Cititorii ziarului BURSA au anticipat decizia luată ieri de premierul Florin Cîţu. 55% dintre cei 1488 de respondenţi la sondajul iniţiat de ziarul nostru în urma evenimentelor de săptămâna trecută de la Spitalul Foişor au votat pentru demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, în timp ce 45% au susţinut că acesta trebuie să îşi continue mandatul.
Sondajul derulat de ziarul BURSA a avut o fluctuaţie interesantă în privinţa procentelor respective. Se pare că marţi dimineaţă a existat o mobilizare din partea susţinătorilor lui Vlad Voiculescu, care s-a reflectat la un moment dat în rezultatele parţiale ale sondajului, când 65% dintre respondenţi afirmau că acesta trebuie să rămână ministru al Sănătăţii. După acest moment, pe parcursul zilei, până la miezul nopţii - când sondajul a fost oprit -, a crescut însă numărul celor care solicitau demiterea lui Vlad Voiculescu, astfel că rezultatul final al sondajului i-a fost defavorabil fostului ministru al Sănătăţii.
Astfel că, ieri dimineaţă, înainte ca prim-ministrul Florin Cîţu să anunţe revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan, rezultatul final al sondajului arăta că 55% din respondenţi erau de acord cu demiterea ministrului Sănătăţii.
Prim-ministrul i-a revocat din funcţii pe cei doi şi a stabilit ca vicepremierul Dan Barna să preia interimatul la Sănătate. Revocarea ministrului Sănătăţii a fost aprobată de preşedintele Klaus Iohannis.
"Lupta cu pandemia a întins la maximum resursele statului, în special în sistemul de sănătate (...). Ca să avem succes, am spus că e nevoie de încredere în instituţiile statului. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţii rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii. Îi asigur pe toţi românii că eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare constituită în urma votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, şi nu în jurul unor persoane", şi-a motivat decizia prim-ministrul Florin Cîţu, în cadrul unei scurte declaraţii de presă.
Imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu, aproape toţi liderii alianţei politice USR PLUS au acuzat gestul premierului.
Dacian Cioloş, copreşedintele USRPLUS, şeful grupului Renew Europe din Parlamentul European, a spus: "Modul în care a procedat Florin Cîţu, înaintând preşedintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu, fără consultarea conducerii Alianţei USR PLUS şi a Coaliţiei, este absolut inacceptabil".
La rândul său, Ionuţ Moşteanu, liderul grupului deputaţilor USRPLUS, a declarat: "Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie".
• Rămaşi fără Voiculescu, cei de la USR PLUS vor înlocuirea premierului Florin Cîţu
Referitor la o eventuală rupere a coaliţiei de guvernare, domnul Moşteanu a precizat: "Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. (...) Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu a fost demis fără o discuţie în coaliţie".
În replică la acuzele aduse premierului de către partenerii coaliţiei de guvernare, Ludovic Orban, preşedintele PNL a spus: "Este nu doar dreptul ci şi obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a guvernului şi de a interveni când e necesar pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernarea şi servirea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru. (...)
Un ministru nu a acţionat în cadrul coerent, în baza spiritului de echipă şi pe baza obiectivelor asumate. (...) Urmărind firul evenimentelor şi al declaraţiilor publice din ultima lună, se vede că s-a ajuns în acest punct în care era absolut necesar ca premierul să ia această decizie".
Ludovic Orban a ţinut să precizeze că Florin Cîţu se bucură de sprijinul liberalilor pentru a continua activitatea de la Palatul Victoria, că este dreptul USR PLUS de a nominaliza o altă persoană pentru funcţia de ministru al Sănătăţii şi că singura opţiune politică a PNL este actuala coaliţie de guvernare, alături de partenerii din UDMR, USR PLUS şi grupul minorităţilor naţionale.
"Nu există niciun motiv pentru schimbarea din funcţie a lui Florin Cîţu. Prim-ministrul PNL este Florin Cîţu şi PNL îl susţine pe Florin Cîţu. E firesc să apară o anumită supărare, după decizia de azi, în rândul partenerilor de coaliţie, dar dreptul USR PLUS de a desemna ministrul Sănătăţii nu îl contestă nimeni. (...) România are nevoie să fie guvernată, are nevoie de un guvern care să acţioneze în interesul cetăţenilor, care să pună în practică programul de guvernare şi sunt convins că toţi colegii noştri de coaliţie înţeleg acest lucru", a precizat Ludovic Orban.
Din păcate pentru preşedintele PNL, liderii USR PLUS nu au ajuns la aceeaşi concluzie în urma şedinţei Biroului Permanent al alianţei politice. Ei au decis să îi retragă sprijinul politic premierului Florin Cîţu şi să stabilească, prin negocieri la vârful coaliţiei de guvernare, modul în care se vor desfăşura lucrurile în perioada următoare.
Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS a precizat că decizia demiterii lui Vlad Voiculescu este "o decizie unilaterală, imatură" din partea premierului şi "ridică mari semne de întrebare asupra capacităţii lui Florin Cîţu de a conduce coaliţia de guvernare".
"Decizia lui Florin Cîţu aruncă coaliţia de guvernare într-o criză majoră, în urma căreia Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. Există dreptul premierului de a evalua performanţa miniştrilor. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu", a spus Dan Barna, care a arătat că USR PLUS va găsi o soluţie pentru asigurarea interimatului funcţiei de ministru al Sănătăţii.
Barna a mai spus că lui Vlad Voiculescu i s-au reproşat lucruri pe care nu le-a avut în atribuţie.
"Campania de vaccinare este coordonată direct de premierul României şi faptul că suntem pe ultimele locuri, 26 din 27, la nivelul Europei, nu arată nici performanţă şi nici înţelepciune strategică. Sunt de acord cu premierul: România nu stă într-o singură persoană", a spus copreşedintele USR PLUS cu aluzie la necesitatea înlocuirii din funcţie şi a lui Florin Cîţu.
Liderii USR PLUS au solicitat de asemenea o întâlnire de urgenţă a coaliţiei de guvernare ce ar urma să stabilească, din punctul lor de vedere, retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu, viitoarele coordonate ale colaborării dintre respectivele formaţiuni politice şi accelerarea reformelor asumate prin programul de guvernare.
Ce nu iau în calcul nici Dan Barna, nici Dacian Cioloş este că o cădere a guvernului Cîţu ar semăna izbitor cu modul în care PSD-ul condus de Liviu Dragnea a schimbat guvernele Grindeanu şi Tudose.
• Alexandru Rafila: "Vlad Voiculescu, total incapabil să răspundă nevoilor populaţiei în gestionarea pandemiei"
Referitor la demiterea lui Voiculescu, Claudiu Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - a susţinut că ea este rezultatul grupurilor de interese mafiote din sănătate.
"Azi mafia din sistemul de sănătate de stat a câştigat din nou. (...) Din banul muncit de dumneavoastră trăiesc aceşti paraziţi. Aceşti hibrizi între hidră şi căpuşă, pe care îi ştim cu toţii. Ne-am obişnuit să le zicem generic «mafie». Iată că mafia din sănătate a câştigat şi azi. (...) acest sistem (...) se urcă pe cadavre să rămână mufat la banii din taxele şi impozitele plătite de fiecare om care lucrează în România", arată Claudiu Năsui.
Singurii parteneri echilibraţi din guvernare par a fi cei de la UDMR, care prin intermediul preşedintelui Kelemen Hunor au arătat că "demiterea unui ministru e prerogativa constituţională exclusivă a premierului; această decizie nu se comentează, ci se aplică".
"UDMR acceptă această decizie şi susţinem coaliţia, deoarece împreună ne-am asumat responsabilitatea pentru conducerea ţării. Avem nişte deziderate mari, importante pentru ţară, trebuie numit un ministru nou în fruntea ministerului cât mai curând, şi continuăm conform acordului de coaliţie", a precizat Kelemen Hunor, vicepremier în cadrul guvernului Cîţu.
Printre cei care s-au declarat satisfăcuţi de demiterea lui Vlad Voiculescu au fost parlamentarii PSD. Deputatul Alexandru Rafila, reprezentantul ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat: "Considerăm că decizia premierului e perfect justificată. Noi am fost consecvenţi din punct de vedere politic, dar şi din punct de vedere tehnic, pentru că am solicitat acest lucru, pentru că rolul lui Vlad Voiculescu, ca ministru al Sănătăţii, era să răspundă nevoilor populaţiei în gestionarea pandemiei. S-a dovedit total incapabil să o facă. (...) Evidenţa faptelor a depăşit orice închipuire şi am ajuns în situaţia în care Ministerul Sănătăţii funcţiona în afara Guvernului României. Demiterea lui Vlad Voiculescu este un gest de responsabilitate al premierului, dar care vine târziu. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a dus la pierderea controlului pandemiei. (...) Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de un om cu experienţă în administraţie, care cunoaşte sistemul din sănătate şi care poate aduce la aceeaşi masă persoane care poate nu sunt agreabile din punct de vedere politic, dar sunt competente din punct de vedere profesional. (...) Există o limită pe care Vlad Voiculescu a depăşit-o de mult".
Domnia sa a spus că nu crede că USR PLUS va ieşi de la guvernare, deoarece alianţa politică este grevată de interese economice foarte mari, interese care s-ar răsfrânge şi în zona Ministerului Sănătăţii.
"Modul în care încearcă să ţină de funcţii îmi demonstreaza că dorinţa lor nu este de a pleca de la guvernare, ci dimpotrivă", a afirmat Alexandru Rafila.
Ulterior, PSD a menţionat printr-un comunicat de presă că, dacă membrii coaliţiei de guvernare nu sunt în stare să îşi rezolve problemele, social-democraţii sunt pregătiţi de alegeri anticipate.
• Ordinul privind criteriile de carantinare, fatal pentru mandatul lui Vlad Voiculescu
Se pare că bomboana pe coliva demiterii lui Voiculescu a constituit-o ordinul de ministru privind noile criterii de carantinare a localităţilor în timpul stării de alertă, ordin care a fost întocmit şi semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan (căreia ministrul i-a delegat o parte din atribuţii), fără să fie discutat nici măcar cu premierul Florin Cîţu şi nici cu secretarul de stat Raed Arafat, care conduce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit respectivului act administrativ publicat în Monitorul Oficial, carantinarea unei localităţi va fi ridicată doar atunci când rata de incidenţă scade sub 3 persoane la mia de locuitori, fapt care înseamnă o înăsprire a actualelor măsuri luate de guvern săptămâna trecută când a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Mai ales că premierul Florin Cîţu şi secretarul de stat Raed Arafat anunţaseră anumite relaxări ale măsurilor pentru perioada pascală de la începutul lunii mai.
Cu privire la acest ordin, deputatul Ionuţ Moşteanu a arătat că nu crede că ordinul respectiv justifică demiterea lui Vlad Voiculescu.
"Premierul era informat, discuţia despre criterii de carantină era de o lună. Ordinul conţine recomandări pentru autorităţile locale, dar stabileşte mai multe criterii şi aduce echilibru privind deciziile de carantinare între localităţi", a precizat liderul grupului deputaţilor USRPLUS.
Nu de aceeaşi părere este şi Ludovic Orban, preşedintele PNL care a spus: "Nu poţi să emiţi un ordin privitor la restricţii, la carantinarea localităţilor, fără să consulţi premierul, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi alte instituţii din domeniu. Să nu îmi spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost publicat în Monitorul Oficial fără să ştie ministrul".
• Trei luni, pline de convulsii la Sănătate
Mandatul lui Vlad Voiculescu a fost unul controversat, dacă ţinem cont de aşteptările mari pe care cetăţenii le-au avut din partea fostului ministru al Sănătăţii şi rezultatele palpabile din ultimele trei luni. Toată lumea ştie că, după 30 de ani, în care investiţiile în sistemul public de sănătate au fost deficitare la nivelul întregii ţări, şi că în trei luni de mandat noul ministru nu putea face prea multe. Dar credem că anumite situaţii puteau fi evitate. Şi aici ne referim la tragedia de la Matei Balş, incendiu în urma căruia şi-au pierdut iniţial viaţa şase pacienţi, transferul pe timpul nopţii a pacienţilor de la Spitalul Foişor, pentru a-l transforma în spital Covid, tragedia de la spitalul Victor Babeş, în urma căreia au decedat trei persoane.
Cele trei situaţii puteau fi gestionate altfel, dacă fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, odată ajuns în funcţie la finalul anului trecut, ar fi monitorizat atent punerea în aplicare a măsurilor dispuse în rapoartele întocmite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă după verificarea spitalelor în urma tragediei din 15 noiembrie 2020 la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Neamţ, când au murit 12 persoane bolnave de Covid-19.
În loc să se ocupe de starea în care se află unităţile medicale, Vlad Voiculescu s-a angrenat în tot soiul de dispute privind campania de vaccinare, privind centrele de vaccinare speciale din unităţile sanitare ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne, privind raportările ratei de incidenţă, al modului de calcul al acesteia. În acest timp, în spitalele Covid au continuat zilnic să moară peste 100 de pacienţi, unii din cauza condiţiilor tehnico-medicale deficitare din unităţile sanitare. Mai mult, Vlad Voiculescu a dovedit şi o lipsă de empatie cu pacienţii din sistemul public de sănătate, aşa cum a fost în cazul transferării bolnavilor din spitalul Foişor, despre care a afirmat că erau fericiţi.
La această situaţie, ar trebui să adăugăm şi faptul că Ministerul Sănătăţii condus de Vlad Voiculescu nu a plătit timp de trei luni indemnizaţiile pentru personalul medical din centrele de vaccinare anti-Covid-19, primele plăţi fiind făcute abia după jumătatea lunii martie.
O parte din aceste lucruri de mai sus au fost sesizate în cursul lunii februarie în moţiunea simplă depusă de parlamentarii PSD împotriva ministrului Sănătăţii, moţiune ce a fost respinsă de Camera Deputaţilor cu 161 de voturi în favoarea lui Vlad Voiculescu, 140 de voturi contra şi o abţinere, în 17 februarie 2021. De aceea, la începutul acestei săptămâni, PSD a introdus o nouă moţiune simplă împotriva fostului ministru al Sănătăţii, moţiune care a fost restrasă ieri de deputaţii semnatari, deoarece a rămas fără obiect după demiterea lui Vlad Voiculescu.
Singurul lucru notabil ce rămâne după mandatul scurt al lui Vlad Voiculescu este faptul că, pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, funcţiile de preşedinţi ai celor 41 de case judeţene de asigurări de sănătate vor fi ocupate prin concurs şi nu vor mai fi numiţi acolo oameni politici. Cel puţin aşa ar trebui să fie conform condiţiilor şi metodologiei aprobate de fostul ministru al Sănătăţii.
Tot în mandatul lui Vlad Voiculescu s-a reuşit, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alocarea a 50 milioane euro fonduri nerambursabile din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 pentru spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID din sistemul sanitar public din România pentru investiţii care să asigure instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă, în aşa fel încât să crească gradul de securitate la incendii. Din banii respectivi, pot fi reabilitate, modernizate şi extinse, totodată, infrastructurile electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi infrastructurile de fluide medicale.
În privinţa înlocuitorului lui Vlad Voiculescu, ieri au fost vehiculate mai multe nume. Printre acestea, se numără cele ale senatorului Adrian Wiener, fost director al spitalului judeţean Arad, şi deputatului Emanuel Ungureanu, cel care îi atrăgea atenţia lui Vlad Voiculescu, cu prilejul moţiunii simple din luna februarie, că, dacă doreşte să aibă succes în fruntea Ministerului Sănătăţii, trebuie să demită mai mulţi funcţionari publici cu funcţii de conducere. Se pare însă că Adrian Wiener ar întruni cele mai multe opţiuni pentru ocuparea funcţiei de ministru al Sănătăţii. Rămâne însă de văzut, dacă, în urma negocierilor dintre liderii coaliţiei de guvernare, funcţia de ministru al Sănătăţii va rămâne la USR PLUS.
• Florin Cîţu - interimar la Sănătate
Premierul Florin Cîţu va asigura interimatul în fruntea Ministerului Sănătăţii, până când USR PLUS va nominaliza o altă persoană pentru funcţia respectivă.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul de desemnare premierului, ca ministru interimar al sănătăţii, după ce vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a refuzat asigurarea interimatului.
"Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate am înaintat preşedintelui o nouă propunere, în persoana subsemnatului. Am avut o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine voi avea două conferinţe online, cu toţi directorii DSP şi toţi directorii spitalelor Covid. Rămâne o prioritate asigurarea celor 1600 de paturi pentru secţiile de Terapie Intensivă, precum şi campania de vaccinare. Mâine vom avea şedinţă de guvern, unde o parte din actele pe care le vom aproba vin de la Ministerul Sănătăţii şi sunt acte normative care nu suportă amânare", a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, după preluarea interimatului.
1. Cam 80% a fost
(mesaj trimis de Cristian în data de 15.04.2021, 04:22)
Cam 80% a fost dorința reală de demitere dar a intervenit propaganda și a tras înapoi votul.
Următorul pe lista de demiteri e hitleristul de Arafat
1.1. 55% (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 11:36)
55% dintre cititori Bursa se regasesc sau sunt mai apropiati de tabara PNL
asta poate fi si procentul alegatorilor care au tot felul de avantaje oferite de
gașca PNL PSD care a capusat economia
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de MAKE în data de 15.04.2021, 11:59)
Este vorba despre 55% din 1488 (adica, 813) dintre cititorii BURSA care au votat in cadrul Sondajului BURSA, de la 12.04, orele 22.00, pina la 14.04 orele 18.00 (mai putin de 48 de ore).
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 14:26)
Ai uitat de cireada usr-plus care este chitita sa distruga tot, dupa mintea lor de mutanti.
2. Voiculescu a fost debarcat
(mesaj trimis de Cristian în data de 15.04.2021, 04:36)
Voiculescu a fost debarcat pentru că, prin practici hitleriste, descurajează practic vaccinarea. Ceea ce face guvermul în întregul lui dar...mai cu perdea. Băieții ăștia dinamitează practic vaccinarea, lumea se uită la ei cu teamă. In loc să fie o atmosfera de liberate și optimism sa meargă lumea la vaccinare in Romania avem o atmosfera de hitlerism in care lumea prefera să stea în casă și să nu aibă de-a face cu statul.
Asta e motivul pentru care Iohannis a pus umărul la debarcarea lui Voiculescu, faptul că se duce in cap planul de vaccinare la care a muncit atâta timp tot atât mașinăria de propagandă neimarxista.
Frustrarea liderilor USR Plus e de înțeles în contextul în care fascismul nu se rezuma doar la Voiculescu ci ÎNTREAGA conducere a statului român este implicată în aceiași proces hitlerist la adresa poporului, adică Iohannis, Arafat, Catzu, Gheorghiță.... toată gașca sinistră. De aici frustrarea USR că au fost împinși in față și puși să deconteze. Dar le vine randul și la alde Arafat. Poporul e cu ochii pe ei....
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Pandele în data de 15.04.2021, 07:43)
Omule, insomnia iti afecteaza exprimarea, tu citesti ce scrii? fascistii hitleristi neomarxisti "descurajeaza vaccinarea", pe de alta parte aveau "planul de vaccinare" la care au muncit. Avand in vedere ca e un nick probabil al unei ekipe de trolli proPutin, banui ca esti skimbul de noapte, cand e lasat sa posteze prostul ekipei....
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 07:45)
... punct de vedere: ... zadarnicirea vaccinarii justifica prelungirea starii de asediu, pardon, de alerta ... si expune juridic statul ... vaccinarea este voluntara tocmai pentru a nu expune juridic statul ... companiile producatoare s-au scos ... eliminarea anumitor vaccinuri de pe piata prelungeste starea de alerta si elimina concurenta ... izolarea/carantinarea omoara economia si (oricum) scoate lumea in strada ... masurile exagerate sunt impinse de trepadusi de prin ministere numai buni de sacrificiu daca nu tine fenta ... decizia lui citu pare una de asumare ... de la mine are o bila alba ...
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Geala în data de 15.04.2021, 08:49)
Putin nu are liniste si nici alte probleme. A dat ordin sa se activeze trolli de aici. E foarte important pentru Rusia sa loveasca alianta tefelista/bolsevica/usr/plus. Interesant este ca inca sunt destui trepanati care mai cred aceste rasini tefeliste/useriste. Pe mine nu ma plateste Putin, sunt in solda lui Kim care are interese majore pe aici.
2.4. Gresesti (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de Cristian în data de 15.04.2021, 08:49)
Gresesti. Statul nu-i expus juridic în hitlerism, e acoperit in hârtii, dacă asta te preocupa. Iar treaba cu economia blocată e o gogorița. Statul știe exact cat pierde din blocarea HORECA și și-a asumat aceasta pierdere. Miza e alta, un proiect pilot de hitlerism planetar care sa mature tot.
Vaccinarea nu aduce niciun beneficiu real in planul libertăților umane, doar un pic de confort psihologic pentru cei vaccinați
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 09:54)
Cristica, asa ti se intampla daca nu mergi la scoala. Te ia avantul profetiei si o iei razna, nu mai esti coerent, repeti ca o placa stricata, hitlerism, fascism, neomarxism, Fiara si iudeo-masoneria. Incoerent, betiv, satesc (adica, taran fudul, care face pe desdptu' la bufetul de pe ulita). Azi trebuie sa te culci si sa plangi. Mai bea o tuica, hai noroc si noapte buna!
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 12:03)
Imi place asta cu hitlerismu"! Este atat de analfabetica incat nu mai ai nici o pretentie de la autor. Este dezarmanta!
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 13:55)
nu te sustin in gargara cu Putin , dar in rest ai nimerit-o !
2.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 13:55)
nu te sustin in gargara cu Putin , dar in rest ai nimerit-o !
2.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 14:29)
Daca esti dezarmat vine un smecher si ti-o trage.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 07:43)
Vlad Voiculescu nu s-a purtat ca un ministru responsabil pentru sanatatea romanilor .A ramas un ong ist care si-a adunat prietenii din proiect la bucate,fara a cere macar elementarul certificat ORNISS.Nu s-a ridicat la nivelul de politician si ministru nici in primul mandat nici acum.Mai grava este situatia lui Dan Barna.Reactia lui ne-a lamurit.Bine ca nu a ajuns Barna presedinte,abia atunci vedeam Romania in groapa.Pentru el nu exista romani ci neomarxisti si atat.Doar atat poate domnul Dan Barna .Tineret TREZESTE-TE !
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Pandele în data de 15.04.2021, 07:46)
Barna preshedinte? sa fim serioshi, omu' e o ilustrare a zicalei "'nalt ca bradu, prost ca gardu". ala micu shi carunt face ce vrea cu el....
3.2. Nu stiu daca presedinte (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 15.04.2021, 11:28)
Nu stiu daca presedinte dar, dupa cum au sarit de fund in sus neomarxistii la debarcarea lui, rezulta ca FIARA avea planuri mari cu acest limbric politic (varianta de premier, sau ceva).
Ce o fi in capetele l-alde Barna si Ciolos, bai nene.. cum vad ei, in mintea lor, turma de oi din Romania??
Barna, cel putin, duduie de fascism...
4. Adrian Wiener a dat like
(mesaj trimis de V. în data de 15.04.2021, 09:33)
La exterminarea celor unvaccinated! E propus ministru al Sanatatii! Lucrurile se complica acolo, in Ro! Un privilegiat al celor adusi pe umerii trupelor speciale din Stepa in urma cu 30 si ceva de ani spune ca medicii care refuza vaccinarea anti-Covid-19 sa fie dati afara! ! Ei, acesti negative influenceri, erau generatori de saracie, de sanatate neveritabila, neregeneratoare! Un fost informator la Secu cu patratul de vaccinare la brat cerea ca persoanele nevaccinate sa faca online! De lipsa de zgarie-nori, de lipsa de autostrazi, de spitale moderne, in locuri exotice! Un fost informator la Secu cerea ca persoanele nevaccinate sa faca online! Multi romani se saturasera si voiau sa se confrunte pe strazi cu acesti neaveniti! Nu se mai putea rabda acest regim de peste 35 de ani, aceasta mascarada!
4.1. Marsh la culcare, delirantule (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 10:53)
Invata sa formulezi o fraza cum trebuie inainte de a deschide gura.
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 11:25)
Bursa, va rugam sa introduceti in Regulamentul comentariilor obligatia exprimarii corecte in romaneste si posibilitatea eliminarii comentariilor prostesti!
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 13:03)
fraierilor.voi nu vedeti ca a scris un robot !!!
4.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 14:23)
Sustin eliminarea comentariilor prostesti, usr-iste, tefeliste
4.5. Sunt plecat de 28 de ani! (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de V. în data de 16.04.2021, 08:43)
Dar cred n-am uitat de romana! Ok, am cautat in dictionar cum se traduce unvaccinated, nevaccinati! PS? Trebuia sa pui un semn al exclamarii la final, deoarece era un ordin, nu!?Traiti pe alta lume, voi, trupetii de la Divizia de Dezinformare! Romania nu are zgarie-nori mai mari de 200 de metri, autostrazi, spitale demne de acest nume! Nu are medicina regeneratoare! Are doar trupeti Secu care tin poporul in chingile saraciei si ale bolilor! De aceea, populatia este foarte catranita si ar iesi in strada sa se lupte cu oprimatorii! Politicienii nu sunt prea iubiti acolo, iar sustinatorii lor sunt considerati colaboratori! Imi pare rau de prietenii ramasi in acea societate infernala! Ramas bun, monstrilor constructori ai acestei societati! Ca sa intelegeti sensul unor expresii, ~invatati, invatati si iarasi invatati~! Cum a spus liderul vostru spiritual, Lenin!
4.6. Ok! (răspuns la opinia nr. 4.5)
(mesaj trimis de V. în data de 16.04.2021, 19:29)
...cred ca...
5. AVERTISMENT extrem de important!
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.04.2021, 13:57)
in 29 martie 2021 a fost semnat un tratat de colaborare militara cu Ucraina!
Este in curs de aprobare la Parlament acest tratat ! Si Ucraina se pregateste sa fie invadata de Rusia!
Solicit cu multa seriozitate Parlamentului SA NU APROBE TRATATUL DE COLABORARE MILITARA CU UCRAINA IN MASURA IN CARE AR TRANSFORMA IN CARNE DE TUN ROMANIA!
Este extrem de necesar ca PSD-AUR si orice alte forte sa se uneasca urgent SI SA REFUZE SEMNAREA ACESTUI TRATAT MILITAR CARE AR TRAGE IMPOTRIVA VOINTEI POPORULUI ROMAN ROMANIA INTR-UN RAZBOI CARE NU E AL NOSTRU !
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.04.2021, 13:59)
daca veti auzi vorbe azi-maine sau luni saptamana viitoare ca Ciuca se pregateste sa fie prim-ministru intr-un guvern de uniune nationala sa stiti ca nebunii de la putere se pregatesc sa bage Romania in razboi IMPOTRIVA VOINTEI POPULARE DIN ROMANIA!
Fiti pregatiti sa ziceti un NU puternic ratificarii in Parlament a acestui tratat militar cu Ucraina!
Romania sa isi mentina neutralitatea !
E o chestiune extrem de groasa ce am semnalat aici!!!!!!!!!!
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.04.2021, 14:04)
am informatii clare si certe in directia asta!
Clasa politica romaneasca a dovedit ca fura, spaguieste, minte, calca totul in picioare....dar sa nu ne bage intr-un razboi in puii mei !
Romania sa dea un raspuns puternic Parlamentului , trebuie presati parlamentarii sa nu aprobe un astfel de tratat militar cu Ucraina!
Suntem in buza unui razboi care nu ne apartine si caruia trebuie sa ne opunem intensiv!
Nu lasati Parlamentul sa aprobe asa ceva!
Pe sest si in ascuns vor sa bage Romania in razboi !
Nu accept asa ceva! Nu accept ca viata sa mi se schimbe in rau pentru ca Romania are niste momai conduse cu sfori de tarile care cu adevarat sunt beligerante!
Nu accept ca Romania sa devina tabla de sah a SUA si a altor puteri vestice !
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 16:40)
Sa ne lase in pace cu Ucraina asta ca-i ia mama dracu!Ce treaba avem noi cu Ucraina?De cand suntem atat de prieteni incat sa ne punem pielea in saramura pentru ei?Intotdeauna ne-au amenintat,nu respecta drepturile minoritatilor,sunt o adunatura sovina.Parlamentarii romani care sustin acest tratat sa se duca in Ucraina si sa serveasca poporul ucrainian.Pe noi sa ne lase in pace fiindca ne-am saturat de atatia tradatori de tara si de neam.Ia te uita!Ne bagam noi mortul in casa pentru ucrainieni.Plangem noi la mormant strain ca pe altii ii doare la basca de noi.Parlamentarii romani trebuie sa respecte vointa poporului fiindca de aceea s-au cocotat acolo,daca nu, sa se duca unde a dus mutu iapa!Nu aveam noi destul stres cu pandemia ,asta ne mai lipsea!Parca sunt batuti in cap.Ce inseamna asta?Daca SUA bese,noi trebuie sa inspiram adanc?Americanii ar face bine sa-si faca ordine in tara lor,ii freaca pe ei grija de soarta ucrainienilor si ne impun noua diverse chestii!Si inca ceva:Crimeea este a rusilor
PS.nu tin cu Putin(un criminal las),eu tin cu tara mea si interesele tarii mele
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.04.2021, 16:50)
bai , mie chiar mi-e frica.... stii si tu cum voteaza aia in Parlament cu ochii inchisi!
si un tratat militar international e o chestie mare, nu e legea pe frecat frunza de menta !
gandeste-te: Romania aliindu-se militar 1-to-1 cu Ucraina in timp ce Ucraina e in conflict deschis cu o super-putere: Rusia.
e o crima chestia asta! mai ales in contextul in care ucrainienii au trimis masiv romani din Bucovina de nord pe front contra rusilor.
Asta genocid pe criterii etnice se numeste!
Eu refuz ca SUA sa implice Romania in jocurile lor de putere!
Si am informatii ca acest tratat cu Ucraina e impins in Parlament pe repede inainte pentru adoptare!
E o situatie groaznica!
p.s. Intre timp SUA a anuntat ca a intors din drum cele doua nave de razboi care ar fi trebuit sa sustina Ucraina. Si noi ce facem? Ratificam un tratat militar cu Ucraina , nu ?
Noaptea mintii .... sper ca cineva din Parlament sa citeasca aceste mesaje.
Romania e impinsa de SUA intr-o pozitie deosebit de periculoasa!
Romania sa se indeparteze imediat de Ucraina si Parlamentul sa respinga acel tratat!
5.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 17:16)
Sper ca in al doisprezecelea ceas,sa deschida ochii si sa le vina mintea la cap.Deocamdata parlamentarilor le merge bine insa daca poporului nu-i merge bine,pana la urma totul se va intoarce impotriva lor.Chiar daca nu iubesc tara in care s-au nascut si acest popor sper ca macar din instinct de conservare sa nu faca asemenea prostie.Se duc in parlament sa doarma sau nu se duc deloc?Sa caste ochii mari!!!Care e tradatorul care a venit cu asemenea idee?
5.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.5)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.04.2021, 17:30)
se numeste "Acordul româno-ucrainean vizând cooperarea militară" are data 29.03.2021
acum e in asteptare la Parlament sa fie ratificat.
daca Parlamentul in ratifica dracu ne ia - dpdv militar.
Acel proiect NU E VOIE SA FIE RATIFICAT DE PARLAMENTUL ROMANIEI !
a plecat de la Palatul Victoria - semnaturi pe el: ministrul de externe Aurescu , contrasemneaza si altii (asa e regulamentar) - l-am cautat pe site-ul camerei deputatilor dar nu l-am gasit inca.
astia vor sa ne bage in razboi cu Rusia , ca proxy al Ucrainei maaaa!
5.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 18:00)
Deci tradatorii sunt in guvern.Aurescu asta nu are niciun pic de demnitate.De ce nu se duc ei in alta tara daca scuipa in fantana din care au baut apa?Sa se duca unde vor,au destui bani,sa ne lase in pace!Numai cu gogomanii vine Aurescu,cine este in spatele lui?Nici acum nu stie Citu nimic?
5.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2021, 19:57)
... pentru ca de aici vin bani si tot de aici pleaca ... domnul aurescu a trebui sa studieze mai atent acel moment in care s-a apeciat francul elvetian ... si au sarit dobanzile la creditele in alte valute ... simultan cu ofensiva dna fata de anumiti instariti locali ... doar asa, pentru ca romania sa nu (mai) piarda de doua ori (odata prin furt si a doua oara prin "confiscare" - din imposibilitate de recunoastere) ... se spunea pe atunci ca in acele vremuri case ornamentate cu cash au fost renovate ...
5.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.6)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.04.2021, 22:48)
ok.
au aparut primii ghiocei de primavara :) ca sa zic asa... in conditiile mutarii punctelor de gravitatie in cazul conflictelor mai in alte parti (asa cum promisesem).
care sunt ghioceii de primavara?
eh... sa vezi si sa nu crezi!
Rusii au detectat in Donbas ca armata ucrainiana opereaza ... drone de productie turceasca de ultima generatie.
Nimeni nu stie cum de au intrat in posesia armatei ucrainiene.
Poate au fost aduse peste Marea Neagra de ... porumbeii pacii? :)
Nu pot strica cei ce nu vor pace in Romania cat pot eu construi in alte parti! Nu la viteza de modificare a lanturilor situationale de care sunt eu in stare acum, dupa ani si ani de exercitii si imbunatatiri!
6. fără titlu
(mesaj trimis de ike în data de 15.04.2021, 15:32)
important e sa scapam de teroristii astia ca moldovan si voiculescu. am votat cu usr, dar usr sa stea cuminte la faza asta, ca daca ar fi alegeri anticipate ar fi prapad pt ei. nu cred ca sunt atat de unic in schimbarea prefetintelor. im cel mai bun caz nu m-as duce la vot, dar adevarul e ca abia astept sa ma razbun pt masurile din ultimul an. eram la fel de furioas si in decembrie, dar am zis sa le dau o sansa. acum as da o sansa altora. pana si lui sosoaca. atat de multa ura au plantat in mine cu tampenia cu declaratii , inchis de magazine si, mai ales, masca in aer liber - aici e de pedepsit mai ales pnl , dar si usr, ca si complici. in decembrie am zis ca nu votez cu aur pt ca nu e covidul singura problema in tara asta, dar atunci eram mai putin inrait.