GEFCO consolidează coridorul comercial Africa de Nord-Europa

G.U.
Companii / 10 septembrie 2021

GEFCO consolidează coridorul comercial Africa de Nord-Europa

GEFCO, un expert global în lanţul de aprovizionare multimodal şi un furnizor important de logistică auto în Europa, joacă un rol strategic în comerţul dintre Europa de Est şi Maghreb, se arată într-un comunicat de presă. Prin facilităţile sale din Cusago, Milano (Italia) şi portul Radès (Tunisia), compania gestionează un număr tot mai mare de transporturi pentru companiile care se extind la nivel internaţional.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică din Tunisia (INS), Italia este furnizorul principal în Tunisia, cu o cotă de piaţă de aproximativ 15% în 2020. În plus, este de aşteptat ca Tunisia să îşi crească fluxurile către Italia în următorii ani, să-şi scurteze lanţurile de aprovizionare în sectoarele sale cele mai importante, cum ar fi cele de textile şi modă, mecanică, auto şi electronică. Cu o experienţă de peste 70 de ani în gestionarea complexă a lanţului de aprovizionare în aceste sectoare, GEFCO vine cu soluţii adaptate specificului acestei pieţe de import-export şi se poziţionează ca unul dintre jucătorii de top în transport şi logistică pe ruta spre Maghreb.

În acest context, GEFCO Italia oferă atât o poartă de intrare către piaţa sa naţională, cât şi o legătură cu toate ţările europene, graţie hub-ului său din Cusago (Milano) şi conexiunilor zilnice cu 130 de filiale. Schimburile cu Tunisia sunt gestionate de o echipă operaţională dedicată, iar serviciile oferite acoperă orice tip de cerere, începând de la un transportul unui singur palet şi până la un camion complet, se menţionează în comunicat.

Compania de logistică asigură conexiuni între cele două ţări prin soluţii standard de transport aerian sau maritim, precum şi un serviciu RoRo flexibil şi punctual cu plecări regulate săptămânale şi timpi de tranzit door-to-door de 3-4 zile. În plus, o zonă dedicată operaţiunilor vamale de import / export accelerează procedurile.

Fabrice Barthe, Directorul General al GEFCO Italia, a declarat: "Consolidarea continuă a coridorului comercial dintre Europa şi Tunisia este o realizare pentru GEFCO Italia, care a fost întotdeauna atentă la nevoile companiilor care doresc să-şi extindă afacerea dincolo de Europa, în special în Maghreb. Relaţia bună pe care am construit-o de-a lungul anilor cu Tunisia reflectă schimburile comerciale în creştere dintre cele două ţări. În special, GEFCO Italia a înregistrat o creştere constantă de aproximativ 14% în comerţul cu Tunisia în ultimii patru ani (cu excepţia anului 2020). O nouă creştere semnificativă a fluxurilor comerciale este de aşteptat în următorii ani, iar scopul companiei GEFCO Italia este de a oferi clienţilor o soluţie logistică din ce în ce mai rapidă şi flexibilă pentru a-i ajuta să pătrundă pe noi pieţe."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb