Grupul Rompetrol a oferit pentru preluarea RRC 0,0625 lei/acţiune

F.A
Companii / 27 ianuarie 2010

Preţul oferit de grupul Rompetrol pentru preluarea Rompetrol Rafinare (RRC) a fost de 0,0625 lei/acţiune, uşor peste cotaţia din piaţă, dar mai mic decât valoarea activului net contabil conform ultimei situaţii financiare auditate, motiv pentru care CNVM a respins oferta depusă, relatează NewsIn.

Grupul Rompetrol trebuie să amendeze până luni preţul din oferta publică de preluare în cazul Rompetrol Rafinare (RRC), în sensul depunerii depunerii documentaţiei necesare derulării ofertei la preţul minim conform prevederilor legale, adică 0,0741 lei/acţiune.

"Am considerat că preţul nu este echitabil faţă de acţionarii minoritari. Noi am considerat că preţul corect, având în vedere toate datele pe care le avem la dispoziţie, este cel care face referire la valoarea activului net, conform ultimelor situaţii financiare auditate, acesta fiind de 0,0741 lei pe acţiune. Drept urmare, până luni, Rompetrol trebuie să vină cu un aranjament de preţ la această ofertă", au declarat surse din CNVM.

În schimb, Comisia a aprobat documentele ofertei obligatorii de preluare în cazul Rompetrol Well Services (PTR), preţul din ofertă fiind de 0,43 lei. Oferta în cazul PTR se va derula în perioada 3 februarie - 23 februarie şi va fi intermediată de BRD SocGen.

Acţiunile Rompetrol Rafinare Constanţa şi Rompetrol Well Services au fost suspendate de la tranzacţionare începând cu ora 11:50, potrivit unei decizii a Comisiei, care urma să anunţe hotărârea cu privire la cele două oferte.

Tranzacţiile cu acţiuni Rompetrol Well Services vor fi reluate mâine la BVB, în vreme ce în cazul Rompetrol Rafinare, CNVM a decis menţinerea suspendării. Ultimul preţ al titlurilor PTR a fost de 0,4030 lei, cu 6% mai mic decât cel din ofertă, în vreme ce cotaţia acţiunilor RRC era de 0,0618 lei, la ora 11:50.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb