Grupul leton "Arvi" va construi la Iaşi unica fabrică de îngrăşăminte ecologice din ţară

Doru Mocanu,Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 16 mai 2005

Reprezentantul firmei letone şi-a exprimat intenţia să cumpere şi "Nectar" din Paşcani

Unica fabrică de îngrăşăminte ecologice din România ar putea funcţiona lîngă Iaşi, pe un amplasament situat în vecinătatea secţiei din Holboca a "CET" SA. Investiţia ar putea fi realizată de către societatea letonă "Arvi", ai cărei reprezentanţi au purtat deja o discuţie de principiu cu conducerea Consiliului Judetean Iaşi.

Domnul Lucian Profir, vicepreşedinte al Consiliului Judetean Iaşi, a declarat că s-a întîlnit cu acţionarul principal al companiei "Arvi", domnul Vidmentes Kucinskas, care a venit la Iaşi însoţit de domnul Vladimir Krusneski, care are dublă naţionalitate, română şi moldovenească, ocazie cu care s-a discutat pe marginea proiectului societăţii din Letonia. "O dată cu intrarea în Uniunea Europeană, agricultura se va baza pe îngrăşămintele ecologice, iar fabrica de la Iaşi ar fi singura din ţară cu acest profil.

Investiţia se va realiza lîngă Iaşi, în zona Holboca, unde cetăţeanul moldovean a achiziţionat deja terenul necesar realizării proiectului. Fabrica va intra în funcţiune în circa trei ani şi va asigura cîteva sute de locuri de muncă", a precizat domnul Profir.

Intenţiile de afaceri în economia Iaşiului ale companiei letone nu se opresc aici, reprezentantul "Arvi" exprimîndu-şi intenţia să cumpere şi fabrica de zahăr "Nectar" din Paşcani. În acest sens, potenţialul investitor a solicitat administraţiei judeţene ieşene sprijinul în vederea iniţierii discuţiilor cu părţile abilitate în a negocia un eventual transfer al dreptului de proprietate asupra SC "Nectar" SA. Societatea păşcăneană se afla într-o situaţie dificilă, în urma declanşării procedurii de faliment, ca urmare a solicitării Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi. Potrivit primelor constatări, datoriile totale ale fabricii se ridică la circa 130 de miliarde de lei, statul fiind principalul creditor, cu 75 de miliarde de lei. Pe de altă parte, este greu de crezut că sumele care vor fi obţinute în urma lichidării societăţii vor putea acoperi măcar în parte datoriile existente, în condiţiile în care practic nu prea a mai rămas nimic de vîndut din fabrica de zahar. Circa 70% din societate a fost cumpărată sub formă de active, de către SC "Interwoods" SRL, anul trecut, cînd Banca Comerciala Română a scos la licitaţie ipotecile deţinute în contul unui credit contractat în 1998.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb