Gazprom şi OMV creează o companie mixtă care să construiască tronsonul austriac al South Stream

A.C.
Companii #Energie / 24 iunie 2014

Gazprom şi OMV au convenit astăzi, la Viena, crearea unei companii mixte care să construiască şi să opereze tronsonul austriac al gazoductului South Stream, în aceeaşi zi în care preşedintele rus Vladimir Putin a cerut Parlamentului să anuleze dreptul de utilizare a forţei în Ucraina, transmite Bloomberg.

Acordul a fost semnat în cadrul unei ceremonii la Viena şi reprezintă decizia finală de investiţii.

Rusia a promovat proiectul South Stream după mai mulţi ani de dispute cu Ucraina, prin care tranzitează jumătate din gazele livrate de Gazprom Europei.

Rusia a oprit în această lună livrările de gaze destinate Ucrainei, din cauza neînţelegerilor legate de datoriile acestei ţări. Disputele de acest tip au dus la întreruperea livrărilor de gaze către Europa, în 2006 şi 2009.

"Tronsonul austriac al South Stream, de 50 de kilometri, nu este foarte lung, dar acest fapt nu diminuează importanţa sa, întrucât este punctul terminus al gazoductului", a declarat directorul general al Gazprom, Alexey Miller, la Viena.

El a spus că acordul va consolida rolul Baumgarten, unde se va opri South Stream, ca centru nodal de livrare a gazelor în Europa Centrală şi de Est.

Acordul a fost semnat cu două zile înainte de summitul UE din Belgia, unde va fi discutată strategia de securitate energetică a blocului comunitar şi măsuri de evitare a întreruperii livrărilor de gaze, în iarna 2014-2015.

South Stream ar urma să aibă o capacitate de 30 până la 32 miliarde de metri cubi pe an, acesta pornind de la graniţa Ungariei, ajungând până în oraşul Baumgarten.

În cadrul acestui acord a fost luată decizia finală de investiţii cu privire la construcţia conductei în Austria, pe baza unor criterii agreate. De asemenea, a fost semnat un Plan de Activităţi pentru perioada 2014-2016.

Părţile aşteaptă să obţină toate autorizaţiile de construcţie până la finalul anului 2015. Finalizarea construcţiei gazoductului South Stream în Austria este estimată la sfârşitul anului 2016.

South Stream reprezintă proiectul de infrastructură globală al Gazprom, care urmăreşte să construiască un gazoduct cu o capacitate de 63 miliarde de metri cubi, care să traverseze Marea Neagră spre Europa Centrală şi de Sud, cu scopul de a diversifica rutele de export al gazelor naturale şi de a elimina riscurile de tranzit. Primele livrări de gaze sunt estimate pentru sfârşitul anului 2016. Gazoductul va atinge capacitatea maximă în anul 2018.

În 2010, s-a semnat un acord interguvernamental pentru implementarea proiectului în Austria. În 2011, Gazprom şi OMV au fondat o asociere în participaţiune, South Stream Austria GmbH pentru a construi gazoductul South Stream în Austria.

Pe 29 aprilie 2014, Gazprom şi OMV au semnat un memorandum de înţelegere pentru implementarea proiectul South Stream în Austria.

Din anul 1968, au fost livrate peste 190 miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti în Austria, iar în 2013 au fost livrate 5,2 miliarde de metri cubi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb