Gefco România, cifră de afaceri cu peste 12% mai mare

V.B.
Companii #Transporturi / 16 aprilie 2014

Compania de logistic pentru industrie Gefco România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 47,647 milioane euro, în creştere cu peste 12% faţă de 2012, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Dezvoltarea subsidiarei din ţara noastră a grupului omonim este vizibilă şi în creşterea cifrei de afaceri realizate cu clienţii out-of-group (care nu provin din reţeaua Gefco), cu aproximativ 15% faţă de 2012.

Christophe de Korver, Director general Gefco România, a declarat: "Deşi 2012 a fost un an care ne-a luat prin surprindere, în acelaşi timp ne-a oferit oportunitatea de a construi şi de a pregăti premisele pentru un următor an mai bun. 2013 a stat sub semnul dezvoltării pe toate planurile: rezultate operaţionale, noi locaţii, noi clienţi, noi sectoare în care ne-am dezvoltat expertiza (cum ar fi agricultura), dar şi noi investiţii. Principala investiţie în 2013 la nivel de grup a fost în infrastructura IT, care devine o componentă esenţială pentru un integrator logistic".

Avansul vânzărilor provine din creşterea volumelor pe toate activităţile desfăşurate de Gefco, cele mai importante creşteri fiind înregistrate pentru activitatea de transport rutier şi depozitare. Astfel, anul trecut, Gefco România a operat peste 23 mii de camioane, a transportat 130 mii de vehicule finite şi a desfăşurat servicii logistice în două unităţi, cu suprafeţe totale de 6 mii metri pătraţi.

Tot în 2013, Gefco a inaugurat două noi puncte de lucru în ţară: o agenţie de transport rutier în Craiova şi un centru logistic în Arad. În prezent, compania este prezentă cu 7 unităţi în România şi are 104 angajaţi.

Pe lângă sectorul auto şi al electronicelor şi electrocasnicelor, în 2013, Gefco a demarat proiecte pentru clienţi din alte domenii aflate în plină dezvoltare, precum: agricultura, industria farmaceutică, comerţul sau FMCG.

Cu un nou acţionar al grupului şi o strategie axată pe dezvoltarea proiectelor din zona Rusiei, Gefco a continuat proiectele logistice în această zonă, operand, anul trecut, peste 1 mie de camioane spre Rusia şi peste 250 de camioane dinspre această ţară.

De asemenea, în 2013, Gefco România s-a implicat în diverse proiecte educaţionale în domeniul logisticii, un exemplu fiind parteneriatul de peste 3 ani cu Universitatea Politehnică din Bucureşti pentru stagii de practică oferite studenţilor.

Gefco România îşi propune să păstreze acelaşi ritm de creştere şi în acest an.

"Pentru moment, ne concentrăm pe fluxuri internaţionale, cu accent pe zona Rusia-Orientul Mijlociu-Asia Centrală, dar sperăm să vedem şi o revenire a consumului domestic. Din punct de vedere al serviciilor, vom pune accent în 2014 pe transportul multimodal, pe crearea de noi soluţii de transport maritim şi aerian, dar şi pe expertiza 4PL," a mai spus Christophe de Korver.

Grupul Gefco furnizează servicii de logistică pentru industrie în domeniile Overland Overseas, Warehousing & Reusable packaging, Finished Vehicles Logistics şi Customs & tax representation. Prezent în 150 de ţări, Gefco a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde euro în 2013 şi numără 11.500 angajaţi. Grupul, cu peste 350 de unităţi în întreaga lume, se dezvoltă în Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America Latină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb