Geoană: PSD va depune peste 2000 de amendamente la Legea bugetului

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 ianuarie 2010

Social-democratul Mircea Geoană.

Social-democratul Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană, consideră că proiectul de buget pe 2010 nu corespunde priorităţilor momentului şi anunţă că parlamentarii PSD au pregătit peste 2.000 de amendamente, ce vor fi prezentate, astăzi, la comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Preşedintele Senatului a caracterizat proiectul de buget drept "o formulă reloaded" a soluţiilor care nu au funcţionat până acum în ţara noas-tră, motiv pentru care, în opinia sa, nu sunt întrunite condiţiile pentru adoptarea lui, informează Agerpres.

"În acest moment, nu există condiţii reunite pentru adoptarea unui astfel de buget, este prost construit, nu răspunde adevăratelor priorităţi legate de lupta împotriva crizei şi păstrarea locurilor de muncă şi reprezintă de fapt a ceea ce ştim că nu funcţionează în România de prea mulţi ani", a apreciat Geoană.

Liderul PSD a subliniat că parlamentarii social-democraţi ar putea vota bugetul pe 2010, în situaţia în care le vor fi acceptate amendamente de natură strategică.

Mircea Geoană a explicat: "Mă refer în primul rând la chestiuni de natură strategică, ce se referă la transparenţa cheltuirii banului public, la descentralizare. Sunt câteva chestiuni pe care le-am abordat în discuţiile pe care colegii mei le-au avut cu ministrul Finanţelor şi cu miniştrii care vin în faţa comisiilor parlamentare. De aceea, votul nos-tru va fi condiţionat de câteva modificări ale bugetului care să fie substanţiale, şi nu cârpeli sau mici negocieri cu un parlamentar ori altul".

Geoană a susţinut, totodată, că proiectul de buget pe acest an nu răspunde nici unor angajamente asumate public de liderii ţării noastre.

Liderul social-democrat a declarat: "Bugetul propus de actualul Guvern nu conţine, în primul rând, soluţii anticriză. Este un buget care propune disponibilizări de peste 150.000 de poziţii din sectorul bugetar, care, din păcate, aduce pentru pensionari veşti proaste, adică scăderea punctului de pensie la 39% din salariul mediu brut pe economie. Scumpirile deja au început. Deci, pe fond, este un proiect de buget care nu răspunde adevăratei priorităţi a momentului: lupta împotriva crizei şi salvarea locurilor de muncă".

Geoană a mai acuzat că proiectul de buget nu conţine câteva din resursele necesare pentru sectoare vitale ale economiei - agricultură, educaţie şi sănătate - , iar, conform spuselor sale, investiţiile pentru infrastructură şi dezvoltare rurală sunt extrem de reduse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb