GDF SUEZ Energy România: Ar putea dura cinci ani până la exploatarea gazelor din Marea Neagră

N.I.
Companii #Energie / 22 octombrie 2009

GDF SUEZ Energy România este interesată să comercializeze gazele ce ar putea fi extrase din Marea Neagră, a declarat joi pentru NewsIn directorul Direcţiei Tranzacţii corporative de energie al companiei, Cristian Dandu, care consideră că acest lucru s-ar putea întâmpla abia peste cinci ani.

"Suntem interesaţi să negociem cu orice companie care ar putea exploata gaze în Marea Neagră, fie că e vorba de Sterling Resources sau Romgaz. Însă ar putea dura patru-cinci ani, cel puţin, până să vorbim de gaze extrase din zona maritimă. Întâi de toate, Sterling Resources trebuie să îşi clarifice situaţia de acolo. Apoi, urmează investiţiile, care durează câţiva ani propriu-zis", a spus Cristian Dandu.

Altfel, reprezentantul GDF SUEZ Energy România, fosta companie Distrigaz Sud, a afirmat că distribuitorul de gaze este extrem atent la costuri, din cauza actualei crize economice.

"În funcţie de evoluţia preţului de import al gazelor şi totodată a procentului gazelor importate în coşul lunar (care acum e 10%), vom vedea ce solicitare vom face Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Gazelor (ANRE), începând cu 1 ianuarie 2010. Încă nu putem spune dacă vom cere sau nu o mărire a tarifelor", a menţionat Cristian Dandu.

De asemenea, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat la 4 februarie că E.ON România negociează cu Sterling Resources pentru a achiziţiona gaze posibil extrase de această companie din platforma continentală din Marea Neagră.

La rândul său, vicepreşedintele Sterling Resources Ltd, Stephen Birrell, a declarat în luna iulie pentru NewsIn că Sterling Resources a primit mai multe oferte de la companii care vor să achiziţioneze gaze ce ar putea fi extrase de compania canadiană din platforma continentală din Marea Neagră, din perimetrele concesionate acesteia.

La sfârşitul anului 2008, GDF SUEZ Energy România acumulase creanţe comerciale totale în valoare de 737,75 milioane lei.

GDF SUEZ Energy România are în prezent circa 6.100 angajaţi.

GDF SUEZ Energy România a avut anul trecut un profit net de 128.582.229 lei, în scădere cu aproape 30% faţă de profitul net înregistrat în 2007, de 182.346.527 lei.

Grupul GDF SUEZ este prezent în domeniul energiei prin intermediul filialelor GDF Suez Energy România, furnizor de gaze naturale şi de servicii, Distrigaz Sud Reţele, primul distribuitor de gaze naturale din România, şi a doi operatori ai pieţei de înmagazinare, Amgaz şi Depomureş. GDF SUEZ activează, de asemenea, în sectorul serviciilor energetice, prin Trapec şi Axima, şi în cel al activităţilor de mediu. Totodată, GDF SUEZ participă în proiectul Cernavodă şi al centralei termice de la Borzeşti.

Distrigaz Sud a fost achiziţionată la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GDF). Compania GDF SUEZ Energy România se află în prezent în portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, după fuziunea din iulie 2008 a celor două grupuri. GDF Suez deţine 51% din GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România deţine participaţii în cadrul următoarelor societăţi: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Reţele SRL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb