Grupul Lenovo - venituri nete în creştere cu 65% în primul trimestru

F.D.
Companii / 19 august

Grupul Lenovo - venituri nete în creştere cu 65% în primul trimestru

Lenovo Group Limited, împreună cu filialele sale, a anunţat rezultatele obţinute în primul trimestru al anului fiscal 2024/25, raportând o profitabilitate îmbunătăţită în toate segmentele de activitate şi înregistrând progrese semnificative în ceea ce priveşte valorificarea oportunităţilor AI hibride. Veniturile Grupului au crescut cu 20% de la an la an, ajungând la 15,4 miliarde USD, venitul net a crescut cu 65% de la an la an, ajungând la 315 milioane USD pe o bază non-Hong Kong Financial Reporting Standards (non-HKFRS), iar mixul de venituri obţinute din activităţi non-PC a crescut cu cinci puncte de la an la an, atingând un maxim istoric de 47%, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Grupul deţine o poziţie unică şi este bine pregătit să fie lider în era inteligenţei artificiale hibride datorită portofoliului său complet de dispozitive cu inteligenţă artificială, cum ar fi PC-urile cu inteligenţă artificială, serverele cu inteligenţă artificială care sunt compatibile cu toate arhitecturile importante, precum şi soluţii şi servicii complexe cu inteligenţă artificială nativă şi integrată. Feedback-ul utilizatorilor privind PC-urile AI Lenovo, definite prin cinci caracteristici cheie, a fost încurajator, primele PC-uri AI fiind lansate în luna mai şi multe altele urmând să fie prezentate în cadrul IFA şi Tech World în cursul acestui an. Grupul este încrezător că va deţine o poziţie de lider în ceea ce priveşte cota de piaţă pentru următoarea generaţie de PC-uri cu inteligenţă artificială, care ar trebui să reprezinte mai mult de 50% din piaţa PC-urilor până în 2027, precum şi o poziţie de lider în ceea ce priveşte valorificarea oportunităţilor uriaşe de creştere din întreaga piaţă IT. Grupul şi-a menţinut angajamentul în domeniul inovării, cheltuielile R&D crescând cu 6% de la an la an, până la 476 milioane USD.

În ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare, în mai 2024, Lenovo a anunţat o colaborare strategică cu Alat, o filială a PIF, o investiţie sub formă de obligaţiuni convertibile din partea Alat şi o emisiune de warrant-uri. Aceste tranzacţii vor aduce beneficii importante eforturilor Grupului de a-şi accelera procesul de transformare printr-o mai mare flexibilitate financiară, de a valorifica avântul economic extraordinar din Orientul Mijlociu şi de a-şi diversifica şi consolida prezenţa la nivelul lanţului de aprovizionare cu un nou centru de producţie în Orientul Mijlociu. Tranzacţiile sunt supuse aprobării acţionarilor şi autorităţilor de reglementare.

Yuanqing Yang, preşedinte şi CEO: "Începutul excelent al anului nostru fiscal a fost rezultatul unei strategii clare şi al unei execuţii solide, al capacităţii constante de inovare şi al excelenţei operaţionale, precum şi al avantajelor conferite de faptul că suntem o companie globală. Privind înainte, suntem bine pregătiţi şi avem o poziţie unică pe piaţă datorită portofoliului nostru AI complet care ne va permite să deschidem calea în era inteligenţei artificiale hibride şi să valorificăm oportunităţile uriaşe de creştere la nivelul întregii noastre activităţi. Sunt încrezător că, odată cu redresarea pieţei IT&C, performanţa noastră solidă şi progresul continuu în domeniul inteligenţei artificiale hibride ne vor permite în continuare să obţinem o creştere sustenabilă şi o majorare a profitabilităţii."

Intelligent Devices Group (IDG): Creştere de două cifre a veniturilor şi profitabilitate ridicată, cu succes în domeniul inteligenţei artificiale personale

Performanţa T1 FY24/25:

Divizia IDG a raportat un trimestru puternic cu o creştere de două cifre a veniturilor de la an la an, cu venituri de 11,4 miliarde USD şi o îmbunătăţire de aproape 1 punct a marjei operaţionale de la an la an.

Segmentul de PC-uri şi-a păstrat poziţia de lider de piaţă atât în ceea ce priveşte livrările, cât şi activările de dispozitive, cu o cotă de piaţă globală de 23% şi o creştere superioară faţă de piaţă.

Atât divizia de smartphone-uri, cât şi cea de tablete au înregistrat o creştere puternică a veniturilor de la an la an, de aproximativ 30%, cu o creştere accelerată în cazul smartphone-urilor premium.

Oportunităţi şi creştere sustenabilă:

IDG este încurajat de feedback-ul pozitiv obţinut în urma lansării iniţiale a PC-urilor sale AI pe piaţa din China, cu lansări globale ulterioare la IFA şi Tech World în cursul acestui an.

Piaţa PC-urilor intră într-un nou ciclu de împrospătare datorită PC-urilor cu inteligenţă artificială, această categorie urmând să crească şi să reprezinte peste 50% din totalul pieţei PC-urilor până în 2027. Grupul este încrezător că va fi lider de piaţă în segmentul PC-urilor AI de ultimă generaţie.

IDG va continua să prezinte inovaţii revoluţionare la nivelul portofoliului său pentru a exploata întregul potenţial al unui agent AI personal, valorificând şi consolidând în acelaşi timp parteneriatele sale strategice pentru a dezvolta un portofoliu mai diversificat şi un ecosistem mai variat.

Grupul de soluţii de infrastructură (ISG): Creştere accelerată şi profitabilitate îmbunătăţită, susţinând infrastructura hibridă

Performanţa T1 FY24/25:

Datorită creşterii solide a activităţilor din domeniul Cloud Service Provider, ISG a înregistrat un venit trimestrial record de 3,2 miliarde USD, în creştere cu 65% de la an la an, şi a redus pierderile operaţionale atât de la trimestru la trimestru, cât şi de la an la an.

Veniturile combinate din stocare, software şi servicii au înregistrat o creştere semnificativă de 59% de la an la an, stabilind un nou record.

Veniturile generate de serverele ISG Neptune TM cu răcire cu lichid au crescut cu peste 50%, datorită beneficiilor lor unice în materie de sustenabilitate, în contextul în care nevoile industriei în materie de workload-uri AI sunt în creştere.

Oportunităţi şi creştere sustenabilă:

ISG se concentrează pe redresarea profitabilităţii prin optimizarea modelului de afaceri pentru segmentele sale enterprise şi IMM, în special prin simplificarea portofoliilor şi îmbunătăţirea operaţiunilor.

ISG va continua să valorifice tehnologia de răcire cu lichid, lider în industrie, pentru a răspunde exigenţelor din ce în ce mai mari în materie de workload-uri AI, dar şi noilor oportunităţi de creştere de pe piaţa serverelor şi stocării AI.

În plus, ISG va continua să dezvolte parteneriate strategice cheie şi să construiască platforme de infrastructură care să susţină soluţii AI hibride.

Grupul de soluţii şi servicii (SSG): Marjă ridicată cu creştere de două cifre şi dezvoltarea enterprise AI

Performanţa T1 FY24/25:

SSG a înregistrat al 13-lea trimestru consecutiv de creştere a veniturilor de două cifre de la an la an, cu venituri de 1,9 miliarde USD.

Marja operaţională în primul trimestru a fost de peste 20% - consolidându-şi poziţia de motor de creştere al grupului şi de contribuitor la profit.

Mixul de venituri din segmentul de managed services şi serviciile în zona de proiecte şi soluţii a crescut cu trei puncte de la an la an şi reprezintă 55% din veniturile SSG.

Oportunităţi şi creştere sustenabilă:

Se preconizează că serviciile AI vor creşte de aproape două ori mai rapid decât piaţa în ansamblu şi vor deveni principalul motor al pieţei serviciilor IT în următorii câţiva ani.

Lenovo va continua să integreze inteligenţa artificială în ofertele sale cheie, cum ar fi Digital Workplace Solutions, Hybrid Cloud şi soluţiile de sustenabilitate.

SSG va dezvolta mai multe servicii native AI pentru a impulsiona adopţia AI şi a genera un ROI măsurabil al AI pentru clienţi, ajutând astfel la accelerarea procesului de transformare al acestora.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb