Guvernul ia în calcul redeschiderea HoReCa pentru persoanele vaccinate de la 1 iunie

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 5 mai 2021

Restaurantele şi hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie, a anunţat, ieri, prim-ministrul Florin Cîţu. Şeful Guvernului a mai precizat că, dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte.

"Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeţii la munte, dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate - restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate", a declarat premierul Florin Cîţu.

El a mai spus că este posibil ca şi evenimentele private să fie permise pentru persoanele vaccinate. Florin Cîţu a menţionat că au fost elemente în weekend-ul trecut care nu i-au plăcut, referindu-se la operatorii economici de pe litoral care nu au respectat regulile sanitare, şi a anunţat că va merge în cursul săptămânii la Constanţa pentru a discuta cu aceştia.

Întrebat dacă se va putea renunţa la purtatul măştii în aer liber, Florin Cîţu a precizat: "Deocamdată, nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţarea la purtatul măştii. Şi în Israel s-a renunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape (n.red. - grad de vaccinare). Deci acolo este un nivel de la care am putea să discutăm".

Premierul a precizat că toate măsurile vor fi discutate în Comitetul pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie. Comitetul interministerial va discuta şi soluţii pentru a permite evenimente private, dar doar cu persoane vaccinate.

Şeful Executivului a mai spus că se înregistrează un efect pozitiv al accelerării campaniei de vaccinare, pentru că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a început să scadă consistent în această perioadă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce spune Potaia asta turbata e de noaptea mintii! Parca am fi intr-o nou serie BD: "Botnitza si Distantare la munte si la mare" De parca cineva sanatos la cap, care vine la mare pe plaja sau face drumetii pe munte, e nebun sa poarte botnitza acolo! Sau, poate doar daca vrea sa-si strice concediul! Oricum, referitor la discriminarea pe care Potaia o face la adresa nevaccinatilor, acestia se vor indrepta catre pensiuni si terase, spre disperarea hotelierilor care vor accepta o asemenea segregare!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb