GRAPINI ÎI RĂSPUNDE LUI PONTA, CARE SUSŢINE CĂ POATE FI GĂSIT UN MINISTRU MAI BUN PENTRU IMM: "Demisionez dacă premierul mi-o va cere"

Ziarul BURSA #Politică / 25 septembrie 2013

"Demisionez dacă premierul mi-o va cere"

Ministrul delegat pentru IMM, turism şi mediul de afaceri, Maria Grapini, a spus că va demisiona dacă premierul Ponta îi va cere să părăsească funcţia, menţionând că îşi asumă afirmaţiile făcute ieri cu privire la activitatea Guvernului.

"Nu am ajuns încă la actul de demisie, dar dacă premierul îmi va cere demisia, voi pleca din Guvern. Îmi asum ceea ce am spus, dar declaraţia mea trebuie luată în întreg contextul. Domnul premier trebuie să citească toată declaraţia mea", a spus Grapini, citată de Mediafax.

Oficialul a menţionat că a criticat în mai multe rânduri ritmul lent în care sunt luate anumite decizii în Guvern şi slaba pregătire a angajaţilor din sectorul public.

Maria Grapini a declarat, ieri, că poate să intre în Cartea Recordurilor prin poziţia unicat a unui ministru care vine şi spune în public ce prost este Guvernul din care face parte şi că membrii acestuia nu înţeleg mediul de afaceri.

Ministrul de resort a răspuns, astfel, unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reproşat că vorbeşte prea mult despre ce trebuie să facă statul pentru mediul de afaceri şi pentru firme şi că a apăsat prea mult pedala Guvernului.

Grapini a mai arătat că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.

"Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oameni de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de a încerca să transmit în Executiv problema reală din mediul economic", a mai spus Grapini.

Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a precizat că responsabilitatea relaţiei cu mediul de afaceri revine în primul rând chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, şi că, dacă aceasta este nemulţumită, sigur va fi găsit un ministru mai bun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb