GECAD ePayment: 1 milion de plăţi online prin card

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 10 februarie 2009

GECAD ePayment a depăşit tranzacţia cu numărul 1 milion procesată în sistemul propriu, la aproape 5 ani de la lansare.

Prima tranzacţie în sistemul ePayment a avut loc pe 17 iulie 2004, în magazinul Twister.ro şi a avut valoarea de 2,5 milioane lei (ROL).

"În cei patru ani şi jumătate care au trecut de atunci, atât soluţia ePayment, cât şi comerţul electronic românesc au crescut într-un ritm spectaculos. În decembrie 2004 tranzacţionam deja peste 100 de comenzi lunar, la finalul anului 2005 depăşisem 1000 de comenzi lunar iar la începutul anului 2007, numărul lunar al comenzilor procesate de ePayment depăşea 10.000 de comenzi. În acest moment, avem aproximativ 50.000 de comenzi finalizate, într-o lună. Dacă estimările se dovedesc a fi corecte, anul viitor vom procesa tranzacţia cu numărul 2 milioane", explică Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.

Conform datelor din sistemul ePayment, comportamentul clienţilor magazinelor online a fost relativ constant. Astfel, în fiecare an, ianuarie şi februarie au fost cele mai slabe luni. La nivelul perioadei 2005-2008, februarie a fost luna care a înregistrat cele mai puţine vânzări, totalizând puţin peste 51.000 de tranzacţii, în timp ce decembrie şi-a adjudecat cele mai multe vanzari, cu 102.500 tranzacţii.

Distribuţia vânzărilor pe parcursul unei luni calendaristice a fost relativ egală, cu diferenţe destul de reduse între zile. Cele mai multe vânzări în perioada 2005-2008 au fost realizate la începutul săptămânii, zilele de luni şi marţi totalizând aproximativ 330.000 dintre comenzi iar intervalul orar preferat de clienţi pentru comenzi online a fost 11.00 - 12.00 şi 17.00 -20.00.

Anul 2009 a debutat cu vânzări în creştere uşoară faţă de decembrie 2008, numărul comenzilor crescând cu 5% în ianuarie faţă de ultima lună a anului trecut. "În ceea ce priveşte anul 2009, noi am estimat un număr de 875.000 tranzacţii. Evoluţia pieţei în primul trimestru va arăta mai bine în ce măsură comerţul electronic este afectat de actualele condiţii economice", încheie Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.

GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare - ePayment, Avangate si ARMS. ePayment este dedicata exclusiv pietei interne, tuturor persoanelor juridice care au o afacere comerciala online; Avangate si ARMS se adreseaza atat pietei interne cat si celei internationale de distributie electronica de software.

ePayment si Avangate sunt marci inregistrate GECAD ePayment International SRL si respectiv Avangate B.V.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb