Premierul Victor Ponta a făcut "ce trebuia să facă" atunci când şi-a dat demisia, ne-a explicat ieri sociologul Alin Teodorescu, subliniind: "Ca persoană, Victor Ponta a făcut ce trebuia să facă, adică să îşi dea demisia. Nu mai este nici preşedintele partidului de guvernământ, este inculpat într-un proces penal de corupţie, aşa că a facut foarte bine că şi-a dat demisia".
În opinia domnului Teodorescu, PSD are acum o singură problemă şi anume să menţină coaliţia şi guvernarea.
"Toţi membrii coaliţiei (PSD, UNPR şi ALDE) au spus că o vor susţine şi probabil că preşedintele va trebui să accepte atât propunerea de prim-ministru interimar, cât şi pe aceea de prim-ministru definitiv din partea PSD. Vom vedea diseară (n.r. ieri seară) sau dimineaţă (n.r. astăzi)", ne-a mai precizat sociologul.
Cu privire la propunerea de alegeri anticipate înaintată de PNL, Alin Teodorescu ne-a spus că soluţia liberalilor seamănă cu propunerea lor din 1992, ca regele Mihai să candideze la alegerile prezidenţiale: "Ce fac ei (n.r. PNL) se numeşte că sunt plecaţi cu pluta pe Bistriţa".
Domnul Teodorescu ne-a mai spus că se aştepta la schimbări politice în funcţie de mişcările de stradă: "În ultimii doi ani, politicienii români au doar două frici, respectiv frica de DNA şi frica de "stradă". DNA se pare că n-a reuşit, dar "strada" l-a convins pe Victor Ponta să demisioneze".
În opinia domniei sale, demisiile de ieri ale premierului Victor Ponta şi primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone reprezintă un progres pentru societate, similar cu situaţia din 2012, când "strada" l-a demis pe Emil Boc, premierul de atunci.
În plus, Alin Teodorescu apreciază că oamenii nu mai au de ce să protesteze, "pentru că li s-a dat ce au cerut".
Totodată, domnia sa consideră că protestele vor continua dacă nu se găsesc rapid adevăraţii vinovaţi pentru situaţia de la clubul Colectiv. "Acolo (n.r. la Colectiv) Parchetul General şi instituţiile statului au foarte mult de lucru, dar deocamdată, strada nu mai are niciun motiv", consideră Alin Teodorescu, subliniind în schimb că "strada" este imprevizibilă şi "nu ştii ce se poate întâmpla".