George Simion: "Au avut loc violenţe izolate în timpul protestului"

F.D.
Politică / 10 mai 2023

George Simion: "Au avut loc violenţe izolate în timpul protestului"

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că membrii partidului pe care îl conduce au participat miercuri la protestul din faţa Parlamentului şi a afirmat că acesta a fost organizat de către Partidul ARCA, al deputatului Dumitru Coarnă, relatează Agerpres.

El le-a reproşat liderilor PSD că nu au avut loc dezbateri asupra proiectului de lege privind înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului.

"Ieri, în Parlamentul României, considerăm că a fost un atac la adresa democraţiei, un atac la parlamentarism, la toate procedurile aflate în vigoare şi un semn de dispreţ al regimului Iohannis faţă de românii care au ieşit în stradă pentru a cere blocarea proiectului de lege 145. Astăzi au fost mai multe proiecte de lege antinaţionale care au fost votate. Noi am organizat un protest autorizat sâmbăta trecută pe străzile din Bucureşti. Astăzi a avut loc un alt protest autorizat, în faţa Parlamentului, pe partea de la Izvor. Cei care au luat autorizaţia sunt un alt partid, unde preşedinte este Dumitru Coarnă, Partidul ARCA, protest la care noi am participat", a spus Simion, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că în cadrul protestului au avut loc "violenţe izolate" şi a cerut tragerea la răspundere a celor care au comis aceste acte.

"Au avut loc violenţe izolate şi cerem tragerea la răspundere a celor care au comis violenţe, însă credem că s-a comis o tentativă de compromitere a AUR, pentru că încă de dimineaţă pe posturile de televiziune rulează ştiri, imagini cu nişte gloanţe. Când auzi de gloanţe în Parlament, te sperii. Este o altă zi şi un alt prilej al celor de la putere de a rostogoli ştiri false despre false. Nu au existat gloanţe. Cel mult elemente de gloanţe. (...) Nu a vrut nimeni să ia cu asalt Parlamentul, nu s-au forţat uşile din Parlament", a spus el.

Simion a menţionat că nemulţumirea reprezentanţilor AUR a fost generată de faptul că li s-a promis o dezbatere asupra proiectului de lege privind înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului, dar că acest lucru nu a fost respectat. El a mai precizat că marţi, "pe nepusă masă" ordinea de zi a Comisiei de muncă a fost suplimentată, la finalul şedinţei. Pe de altă parte, şedinţa Comisiei de sănătate s-a desfăşurat on-line.

"Sunt multe semne de întrebare cu privire la această lege care a fost votată astăzi în majoritate de Camera Deputaţilor şi faptul că au făcut-o atât de netransparent, de nedemocratic, încălcând regulamentele, a născut în rândul membrilor noştri şi în rândul altor români furioşi necesitatea de a participa la acest protest spontan de astăzi. (...) În afară de ce i s-a întâmplat, regretabil, domnului Ludovic Orban - şi sper ca vinovaţii să fie traşi la răspundere - nu au existat violenţe. Extremiştii reali sunt cei care ne-au băgat în case. Extremiştii sunt cei care conduc de 30 de ani", a spus el.

George Simion a menţionat că a făcut apel la preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să nu admită "încălcările" care au avut loc în timpul dezbaterilor din comisiile de specialitate, dar că liderul PSD "s-a făcut că nu ştie". Preşedintele AUR a adăugat că ministrul Gabriela Firea "nu a fost de găsit" miercuri.

"Aceştia, împreună cu liderul grupului PSD, Alfred Simonis, sunt în opinia noastră principalii vinovaţi pentru toată această manipulare, având ca ţintă AUR. Putem discuta pe marginea legilor pe care noi le contestăm, dar voiam să ni se dea dreptul legal, democratic, de a combate aceste legi. Or nouă ni s-a luat dreptul de a acţiona ca opoziţie în Parlamentul României. Şi ajungem la o dictatură şi ne întoarcem la perioada de dinainte de 1989 cu astfel de practici", a spus Simion.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, care prevede, printre altele, înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Au ajuns golanii in Parlament!

    Pe de o parte este vina celor 2 partide aflate acum in mariaj fortuit, PSD si PNL, care prin politica lor de a proteja coruptii si baronii din sanul lor au trimis electoratul la cautare de alternativa, iar pe de alta parte prezenta zAUR in Parlament este rezultatul lipsei de educatie din tara care face ca o parte a populatiei sa fie usor de prostit si de manipulat.

    Oricum ar fi, cele 2 partide care s-au succedat alternativ la conducerea tarii poarta principala vina pentru esecurile lor care au determinat electoratul sa caute altceva in disperare de cauza. 

    Generalul in rezerva, Balaceanu spunea la Antena 3, spre deziluzia hienelor varanului Felix care se asteptau la cu totul alt raspuns, ca ceea ce a facut fatuca aia de la AUR, chiar daca este la limita legii, nu incalca sub nici o forma regimul armelor si munitiilor, pt ca sunt doar niste gloante folosite, fara cartus(deci nu sunt munitie), dar mai ales, pt ca lipseste arma de foc! In tari din Occident se fac chiar suveniruri din ele! Ideea e ca, bestiile si satanele din Statul Paralel dambovitean alaturi de celelalte formatiuni antinationale din Parlament si de mass-media vanduta vor face totul pt a scoate AUR in afara legii, pt ca ii incurca tare mult in planurile stapanilor lor de sclavizare si demonizare a populatiei Romaniei!

    1. E clar ca, te-ai privit in oglinda, dupa care ai tras aceasta concluzie! Dar, fii linistit, nu esti tu vinovat pt asta, retardul fiindu-ti transmis pe cale ereditara!

    Aur trebuie scos in afara legii . Marele blond -george Simeon SI ballerina sosoaca sunt doua gunoie ale politicii SI vor ajumge la tomberonul de guno8 Al istoriei

    1. De cand nu ai mai primit un consult de specialitate neuro?

      Ți s-a inoculat ideea că în cazul tău tratamentul a funcționat.

      Te amăgești. Pensioara mică e boală autoimună, dilimăneală curată. 

      Vorbeste tocmai unul, care cerseste la colt de strada si isi ridica ajutorul social!

    Rezultatele "minunate" al guvernarii PSD,PNL,USR,UDMR,

    produce REVOLTA POPULATIEI,ce nu este clar ??!! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb