Grupul BMW anunţă investiţii record în acest an

F.D.
Companii / 22 martie

Grupul BMW anunţă investiţii record în acest an

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intenţionează să facă în 2024 cele mai mari investiţii din istoria companiei şi, prin urmare, se aşteaptă la un uşor declin al profitului înainte de taxe, a informat producătorul german de maşini de lux, relatează Reuters.

Investiţiile planificate includ construirea unor fabrici de baterii în Germania, China, Mexic şi State Unite, precum şi a unei noi uzine auto în Ungaria şi lansarea platformei New Class pentru toate vehiculele electrice (EV) ale companiei, a anunţat Walter Mertl, directorul financiar al BMW.

De asemenea, compania investeşte în fabrica sa din Munchen şi în electrificarea uzinei din Oxford a subsidiarei sale britanice Mini, a adăugat Mertl.

Acesta a explicat că investiţiile masive în platforma New Class vor aduce vehiculele electrice la nivelul maşinilor cu motoare cu combustie în ceea ce priveşte profitabilitatea şi costurile.

Pe plan global, BMW a vândut anul trecut 2,55 milioane de vehicule, generând vânzări de 155,5 miliarde de euro şi profit înainte de taxe de 17,1 miliarde de euro, conform companiei.

În 2024, BMW se aşteaptă la o uşoară creştere a vânzărilor, atât la maşinile de lux, cât şi la vehiculele exclusiv electrice. În 2023, vehiculele exclusiv electrice au reprezentat 15% din totalul vânzărilor BMW.

La afacerea de bază a BMW, marja de profit ar urma să se situeze la 8% - 10%, în linie cu nivelul de 9,8% din 2023.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci toate investitiile sunt pentru baterii si masini electrice:-)?…Si doar ne-au spus postacii mujici ca masinile electrice nu sunt fezabile si ca masinile electrice polueaza mai mult ca cele ICE:-)…Se pare ca pana si nemtii au aflat in cele din urma ca “motorul ICE de la groapa nu se mai intoarce”:-)…poate sa-si ia adio Putler de la vanzarea de hidrocarburi in UE…dar are noroc cu BRICS si cu “Sudul global”:-)…Yuani si Rupii “fara numar”:-)

    planuri planuri. momentan vand fara numar hibride si electrice mai putin. ICE face BMW-ul diferit fata de ...Audi, Mercedes etc.

    Electricul ii va uniformiza, nici o diferenta intre outputurile motoarelor electrice, puterea si cuplu sunt liniare, evident la puteri similare. 

    Iar la interior alte firme sunt superioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb