Guvernul a stabilit culturile şi speciile de animale ce primesc sprijin suplimentar

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 25 martie 2015

Guvernul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, sectoarele, culturile şi speciile de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în perioada 2015-2020.

Sprijinul cuplat este o plata directă care se acordă fermierilor pentru unele sectoare, culturi şi specii de animale afectate de anumite dificultăţi şi care sunt considerate importante pentru România, din motive economice, sociale şi de mediu. Sprijinul cuplat este o schemă de plată acordată prin Politica Agricolă Comună 2015-2020. Pentru culturile din sectorul vegetal, stabilite prin actul normativ adoptat astăzi, sprijinul cuplat este o formă suplimentară de susţinere financiară din fonduri europene, care se adaugă celorlalte scheme de plăţi directe, respectiv: schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi plata pentru tinerii fermieri, după caz.

Schema de sprijin cuplat va fi finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

Plafonul alocat şi cuantumul pe unitatea de măsură se vor stabili ulterior adoptării acestui act normativ, tot prin hotărâre a Guvernului, după aprobarea de către Comisia Europeană, la finele lunii aprilie, a plafoanelor pentru schemele de sprijin şi după centralizarea cerinţelor unice de plată.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a notificat Comisiei Europene, la data de 30 iulie 2014, introducerea schemei de sprijin cuplat în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru perioada 2015-2020, după consultarea asociaţiilor profesionale din domeniul agricol şi zootehnic.

Prin actul normativ se stabilesc culturile din sectorul vegetal pentru care se acordă sprijin cuplat, după cum urmează: soia; lucernă; mazăre boabe pentru industrializare; fasole boabe pentru industrializare; cânepă pentru ulei şi fibre; orez; sămânţă de cartof; hamei; sfeclă de zahăr; tomate pentru industrializare cultivate în câmp; castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp; legume cultivate în sere: tomate, castraveţi, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă şi castraveţi pentru industrializare; legume cultivate în solarii: tomate, castraveţi, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspătă şi castraveţi pentru industrializare; prune pentru industrializare; mere pentru industrializare; cireşe şi vişine pentru industrializare; caise şi zarzăre pentru industrializare; cartof timpuriu pentru industrializare.

De asemenea, actul normativ stabileşte pentru sectorul zootehnic, acordarea de sprijin cuplat fermierilor crescători de animale din următoarele specii: bovine; ovine; caprine; viermi de mătase.

La specia bovine se acordă sprijin cuplat pentru următoarele categorii: bivoliţe de lapte; taurine din rase de carne şi metişii acestora: vaci şi tauri din rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne, vaci metise cu rase de carne şi tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne; vaci de lapte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb