Actualizare 16:25 DNA anchetează cum a fost eliberată autorizaţia pentru clubul Colectiv
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anchetează presupuse fapte de corupţie privind emiterea autorizaţiei de funcţionare a clubului Colectiv, ne-au confirmat surse judiciare.
Potrivit DNA, dosarul a fost înregistrat ca urmare a declinării competenţei de către Parchetul Înaltei Curţi în cazul unei părţi din dosar.
Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat astăzi că din ordonanţa de declinare şi disjungere a unei părţi din dosarul privind club Colectiv, într-o primă fază, rezultă că ar fi vizaţi funcţionari din cadrul Primăriei sectorului 4, inclusiv primarul, informează surse din presă.
"Cercetările vizează fapte de competenţa DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă şi fals intelectual.(...) Din ordonanţa de declinare rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupţie în legătură cu circumstanţele în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizaţi funcţionari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenţa DNA", a afirmat Marius Iacob.
Acesta a adăugat că şeful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori şi mai mulţi ofiţeri de poliţie să efectueze acte de urmărire penală în cauză. "În cursul zilei de azi vom stabili un plan de anchetă şi putem să vă comunicăm că vom derula cu maximă celeritate activităţile care se impun în prezenta cauză", a afirmat Marius Iacob.
(S.A.)
------------
Actualizare 14:06 Parchet: Cercetarea de la clubul Colectiv se apropie de final
Cercetarea locului faptei în cauza privind incendiul produs în clubul Colectiv din Bucureşti se apropie de final, a anunţat astăzi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat de presă.
"În incinta clubului au fost identificate şi ridicate obiecte personale, de vestimentaţie, chei, telefoane mobile, acte ce aparţin victimelor ce s-au aflat în interior în seara de 30 octombrie 2015. Începând cu data de 5 noiembrie 2015, ora 13,00, Poliţia Capitalei este în măsură să asigure restituirea acestor bunuri către deţinătorii legali sau aparţinătorii acestora", se arată în comunicatul Parchetului.
Pentru aceste persoane, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti pune la dispoziţie linia telefonică 021/313.12.26, operabilă de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 - 22:00, până la restituirea tuturor bunurilor.
(S.A.)
-----------
Cristian Piedone spune că a făcut o greşeală, pe care şi-o asumă, că nu a demisionat în prima zi de la tragedia din Clubul Colectiv şi că îşi va reproşa toată viaţa acest lucru, susţinând că atât a putut comunica el, fiind emoţionat şi neavând o consiliere psihologică.
"La nici 20 de minute de la tragedie am fost la locul incidentului, m-am implicat, am ajutat, mi-a trecut prin faţă tot filmul evenimentelor şi acele clipe nu le voi uita toată viaţa mea", au fost primele declaraţii făcute de Cristian Piedone după ce şi-a anunţat demisia din funcţie printr-un comunicat transmis, miercuri, de Primăria Sectorului 4 al Capitalei.
Piedone a susţinut că a vrut să transmită multe alte mesaje şi a fost extrem de emoţionat de ceea ce s-a întâmplat şi nu a beneficiat de consiliere.
"Am vrut să transmit multe alte mesaje, nu m-a consiliat nimeni pe acel fond emoţional şi atât am putut eu comunica", a spus primarul demisionar.
Cristian Popescu Piedone a demisionat, ieri, din funcţia de primar al Sectorului 4 al Capitalei.