Grindeanu: "Fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes"

I.A.
Politică / 19 aprilie 2023

Grindeanu: "Fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat astăzi fabrica de vagoane din Caracal, despre care a transmis că reprezintă un model de succes pentru investiţiile cu capital extern în economia românească, potrivit news.ro.

Peste 2.000 de muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oţel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri, a arătat ministrul.

Grindeanu a precizat pe Facebook: "Fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes pentru investiţiile cu capital extern în economia românească! Îmi doresc ca, în anii următori, o mare parte dintre vagoanele Companiei Naţionale Feroviare de transport marfă să fie achiziţionate din producţia acestei fabrici".

Ministrul Transporturilor arată că astfel de unităţi de producţie reprezintă un exemplu de investiţie pe care şi-l doresc multiplicat în economia României.

Sorin Grindeanu arată: "În urmă cu 6 ani, fabrica a fost cumpărată integral de o corporaţie americană, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de vagoane şi boghiuri de marfă, cu facilităţi de producţie în Polonia, România şi Turcia. Astfel a fost modernizată această capacitate românească de producţie, care, pe parcursul a 50 de ani, a fabricat şi a exportat în Franţa, Cehia, Slovacia, Germania şi Ungaria, peste 70.000 de vagoane de marfă. În prezent, fabrica de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, iar produsele acesteia sunt exportate în toată Uniunea Europeană şi în Marea Britanie".

El menţionează că foarte important este impactul pozitiv pentru economia locală.

Ministrul spune: "Peste 2.000 de muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oţel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum cumpărată integral? A fost la bursa ,a fost delistata și foștii acționari n-au fost despagubiti! Sau e altă fabrică nu SMR Bals?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb