Geoană: Ambiţia PSD este să câştige alegerile prezidenţiale

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2009

Geoană: Ambiţia PSD este să câştige alegerile prezidenţiale

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a declarat, ieri, în cadrul dezbaterii "Manifesto 2009 - ce propune stânga Europei" că manifestul PES, al socialiştilor europeni, reprezintă platforma pe care şi social-democraţii români o vor avea pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie şi a subliniat necesitatea ca acesta să fie completat prin contribuţia politică şi ideologică a PSD.

"Cred că aceasta este şi miza anului electoral 2009. Partidul care va reuşi să vină în faţa cetăţenilor cu un răspuns coerent la criza de sistem pe care capitalismul neoliberal o traversează acum, care va reuşi să găsească un echilibru corect rolului statului în societate - un stat care să vină în sprijinul cetăţeanului, nu să oprime cetăţeanul -, care va veni cu un răspuns coerent la problema locurilor de muncă, a veniturilor salariale, a veniturilor pensionarilor şi la problema relansării economice va fi câştigătorul nu doar al alegerilor europene şi prezidenţiale din acest an, ci va fi partidul care va câştiga o bătăile mult mai profundă, aceea a ideilor, a valorilor şi a unui model de societate"", a spus preşedintele Mircea Geoană, citat de Agerpres..

Această dezbatere, a adăugat Geoană, arată că există un proiect european al familiei social-democrate politice şi că, spre deosebire de dreapta europeană, liberală, popular europeană sau conservatoare, există o diferenţă fundamentală de valori şi referitor la modul în care este perceput rolul cetăţeanului în societate.

"Avem un buget în România departe de a fi perfect, dar este o ancoră pentru stabilizarea situaţiei economice. Este obligaţia partidului nostru de a veni cu un plan anticriză, de stimulare economică, de păstrare a locurilor de muncă, care să fie oferit dezbaterii publice şi evident coaliţiei, pentru a deveni un plan anticriză coerent şi complet", a spus liderul PSD.

"În acest moment, planul nu dă răspuns la două aspecte fundamentale: reluarea creditării economiei (...) şi, a doua problemă, decisivă pentru noi, cei de stânga, dacă aceste costuri ale crizei vor fi împărţite solidar în societate. Nu spun că va fi uşor. Dar mi se pare nedrept ca, după 20 de ani de tranziţie (...), cei vulnerabili, tinerii, pensionarii, cei cu venituri modeste, să fie întotdeauna cei care plătesc factura crizei, iar o castă de privilegiaţi să fie întotdeauna profitorii tranziţiei şi ai crizei. Criza trebuie să fie traversată solidar în societate"", a adăugat Mircea Geaonă.

Liderul social-democraţilor a subliniat că atât alegerile pentru Parlamentul European, cât şi alegerile prezidenţiale reprezintă pentru PSD un moment de cumpănă şi a precizat că intrarea la guvernare alături de PD-L a avut loc pentru că reprezenta singura formulă de stabilitate politică pentru România:

"Au existat multe voci (...), dacă nu cumva participarea la această mare coaliţie ar fi reprezentat un fel de abdicare, de cedare, un fel de plecare a steagului partidului către alte formaţiuni sau alţi lideri. Nu! (...) Am intrat la guvernare pentru că era singura formulă de stabilitate politică pentru România, pentru că fără PSD la guvernare riscul ca acest cost al crizei să fie plătit de cei vulnerabili ar fi fost imens, dar sub nicio formă partidul nostru nu renunţă la competiţia electorală,ci dimpotrivă vom avea în acest an cea mai importantă ofensivă politică, ideologică şi organizatorică"". El a subliniat că scopul PSD este câştigarea alegerilor europarlamentare şi a celor prezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb