Grupul "Alexandrion" va construi o distilerie în statul american New York, cu 100 de milioane de dolari

Gabriel Tănase
Companii / 9 iulie 2017

Nawaf Salameh

Nawaf Salameh

Grupul "Alexandrion" va construi în statul New York o distilerie de alcool, în urma unei investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari, a declarat vineri Nawaf Salameh, preşedintele grupului, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Ilan Laufer, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Nawaf Salameh a afirmat: "Alexandrion va copia tot ce a făcut în România şi va face acelaşi lucru şi în Statele Unite. Vom construi o distilerie cu suprafaţă similară celei din România, poate puţin mai mare. (...) În România avem 400 de angajaţi şi cel puţin tot atâţia vor fi şi în distileria din SUA. Vom angaja şi români".

Potrivit acestuia, grupul sondează de mai bine de cinci ani o piaţă externă unde să construiască o distilerie.

Omul de afaceri a continuat: "Odată cu recenta asociere dintre statul român şi cel american şi întărirea relaţiilor comerciale, am văzut că este o mare deschidere şi am decis că acum este momentul să începem investiţia. Este o intrare strategică, nu una comercială. Vom produce tot ce se poate distila şi toate brandurile vor fi brandurile noastre".

El a adăugat că a avut discuţii cu reprezentanţii mai multor state americane, dar în final a ales statul New York.

Nawaf Salameh a mai spus: "Fabrica va fi construită de la zero. Investiţia va fi în etape. În câteva luni vrem să începe construcţia, iar la anul pe vremea aceasta vrem să livrăm primele produse".

Laufer declara miercuri că o companie românească va investi 100 milioane dolari în Statele Unite ale Americii, dar nu a dat detalii.

La mijlocul conferinţei de vineri, Laufer a reluat ideea şi l-a invitat în sală pe preşedintele "Alexandrion".

Într-o conferinţă de presă organizată miercuri, Laufer a spus: "Aş dori ca acea companie care urmează să facă această investiţie să anunţe. Este o companie 100% românească, foarte cunoscută, şi urmează să facă o investiţie foarte mare în Statele Unite, în câteva etape. Decizia a fost deja luată şi cred că este un moment foarte important în relaţia strategică şi economică dintre România şi Statele Unite şi un uriaş succes în urma vizitei pe care am avut-o la SelectUSA cu delegaţia din România. Dacă o să am permisiunea lor, vineri o să vă spun despre ce firmă este vorba".

Potrivit ministrului, SelectUSA este un eveniment prin care Ambasada Americană şi Guvernul României susţin internaţionalizarea firmelor din România şi lucrul acesta reprezintă o prioritate pentru autorităţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este foarte bine ca organizatiile economice romanesti au inceput externalizarea...PETROM, SALAD BOX, POLICOLOR, ALEXANDRION...Fortaza capitalului romanesc!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb