Grupul hotelier Danubius - cifră de afaceri în creştere cu 20%

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 22 decembrie 2015

Grupul hotelier Danubius - cifră de afaceri în creştere cu 20%

43.000 de turişti au trecut în 2015 pragul celor trei hoteluri aflate în portofoliul grupului hotelier Danubius Sovata. Dintre aceştia, peste 32.000 au fost români şi 12.000 turişti străini. Ei au generat o cifră de afaceri de 36 milioane de RON, o creştere cu 20 % faţă de 2014, potrivit unui comunicat de presă al grupului hotelier.

Complexul turistic deţinut de Danubius Hotels Group este format din hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata(4 stele), Danubius Health Spa Resort Brădet (4 stele) şi Hotel Făget(2 stele). Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziţia turiştilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

Erik Szoboszlai, director de vânzări la Danubius Health Spa Resort Sovata, a declarat: "Clientul spa poate să fie client de weekend, care vine din oraşele mari ale ţării, sau poate să fie o mamă sau un tată care vine împreună cu famila la relaxare şi a ales hotelul nostru pentru spa. Turiştii români petrec 3 - 4 zile la noi, pe când străinii vin de obicei pentru minim o săptămână la spa. În timpul verii, spa-ul nu are atât de mare importanţă, fiindcă turiştii cazaţi la noi beneficiază de intrare liberă la ştrandurile Lacul Ursu şi lacul Aluniş. Turiştii care vin la Sovata sunt atraşi de apă atât în timpul verii, cât şi iarnă. Apa din lacurile sărate îi atrage vara, iar apa din piscine iarna. Faptul că la centrul spa se poate face baie în apa sărată din lacul Ursu pe tot timpul anului conferă hotelurilor o atractivitate deosebită".

În perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit în România 7 milioane de euro în realizarea unui upgrade al hotelului Brădet (2 stele), devenit acum Danubius Health Spa Resort Brădet (4 stele), care a câştigat 2 stele şi care a intrat astfel în categoria hotelurilor de (4 stele) Superior. În ceea ce priveşte viitorul, sunt vizate noi investiţii, care vor consta în renovarea Hotelului Făget (2 stele) şi construcţia unei piscine exterioare, precum şi amenajări ale ştrandului Lacul Ursu.

Hotelurile superioare, Sovata şi Brădet, comunică între ele şi, totodată, cu SPA-ul (Emporium Wellness&Beauty), prin intermediul unui tunel subteran. SPA-ul face parte dintr-un complex balnear integrat şi oferă servicii medicale, de relaxare, wellness şi fitness, precum şi cure şi tratamente ginecologice şi de recuperare medicală. Totodată, Complexul pune la dispoziţia clienţilor săi patru piscine cu apă dulce şi sărată, Jacuzzi, circuit Kneipp, sala de fitness, saună, aromă-saună, precum şi piscine pentru copii.

În România, Grupul Danubius crede în turismul medical şi zona de spa medical, Andrei Rusu, directorul administrativ al hotelurilor din Sovata, precizând: "Puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu şi a nămolului binefăcător este uluitoare. Obiectivul nostru? Să ajutăm oamenii să se vindece şi să fie mai sănătoşi. De aceea, punem la dispoziţia turiştilor pachete de cazare şi tratament cu beneficii extinse, de la eliminarea stresului la tratarea infertilităţii, a alergiilor şi a altor afecţiuni".

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se află la mai puţin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitatea sa ridicată i-a adus supranumele de Marea Moartă a Transilvaniei.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, deţinând un portofoliu de 56 hoteluri locate în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia şi România.

În perioada 2003 - 2014 grupul a investit în România 21,4 milioane de euro, astfel: în anul 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investiţiei fiind de circa 8 milioane de euro; în 2007 s-a renovat centrul de conferinţe al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, construindu-se patru săli de conferinţe cu o capacitate de circa 500 persoane, valoarea investiţiei fiind de circa 3,8 milioane de euro; în anul 2011 s-a lărgit centrul spa al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 2,6 milioane de euro - au fost construite patru piscine, patru saune şi o nouă sală de fitness; în perioada 2013 - 2014 s-a renovat complet hotelul Brădet, acum Danubius Health Spa Resort Brăde t(4 stele), valoarea investiţiei fiind de 7 milioane de euro.

În planul de dezvoltare al Grupului Danubius Hotels pentru România, Hotelul Danubius Sovata este hotelul pentru spa şi tratamente, Danubius Brădet este hotelul de lux pentru conferinţe şi leisure, iar hotelul Făget urmează să devină un hotel de (3 stele) pentru grupuri şi turişti individuali cu bugete mai restrânse. Compania are la ora actuală peste 270 de angajaţi în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb