară. Iar misiunea lor, iată, a fost îndeplinită. Finalul e doar la un click distanţă. Iar clickul va fi dat pe bursele externe. România ca o pradă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 12:41)
buna parte din fapte sunt evidente de mai multa vreme
mai ciudat este faptul ca nimeni, dar absolut nimeni nu le da peste mana!
intreb si eu ca prostul: societatea civila ce face?
noi ce facem?
aflam, ne ingrijoram si atat!
DE ACTIONAT CINE, CAND SI CUM VOR DECURGE DEMERSURILE???
nu suntem in fata unui fenomen meteo! - chiar si in aceste cazuri exista metode de a preveni/actiona!
in acest caz doar constatam si GATA?
televiziune - ioc
jurnalism - ioc (cu cateva exceptii)
mai este ceva????
copiii nostri ce vor face???
1.1. N-am titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Johnny în data de 12.07.2021, 17:03)
Stai linistit ca imprumuturile astea s-au luat fara a fi nevoie efectiv de bani ci doar pentru a face ca datoria sa creasca la peste 50 la suta astfel incat guvernul sa aiba acoperire legala pentru decizia de-a ingheta cheltuielile sociale si salariale pana in ianuarie 2022. In ianuarie 2022 datoria va scadea brusc sub 45 la suta in primul rand datorita faptului ca se raporteaza la PIB-ul pe 2021, care va creste cu minim 7 la suta (tinand cont ca productia agricola ar putea fi una de exceptie, o crestere chiar de 10 la suta n-ar fi chiar o utopie!), si in al doilea rand datorita faptului ca nevoia de finantare pentru semestrul doi a fost deja acoperita din primul semestru. Sa nu uitam ca-n noiembrie 2021 Romania avea deja asigurata finantarea deficitului pana in aprilie anul asta, ceea ce inseamna ca imprumuturile au fost luate anul asta pentru deficitul post-aprilie.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 13:04)
vad ca nimeni nu-si pune intrebarea ca aceste acte de coruptie sint facute cu buna stiinta , ca statul sa piarda si apoi banii se impart . cazul rosia montana este similar cu despagubirile fratilor micula cu sute de milioane .s-a " gresit " cu buna stiinta ! se intreba cineva , de ce la aceste cazuri ( si nu numai ) de ce nimeni nu face nimic , ma refer la institutiile abilitate . dna tine la sertar dosarele pentru un eventual santaj politic , sau prescriere , sri , iarasi nu stie nimic decat de teroristii care nu mai vin , parchet , justitie, nimic . eu cred ca aceasta tacere este rasplatita cu banii care ii pierde statul , adica noi fraierii, si se duc la smecheri . alte explicatii nu vad , aia cu incompetenta , n-o mai inghit deloc , ca vad ca sint incompetenti doar cu banul statului dar sint foarte competentii cu buzunarul lor . stat mafiot cum zicea basescu .
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 13:07)
Ce poate scrie un PSD-ist in depresie altceva decat o teorie conspirationista cladita pe informatii scoase din context.
1. "Ne-au indatorat Orban si Citu; datoria publica este exorbitanta", Nu nu este, la 50% din PIB este la un nivel redus dupa standardele din ziua de azi. SI este in crestere, intradevar, dar de la 40% din PIB de unde a lasat-o PSD-ul. In plus, 50% din datoria publica este datorie interna. Rostogolirea de datorii este "noua norma" in intreaga lume
2. "Nu ne spune Citu ce a facut cu banii". Ti-a spus de jdemii de ori: a acoperit deficitul bugetar in crestere+masuri de sustinere a economiei (somaj tehnic, grant-uri, amanari la plata de TVA etc)+cheltuieli suplimentare cu sistemul medical. bugetul pe 2020 fusese deja construit cu un deficit de 4% - de la masurile de dezmat ale PSD-ului - la care s-au mai adaugat 5% din masurile enuntate mai sus. Pe primele 6 luni avem deja 3% deficit (ne aducem aminte de cresterea pensiilor cu 14% in septembrie 2020? si PSD urla ca vrea 40% - pe astea se duc mah banii in principal). Deci daca adunam 5% cu 3% ne da 8%, apoximativ procentul de crestere a datoriei in PIB. Banii nu cresc in copac. Ori in "produci" ori ii imprumuti de la altii.
3. "Vine austeritatea". Poate prea tarziu, dupa ce dezmat a existat intre 2017 si 2020. Cu totii suntem de acord ca pensiile sunt mici si ca salariul minim (pe care se lucreaza in principal la privat, nu la stat) este mic. Dar salariile bugetarilor TREBUIE tinute sub control pana cand se va ajunge la o crestere a eficientei in munca a acestora, care sa justifice noi cresteri de salarii
4. Ma bucur nespus ca stiti dvs. EXACT ce vor hotari instantele in cazul Rosia Montana
3.1. Nu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de sabin în data de 12.07.2021, 14:22)
va mai pierdeti vremea cu unii care sunt programati sa nu inteleaga mersul economiei...Lasati-i in bezna social-democrata!
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 14:27)
> 2. "Nu ne spune Citu ce a facut cu banii". Ti-a spus de jdemii de ori: a acoperit deficitul bugetar in crestere+masuri de sustinere a economiei (somaj tehnic, grant-uri, amanari la plata de TVA etc)+cheltuieli suplimentare cu sistemul medical. bugetul pe 2020 fusese deja construit cu un deficit de 4% - de la masurile de dezmat ale PSD-ului - la care s-au mai adaugat 5% din masurile enuntate mai sus. Pe primele 6 luni avem deja 3% deficit (ne aducem aminte de cresterea pensiilor cu 14% in septembrie 2020? si PSD urla ca vrea 40% - pe astea se duc mah banii in principal). Deci daca adunam 5% cu 3% ne da 8%, apoximativ procentul de crestere a datoriei in PIB. Banii nu cresc in copac. Ori in "produci" ori ii imprumuti de la altii.
Unde sunt defalcat sumele astea? Cat s-a platit pentru somaj tehnic si la ce sectoare? Cat era fondul de somaj? Amarile sunt amanari -- ar trebui deja sa intre bani acolo, deci imprumutul e pe termen scurt.
Sistemul medical a primit niste prime -- unde sunt marile cheltuieli? Multe sectii au fost inchise si nu s-a prestat. Desi oamenii au contizat in continuare. Eu as estima ca bugetul medical a fost "pe plus" nu pe minus in pandemie.
Aceste numere nu se aduna si chiar as vrea sa le vad defalcate.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 15:27)
amice, daca banii se duc numai pe pensii voteaza o lege prin care nu se mai pensioneaza nimeni iar daca totusi nu se poate altfel ii impuscam in cap pe cei care indraznesc sa se pensioneze
in acest fel furtul national poate va deveni proba olimpica iar tu vei fi presedintele lotului olimpic!!!
multe succesuri !!
3.4. Defalcat (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 16:03)
Eu nu am zis sa nu se plateasca pensii. Unde este defalcat pe ce s-au cheltuit banii? Au fost foarte multi bani si in afara de somajul tehnic nu pricep pe ce s-au cheltuit? In sistemul sanitar nu s-au bagat bani, eu cred ca s-au economisit cat au tinut populatia in casa.
Avem morti in exces record la nivel de UE. Multe pensii care o sa fie economisite de stat.
Totusi, pensii aveam si pana acum. Daca nu venea pandemia nu mai trebuiau platite sau ce?
Nu i-a obligat nimeni sa majoreze pensii. Puteau spune: fratilor, e criza, spuneti mersi ca nu scadem si era OK.
Oricum, majorarile de pensii probabil merg direct in majorarile de curent / gaz / alimente aka inflatie.
Majorarile de curent / gaz nu erau necesare. Iar pandemia era o scuza perfecta sa puna pe pauza proiectul. Dar au preferat terapia socului.
Banii aia s-au imprumutat degeaba. Unde e defalcarea?
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 16:43)
Banii se duc pe cumpararea de armament de la americani sub forma de fier vechi .
3.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 16:52)
Ești un prostac penibil care lansează fake-news, iar exemplele sunt chiar în textul tău de mai sus.
1). Când PSD a fost ejectat de la guvernare, datoria publică era 35% PIB (scăzuse de la 37,3% cât era la finalul mandatului Cioloș) și nu 40% cum susții. La final de 2020, datoria era 48% PIB. Iar acum, după alte 6 luni și zeci de alte miliarde împrumutate datoria a bifat deja borna de 50%.
2). "Ți-a spus de jdemii de ori Cîțu ce-a făcut cu banii: a acoperit deficitul bugetar". Păi deficitul ăla bugetar a explodat, în 2 luni de la 2.8% PIB la 4.6% PIB la final de 2019 (exact, dar exact! când Plăvanul+Cîțu au ajuns la Guvernare). Iar ca Plăvanul și Cîțu să dovedească că-s mai proști ca proștii și mai ticăloși ca ticăloșii, după ce-au generat deja un deficit record 4.6% PIB și am ajuns deja cu chiloții în vine, au mai și tăiat MILIARDE din încasările bugetare pentru 2020 (eliminând taxele pe multinaționale/bănci/energie /telecom, eliminând supra-acciza la carburant și eliminând plata CASS integral pentru contractele part time). Ca asta să nu fie suficient, au și iertat băncile austriece de plata despăgubirilor în cuantum de 100 milioane euro după jefuirea pe care alea au dat-o bugetului de stat prin "băncile pentru locuințe". Cum să-ți explic postacule? E ca și cum familia ta ar fi la anaghie iar tu, în loc să folosești ultimii bani să-i plătești mâncare copipului, ai da foc banilor din buzunar ca să te poți apoi lăuda în fața vecinilor.
3). Cică Cîțu (sic) "a acoperit deficitul bugetar măsuri de susținere a economiei". Prietene, la capitolul susținere a economiei de către Stat, România a fost pe locul 125 din 160 la nivel mondial. Ce susținere e aia măi? Să nu mai deschid discuția de mega escrocheriile din timpul pandemiei: fabrica aia de măști cumpărată direct stricată, măștile importate la prețul lor în aur, sutele de milioane date organelor de propagandă numite pompos "presă".
3.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 17:17)
Pierzi timpul cu idiotul sustinut de postacul 3.1. Astia se impart in 2 categorii, una platita de borfasi iar cealalta formata din idioti mai prosti ca noaptea. Cand ii vor hali sobolanii din S1 ei se vor bucura ca veorica nu stie aria cercului.
3.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 17:50)
hai sa o luam metodic. o informatie trebuie sa fie relevanta. pe site-ul ministerului de finante gasesti raportul cu executia bugetara pe 2020, dar evident nu are detalii de genul "sume defalcate ale platilor de somaj tehnic pe sectoare". pentru o astfel de informatie ar trebui mers un nivel mai jos, ceea ce ar complica analiza. si la ce ar ajuta? rolul unui raport este sa prezinte cat o situatie intr-un mod cat mai simplu si in sumar, nu in detaliu. detaliile de genul celui pe care il vrei tu se gasesc la ministerul muncii, dar chiar personal nu le vad relevanta. si in situatiile financiare ale companiilor ai un grad de agregare a informatiei, altfel ti-ar da balanta de verificare si fisele de cont sa iti faci singur calculele.
altfel este destul de simplu. in legea bugetului de stat pe 2020 (care a prins impactul cresterii pensiilor) erau prevazute 360 mld lei la venituri si 400 mld de lei la cheltuieli. asa ducea la un deficit de 40 mld, approx 4% din PIB, legea initiala nu a surprins nimic din pandemie
pe actuale, s-ar obtinut 322 mld la venituri si au fost cheltuieli de 424 mld. deci, cresterea de deficit se explica prin scaderi de venituri (38 mld lei) si cresteri de cheltuieli de (24 mld lei).
deci tot scandalul este in jurul acestor 24 de miliarde de lei. ti se explica in linii mari in raportul sus mentionat, astfel "De asemenea, pe partea de cheltuieli, față de creșterea bugetară prin efectul legilor s-a înregistrat o creștere a cheltuielilor de investiții cu 9,5 mld lei față de aceeași perioadă a anului precedent, precum și plăți cu caracter excepțional generate de pandemia COVID-19 de aproximativ 15,07 mld lei."
deci ne mai raman 15.07 mld de lei sa ne scandalizam. ia sa vedem ce ne mai zice raportul:
"Astfel, până la finele lunii decembrie s-au plătit 4,25 mld lei pentru îndemnizații acordate pe perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, 922,13 mil lei pentru îndemnizații acordate pentru alți profesioniștii, precum și pentru persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă care întrerup activitatea ca urmare a efectelor SARS-CoV-2, 2,69 mld lei reprezentând sume acordate angajatorilor pentru decontarea unei părți a salariului brut al angajaților menținuți în muncă (41,5%), 96,15 mil lei pentru îndemnizații acordate părinților pentru supravegherea copiilor pe perioada închiderii temporare a unităților de învățământ și 121,9 milioane pentru indemnizații acordate pe perioada reducerii temporare a activității pentru profesioniști precum și pentru persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr.1/2005."
deci din 15 miliarde iti mai explica pe ce s-au dus 8. mai avem 7 miliarde de reconciliat dar eu nu mai imi bat capul. nu stiu daca ai lucrat vreodata in financiar, dar atunci cand poti reconcilia 80% din diferente ai o performanta chiar buna. am putea totusi presupune ca acei 7 miliarde de lei pot fi justificati de: plati suplimentare pentru personal medical; cumparare de echipamente de protectie si alte echipamente medicale; subventionarea dobanzii in proportie de 80-90% in programul IMM invest.
DAR NU! PENTRU CA ESTE MULT MAI LA INDEMANA SA ZICEM CA "NE FURA ASTIA!". Pentru ca asta ne spun Ciolacu, Sosoaca si Antena 3 :(
3.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 19:49)
in general, postarile "postacilor" se remarca prin agresivitate, exact cum este mesajul scris de tine. deci, initial am fost inclinat sa iti pun la randul meu eticheta. dar mi-am adus aminte ca postacii nici nu stiu nimic despre ceea ce scriu. in cazul tau, intradevar, datoria publica raportata la PIB coborase la 35% din PIB, am gresit eu, deci ceva stii. Asta nu inseamna ca nu a crescut datoria, inseamna doar ca a crescut in ritm mai lent ca PIB. Oricum, nu asta era ideea, ideea era ca nu a pornit de la zero, ci de la o baza de 35%.
Cum s-au mentinut deficitele sub 3% (arierate bugetare, rectificari negative la investitii) astfel incat sa se "dea cu bani in popor" este o discutie pe care nu ma obosesc sa o pornesc.
OUG114 a fost un dezastru, faptul ca o regreti mie imi demonstreaza ca ai o gandire tipica unui economist comunist sau in cel mai fericit caz a unuia care emite judecati de valoare, fara a fi economist, dar fiind indoctrinat de un curent de gandire populist. nu vei obtine niciodata, nicaieri in lumea asta, intr-o economie de piata (cum este definita in Constitutie economia Romaniei), rezultate pozitive din impunerea de masuri administrativ arbitrare.
Daca "bancile austriece" nu ar fi obtinut "iertarea" ar fi actionat in instanta beneficiarii programului (persoane fizice) pentru recuperarea "prejudiciului" si ar fi tipat Ciolacu&Co ca din gaura de sarpe ca "Guvernul ii nenoroceste pe romani".
Eu stiam ca eficienta se determina ca raport intre rezultat si efort. Atat timp cat scaderea economica in Ro a fost in 2020 printre cele mai mici din UE iar revenirea in 2021 este prognozata a fi printre cele mai bune (nu de catre Guvern, ci de CE, BM, FMI), care este problema?
V-am reconciliat mai sus deficitul bugetar din 2020 ca sa nu mai urlati ca nu intelegeti. Cautati voi cu ochii rosii injectati de ura amaratele alea de 7 mld ramase
3.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.9)
(mesaj trimis de Postac platit de Putin în data de 12.07.2021, 22:59)
Chestia cu 'urlati' si cea cu 'ochii injectati de ura' se potriveste celor care au iesit pe strazi si au strgat cu placuta suedeza, printre altele. Adica tefelisti trepanati care-i urasc pe batrani dar se simt bine in gunoaie. Infractorii citu si orban trebuiau (legal si de bun simt) sa prezinte in parlament sumele imprumutate si unde au fost folosite. Pana la ultimul euro. Derbedeii nu au facut asta iar toate calculele facute de tine si altii platiti pentru abureala, nu conteaza. Toate masurile luate de guvern aici si in orice tara trebuie sa duca la cresterea bunastarii oamenilor. Acesti indivizi au placerea sa repete ca salariile si mai ales pensiile crescute inseamna populism. In realitate, interesul stapanilor acestor 'guvernanti' este ca salariile sa fie cat mai mici. Exista o lege pentru marirea pensiilor. Derbedeii nu au respectat aceasta lege. Cine incalca legea este infractor. Pe modelul asta, unii ar putea sa nu respecte unele legi pe motiv ca sunt date de penele/usere. Prosteala ca nu sunt bani nu tine. Oricine poate calcula cati bani se opresc unui angajat la fondul de pensii. Ma refer la cei care primesc pensii normale. Iata ca infractorii au gasit bani pentru pensiile speciale, alea nu intra la populism. Mai ales cele ale securistilor si procurorilor despre care astia nici macar nu au curajul sa discute. Ei se leaga doar de pensiile fostilor parlamentari, 500 oameni. La idioti tine. Poate ca ar fi bine ca toti cei care acum isi bat joc de cei multi cu bani putini sa haleasca si ei tzepe de la infractorii pe care-i sustin, cam cum au luat-o cei de la S1.
3.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.10)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2021, 20:38)
asta da postac :) "derbedei", "idioti" etc. am scris ca toate calculele pe care "le-am facut eu" sunt in raportul privind executia bugetara de pe site-ul MF.
altceva, deh. cu totii stim cat se retine CAS din salariu, bine zici: 25%
salariu mediu brut: 5800 lei/luna
raportul salariati/pensionari: 10/9
CAS: 25%
disponibil distributie: 5800*1.2*25% = 1611 lei luna/pensionar
pensia medie de stat 2021 (INSSE): 1597 lei/luna
astea sunt TOATE date publice. dar... intradevar unde sunt 14 lei??? :))))
voi nu va mai faceti bine
3.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2021, 20:41)
1.1 nu 1.2 ca iar zice vreunul ca vin cu fake news :)
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 13:17)
SRS-ule miorlaielile tale patetice nu mai impresioneaza pe nimeni : du-te si fa-ti SEPPUKU ! Si ia-l si pe chireac cu tine !
5. Legea resposabilitatii fiscale
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 14:23)
Spune ca exista un prag la 50% insa dat fiind exceptionalitatea situatiei nu ar fi o mare mirare ca... pragul sa fie ridicat.
Acum, fie spus, exista tari si cu datorie 100%. Tari vestice, care nu sunt colonii.
Deci nu e neaparat clar ce se va intampla.
As vrea sa vad si eu mai clar pe ce s-au cheltuit acesti bani. S-ar zice ca pe nimic.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 15:51)
nici psd nu a fost usa de biserica , dar cand vin ( de fapt sint adusi prin frauda ca nu au fost votati niciodata ) cei din asa zisa dreapta , trag viata romanilor inapoi cu ani de zile . toate legile si ce fac ei sint pentru straini , nici macar nu se mai feresc sa o spuna . dar toate se intampla cu complicitatea psd si a institutiilor de forta , si aduc drept dovada la ce spun , pentru ca nimeni nu pateste nimic , mai clar nici ca se poate .
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 18:58)
Ce saa zic nu vreau sa va alarmez ,daca suntem pasivi suntemi si noi complici la ce ne asteapta .Romania va fi de 10 ori mai prost la capitol austeritate decat grecia ca acum cativa ani ,Copii nostri ne vor judeca ca am lasat lichelele sa ne vanda tara ,si sub asa zisa pandemie adevarata pandemie va veni sub alta forna Sa se salveze cine poate . SA NU AM DREPTATE,as fi cel mai fericit Doamne ajuta.
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 20:37)
tot timpul se rostogolesc datoriile, nu e ceva special. dobanzile conteaza.
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 21:15)
taci bai din gura, ai vrea tu
10. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 21:15)
taci bai din gura, ai vrea tu
11. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2021, 21:15)
taci bai din gura, ai vrea tu