Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente

S.B.
Companii / 6 august 2020

Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente

La mai bine de un an de la scandalul privind ascultarea utilizatorilor de către producătorii de difuzoare inteligente, Google este prins, din nou, cu urechea pâlnie, informează news.ro.

Mai mulţi posesori ai lui Google Home, unul din difuzoarele inteligente comercializate de gigantul american, au realizat că acesta ascultă, în secret, ce se întâmplă într-o casă.

Potrivit sursei citate, asistentul digital integrat în Google Home a început la moment dat să emită, prin intermediul smartphone-urilor, notificări de siguranţă precum "Vezi că nu ai pornit alarma" sau "Atenţie, detectorul de incendiu nu funcţionează".

Cum Google Home a observat aceste lucruri la produse care nu sunt smart, nefiind conectate la internet, concluzia logică a fost că difuzorul şi-a dat seama de stadiul acestora ascultând sunetele ambientale.

Dat de gol de comportamentul asistentului şi chestionat după ce numărul celor care au remarcat acest lucru a crescut pe Reddit, Google a recunoscut că, într-adevăr, este vorba de o funcţie de securitate care necesită ascultarea şi care a fost activată în urma unui update de software. Din greşeală, adaugă reprezentanţii companieii.

O astfel de funcţie se poate dovedi salvatoare de vieţi în anumite cazuri, însă ar trebui implementată transparent, comunicându-li-se utilizatorilor modul în care funcţionează şi ce înseamnă pentru intimitatea personală.

Noul incident vine după ce, anul trecut, a izbucnit un mare scandal când s-a aflat că asistenţi digitali, precum Alexa şi Siri, ascultă utilizatorii, iar înregistrările ajung la terţi angajaţi pentru îmbunătăţirea asistenţilor digitali.

Ulterior, au fost adăugate opţiuni prin care utilizatorii pot alege ca înregistrările lor să fie sau nu procesate de terţi - opţiuni care ar fi trebuit să existe de la bun început, informează news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Google, Amazon (Alexa), Microsoft (Cortana, XBox), Apple, Cisco etc. au voie sa ne asculte, ca sunt cei buni. Bine ca exista alternative pentru aproape orice si sper ca in urmatorii ani sa avem producatori si servicii europene, care sa fie sub jurisdictia legislatiei europene de protectie a datelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb