Genesis Property anunţă finalizarea lucrărilor la Faza II a proiectului YUNITY Park - o premieră în peisajul imobiliar românesc şi unul dintre cele mai inovatoare parcuri de birouri din România, conform unui comunicat de presă al companiei.
Faza II a proiectului presupus o investiţie de 20 de milioane de euro si dispune de o pădure urbană de 1.000 de metri pătraţi ce contribuie la absorbţia a peste 5 tone de CO2 anual, un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale şi promenadă etajată, oglinzi de apă în trepte, spaţii creative pentru întâlniri, arhitectură fluidă şi design biofilic ce transpun nevoia omului de integrare cu natura.
Facilităţile pe care YUNITY Park le pune la dispoziţie reprezintă o schimbare de paradigmă a felului în care oamenii se raportează la viaţa de birou, în special într-o lume post-pandemică în care calitatea vieţii este extrem de importanta, iar echilibrul între viaţa profesională şi cea personală este un factor major prin care se decide alegerea unui loc de muncă.
Liviu Tudor, preşedintele Genesis Property, a declarat: "YUNITY Park marchează începutul unei noi ere în designul spaţiilor de lucru. Nu este vorba doar despre un birou tradiţional, ci despre crearea unui spaţiu public, special conceput ca o extensie sustenabilă a mediului de lucru. Vrem să rescriem felul în care muncim, să schimbăm paradigma spaţiilor de lucru, iar YUNITY Park este un model pentru viitor, punând accent pe responsabilitatea ecologică, flexibilitatea aranjamentelor de lucru şi eficienţa de cost".
Pe lângă aceste elemente gândite în special pentru bunăstarea oamenilor, infrastructura proiectului include şi componente proiectate pentru a reduce costurile utilităţilor pentru zonele comune, ceea ce va aduce beneficii financiare directe companiilor chiriaşe. Printre acestea, cele mai importante sunt un bazin de retenţie a apelor pluviale care asigură irigarea întregului parc, sisteme inteligente şi eficiente energetic LED pentru iluminatul nocturn şi o reţea de peste 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperişul clădirilor din campus. Aceste panouri produc 12% din consumul de energie al întregului parc, iar din luna februarie 2023 şi până astăzi, cantitatea de CO₂ redusă este de 317 tone, au fost salvaţi 17.196 de copaci şi a fost redusă o cantitate de cărbune de 128 tone.
"Acest parc nu este doar un spaţiu verde, ci o structură complexă, echivalentă cu o investiţie în două clădiri de birouri. Pe lângă pădurea urbană, am integrat 4.000 de metri pătraţi de panouri fotovoltaice, care produc mai mult decât necesarul de energie pentru întreţinerea spaţiilor verzi. În contextul actual, _companiile caută soluţii pentru a reduce costurile şi suprafaţa birourilor închiriate, însă menţinând un nivel înalt de productivitate şi de calitate a spaţiilor. YUNITY Park răspunde acestor nevoi, stabilind un nou standard în industria imobiliară", adaugă Liviu Tudor.
Investiţia totală în transformarea YUNITY Park va depăşi 50 milioane Euro, cu termenul de livrare final în Q3, 2024.
Genesis Property este primul dezvoltator imobiliar din România care s-a alăturat alianţei UN Global Compact. Clădirile din portofoliu sunt certificate BREEAM Very Good din 2013 şi sunt în proces de obţinere a certificării BREEAM Outstanding. YUNITY Park ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB. Mai mult, toate cele şapte clădiri din YUNITY Park vor avea IMMUNE Building Standard - Resilient, cu 5 stele din 5, reflectând angajamentul Genesis Property pentru un mediu sănătos de lucru şi de viaţă urbană.
"La Genesis Property, ne angajăm să construim nu doar clădiri, ci comunităţi sustenabile şi inovatoare. YUNITY Park este punctul culminant al acestei viziuni, demonstrând angajamentul nostru faţă de un viitor în care spaţiile de lucru sunt în armonie cu mediul şi nevoile umane", a declarat Liviu Tudor.